-
Anonim
Przede wszystkim: skąd masz info (i skąd to wie Nowicki), że dostają 60 tys.? On nie tylko "zapowiada" a raczej prezentuje fakty. On cały dzień siedzi w redakcji i je przygotowuje. Najmniej 10 godzin dziennie. Poza tym Durczok/Pochanke/Gugała czy nawet Lisy gwiazdami nie są. Są mniej lub bardziej dobrymi dziennikarzami. W Polsce zresztą nie ma gwiazd - są ludzie popularni a to różnica.
Z drugiej strony o co tyle szumu? Nawet jeśli dostaje 60 tys zł, to jest jest to pensja opłacana z abonamentu, który płacisz. Jeśli nie właczysz TVN/TVN24 czy innego prywatnego nadawcy, to nie będziesz nabijał im słupków. Jeśli milion ludzi pójdzie za tobą, spadną ceny za reklamy i pensja Durczoka skurczy się do 10 tys. Masz wybór. I to jest najpiękniejsze na tym świecie. Po co się tak oburzać, po co o tym gadać. Puenta jest prosta: nie chcesz? nie oglądaj.
:) -
Anonim
Co do Lisów mozesz sie oburzać. 200 tys zł/mc za program publicystyczny opłacany z abonamentu to przesada. Tylko co ma do tego wszystkiego Szkło? -
Łosiek
Bo biora kasę za pitolenie przez godzine o niczym. A każdy się zachwyca jaki to super program. Ludzie nie wiedzą co warte uwagi. Program dla prostoty. -
Anonim
Ok, to Twoje zdanie. Owszem, biorą kasę, ale nie od Ciebie. To powinno być dla Ciebie pocieszeniem. :) -
-
madziaa_
no ok ale nie biorą kasy z abonamentu więc nie wiem o co chodzi z tym, że tyle zarabiają.. gdyby nie byli warci to by prywatna stacja ich nie trzymała i nie opłacała..
a co do szkła hm..ostatnio nie oglądam, ponieważ całkowicie uległam piłce nożnej i nie jestem w stanie poświęcić meczyków dla szkła ale po meczu bardzo chętnie włączam szkło i oglądam końcówkę.. więc nie wiem czemu piszesz w imieniu tylu osób, że "komu by się chciało przełączyć..." mi się np. chce... a jeśli nie masz ochoty to nie oglądaj nikt Ci nie każe i nie robi programu kosztem Ciebie czy innych ciekawych rzeczy.. program polityczny jest całkowicie zależny od sensacji na scenie politycznej, a że takowych ta nie dostarcza ostatnio to już nie wina szkiełka :)
przerzuć się na coś innego i daj innym w spokoju oglądać :) -
Łosiek
No tak jedni głosują na PiS inni na PO i sie nawzajem przekonują kto jest w błędzie, jedni słuchają Radia Maryja i dadzą sie pokroić a inni Szkło. Najlepiej dać wszystkim swobode i spokój hmmm to raczej niemożliwe i nikt się nie da przekonać ani też zgodzić z przeciwinikiem. Nie wiem czemu tu tak sie czepiacie zebym nie oglądał Szkła i nie pisał na tym forum? Ciekawiej jest jak wszyscy są zgodni i co drugi wpis to "super program, swietni prowadzacy i ktos tylko wkleja pod spod "zgadzam się , tak jest faktycznie". Nie sztuką jest przez kilka osób napisać "nie pisz na tym gronie i nie ogladaj tego programu bo nikt cie nie zmusza" ale sztuką jest dać taki argument którego nie da sie przebić a nie coś w stylu "nie placisz abonamentu to niech sobie kasę zarabiają". Jak widzę ze ktoś potrzebuje pomocy to staram sie pomoc a nie mówie " nie znam cie wiec ci nie pomoge". I każdy się czepnął argumentu ze nie ma już poprzedniej ekipy to i tematow nie ma - no to co wart jest ten program jesli bazuje tylko na wpadkach innych i sie smieje z tego puszczajac wypowiedzi sytuacje itp a sam z siebie nie umie niczego nowego wymyslić? Wojewódzki ma program raz na tydzień i dzięki temu ma dużo tematow do obgadania a tu program jest częsciej puszczany niż w okresie kiedy działo się a działo. -
Anonim
Wojewódzki w swoim programie nie daje dojść do głosu rozmówcom, "jego dowcipy" są tak naprawde ukradzione z internetu a na domiar złego w swoim "kultowym" programie udawał stosunek z Gadzinowskim. Myślisz, że jego program z najlepszego czasu w niedzielę przenieśli na wtorek, bo jest tak zajebisty? Oglądalność Wojewódzkiemu spada, bo ludzie szukają rozrywki na wyższym poziomie.
Nie twierdzę, że Szkło to teraz najwyższe loty. To program publicystyczny a nie rozrywkowy. Trzeba odróżnić te dwie sprawy. Wszystkie programy publicystyczne bazują na tym, co dzieje się na scenie politycznej, bo taka jest ich cecha. I nikt nie będzie ściągał z anteny programu tylko dlatego, że Ty tak chcesz. Mało wiesz chyba o mediach. Liczą się słupki, które dla Szkła idą w górę. Pogódź się z tym.
