Szkło Kontaktowe [2005]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Pan Żet

nie uważacie, że ten element programu jest najsłabszy ? Wg mnie niewiele wnosi, ciekawi rozmówcy to 5 % dzwoniących, reszta zamula program i wybija z rytmu prowadzących. Jak dla mnie mogliby zniknąć a zyskany czas dla naszych komentatorów :)
  • Królowa zadymy

Jak na mój gust, to właśnie komunikacja z widzami jest podstawą tego programu. Ale niestety muszę się zgodzić w kwestii tego, że niestety większość telefonujących widzów przynudza, albo 10razy podnosząc ten sam temat, albo pozdrawiając i chwaląc program przez większość swojego czasu na antenie. Jednakże zdarzają się przypadki, że uwagi widzów są bardzo celne i prowokują do ciekawej dyskusji. Więc o zniesieniu telefonów nie ma mowy, co najwyżej można ograniczyć ich ilość o jakieś 1/2...
  • Anonim

Właśnie głównym pomysłem tego programu było to, żeby widzowie mogli wyrazić swoje zdanie głośno, żeby usłyszała ich Polska. Dlatego "Szkło kontaktowe"(szkło -telewizor, ekran; kontaktowe-telefon). Tak było w książce napisanej właśnie przez panów M. i S. CIężko mieć możliwość filtrowania telefonów, to nie byłoby obiektywne. Niech zostanie tak jak jest, przecież jakby redaktorzy powiedzieli 'prosimy o telefony bardziej związane z polityką, gospodarką, itp.' to oznaczałoby ' spieprzajcie Ci co gadacie bez sensu, nie chcemy was, sramy na was'. Sytuacja bez wyjścia.
  • Paweu

>Królowa zadymy napisała:
    >Jak na mój gust, to właśnie komunikacja z widzami jest
    >podstawą tego programu. Ale niestety muszę się zgodzić w
    >kwestii tego, że niestety większość telefonujących
    >widzów przynudza, albo 10razy podnosząc ten sam temat,
    >albo pozdrawiając i chwaląc program przez większość
    >swojego czasu na antenie. Jednakże zdarzają się
    >przypadki, że uwagi widzów są bardzo celne i prowokują
    >do ciekawej dyskusji. Więc o zniesieniu telefonów nie ma
    >mowy, co najwyżej można ograniczyć ich ilość o jakieś
    >1/2...

nic dodac, nic ujac
  • Kataryna

Telefony to zdecydowanie najsłabszy punkt Szkiełka, ale muszą pozostać - takie jest założenie programu...
    Chociaż nieraz zdarzają sie perełki i jest się z czego pośmiać, chyba wszyscy zdązyli już poznać pana Edwarda;)
  • Termit

e tam; p jeden edward wiosny nie czyni... czasami znów jakiś koleś zadzwoni i zaczyna od syfów wyzywać Pis of szitowców. Zmusza to do myślenia czy wyborcy PO są jednak inteligentni czy to taka sama chołota
  • dorota

Muszę przyznać, że co jakiś czas mam dość telefonujących i ściszam telewizor, gdy ktoś dzwoni. Tak robiłam m. in. dzisiaj. Rację mieli wszyscy, którzy powołali się na konwencję programu. Tak było i tak będzie, że ludzie dzwonią. "Kontaktowość" Szkiełka to podstawa. Może przydałoby się troszkę zmniejszyć ich ilość, albo nadawać na początku myśl przewodnią dla dzwoniących. Ale to byłby poważny krok, który musieliby autorzy dokładnie przemyśleć. Nieciekawie byłoby, gdyby przekroczono granicę między nakierowywaniem na wątek, a narzucaniem tematu, nie mówiąc już o cenzurze na podstawie tematu komentarzy widzów.
  • Anonim

>dorota napisała:
    >Muszę przyznać, że co jakiś czas mam dość
    >telefonujących i ściszam telewizor, gdy ktoś dzwoni. Tak
    >robiłam m. in. dzisiaj. Rację mieli wszyscy, którzy
    >powołali się na konwencję programu. Tak było i tak
    >będzie, że ludzie dzwonią. "Kontaktowość" Szkiełka to
    >podstawa. Może przydałoby się troszkę zmniejszyć ich
    >ilość, albo nadawać na początku myśl przewodnią dla
    >dzwoniących. Ale to byłby poważny krok, który musieliby
    >autorzy dokładnie przemyśleć. Nieciekawie byłoby, gdyby
    >przekroczono granicę między nakierowywaniem na wątek, a
    >narzucaniem tematu, nie mówiąc już o cenzurze na
    >podstawie tematu komentarzy widzów.

też o tym myślałem i zgadzam się z Tobą w 100%. A to by dało jeszcze jeden argument PiSowi. Już widzę te hasła 'Szkło wymusza rozmowę o platformie', 'Szkło wymaga od łże elit krytyki Prawa i Sprawiedliwości'. 'TVN staje się stacją jednej partii. ' 'To nie dziennikarze, to politycy Platformy'...ah ten Pis, kocham ich za to :D
  • Marcin.

Mam podobne odczucia.
    Sam jestem zwolennikiem PO, ale poglądy niektórych wyborców Platformy, dodzwaniających się do "Szkła" zakrawają na fanatyzm. Albo weźmy ostatnią awanturę w Sejmie. Po kiego grzyba po raz n-ty powtarzać że posłanki Kempa i Szczypińska zachowywały się po chamsku? Widać, że i prowadzący są zniecierpliwieni, kiedy rozmowa toczy się w ten sposób:
    "Halo? Halo?! Jestem na antenie? Dobry wieczór! (cisza) yyy... witam Panów, gratuluję programu. Cieszę się, że się dodzwoniłem. Ja Panom powiem... że to co ten PiS wyprawia... to wstyd! Po prostu wstyd. Mam już dość tej całej polityki..." itd.
    Według mnie powinni ograniczyć liczbę telefonów i tyle.
  • Termit

lub też zmienić system telefonów. przy dodzwonieniu sie trzba sie przedstawić i skąd sie dzwoni, następnie trafia sie na antene i ot cała procedura. Powinna być jakaś weryfikacja, ankieta czy zobowiązanie że nie będe zadawał tendencyjnych pytan; p
  • Pan Żet

to jest jakiś pomysł, inaczej to ciągle będziemy słyszeć, jak ktoś się cieszy bo dzwoni od 2 lat i w końcu się dodzwonił....
  • dorota

Większość z tych ludzi po prostu nie miało bezpośrednio do czynienia z telewizją. Chcą przez te oświadczenia pokazać, że się cieszą i że ich to ekscytuje. Tego się chyba już nie zmieni i wciąż