Nie rozumie tylko o co ten cały szum. Jakich argumentów potrzebujesz? Zadaj pytanie raz jeszcze i raz jeszcze napiszę Ci to, co w pierwszym bodajże poście. Ludzie wolą oglądać Szkło a nie Wojewódzkiego o czym świadczy pozycja w ramówce.
I to nie jest "Klub szkiełkowej adoracji", ale naprawdę zaczyna mnie irytować to, że nie docierają do Ciebie proste argumenty, a w mediach argumenty występują dwa: słupki i reklamodawcy. I są one niepodważalne. Nie wiem co tu jeszcze jest do zrozumienia. -
Łosiek
Co mnie słupki obchodzą ja nie jestem prezesem tv zeby mnie słupki obchodzily, siedze przed telewizorem i nie obchodzi mnie ze słupki programu sa wysokie - dla mnie program sie juz dawno skonczyl. Duzo staruszków siedzi w nocy to i nabijają słupki Szkłu bo nie interesujma ich filmy akcji i dowcipy Andrusa i Dał Dał Daaaałkszewicza jąkały. Często program ktory ma mniejsza ogladalnosc jest sto razy lepszy od tego popularnego bo przez 2 lata wbijają człowiekowi do głowy ze to coś to jest naj naj. No ale dobra Co tu dyskutowac z jedną osobą - równie dobrze mogłem napisac w gronie Radio Maryja że Rydzyk to szatan :) Jednym się podobają dowcipy Andrsua nudziarza a innym Wojewódzkiego przy którym zwykła ospała głowa po obejrzeniu Szkła nie daje rady skojarzyć przenośni. No to proszę zostac ze Szkłem i zapraszam na 8763746 odcinek który jak zwykle zacznie sie o 22 i bedzie mial 3 albo 4 albo 5 albo 6 albo niedlugo 10 częsci :) -
Anonim
Szefowie TVN24 nie popłaczą się, dlatego, że dla Pavretta program się skończył.
Szukałeś na tym gronie poklasku, przykro mi, że porażka tak bardzo Cię rozsierdziła. Szukałeś argumentów - jedynych słusznych nie rozumiesz. Przykro mi. Fanatyków tu nie ma. Są jedynie ludzie trzeźwo myślący. Nie kumasz biznesu medialnego chłopcze. I mozesz mi zaufać - prędzej skończy się Kuba niż Szkło, bo dureń, który wtyka polską flagę w gówno zwyczajnie nie jest wart tego, zeby za jego wybryki płacić pół miliona kary. -
madziaa_
no to napisz sobie na forum tamtym i daj sobie spokój :)
jakich argumentów oczekujesz? że się z Tobą zgodzimy ?
Czy jeśli mam inne zdanie tzn, że mimo wszystko muszę się z Tobą zgodzić bo TY masz inne? to chore nie uważasz? Ty masz swoje racje.. my mamy swoje więc o co chodzi? wygłaszamy swoje poglądy na jeden temat ale to chyba nic dziwnego, że się różnią bo taki jest świat..
a jeśli chodzi o to, że sami nie wymyślają niczego to chyba nie rozumiesz o co chodzi w tym programie.. bo to nie jest program satyryczny typu Wojewódzki (którego bądź co bądź także uwielbiam :)) i oni zajmują się polityką.. a to, że jest śmiesznie to tylko i wyłącznie zasługa prowadzących, którzy wkradają w to swoje teksty..
no chyba, że wolałbyś zeby zamiast tego było coś w stylu serwisu informacyjnego..
no ale jeśli nawet to niestety jedno Twoje zdanie nie zniesie programu z anteny (całe szczęście)
-
Paweu
-
Anonim
czy jest coś złego w wygłaszaniu swojego zdania??
niektórzy z Was chyba nie potrafią przyjąć krytyki szkła. nie przyjmujcie tego personalnie, to tylko program w tv;) -
Anonim
-
Anonim
dziewczyny na serio uspokójcie się. mam podać cytat? ... na prawde nie obrażajcie się za to że ktoś wypowie swoje zdanie, to troche dziwneee; ) -
madziaa_
a czy my sie obrazamy ? to on ciągle nam zarzuca, że nie możemy zrozumiec jego zdania.. a czemu ja mam przyjmowac jego ? wypowiedzialam swoje i tyle; ) -
Anonim
>białuś napisał
>dziewczyny na serio uspokójcie się. mam podać cytat? ...
>na prawde nie obrażajcie się za to że ktoś wypowie swoje
>zdanie, to troche dziwneee; )
nikt sie nie obraża, tylko o konkrety prosi? za dużo? -
Termit
http://www.tvn24.pl/2154589,28378,0...
wreszcie jakaś akcja; p
a wniosek nasuwa sie smutny że w naszym kraju kochanym nawet człowiek od pilnowania kibla nie potrafi robić tego co do niego należy -
Termit
-
Paweu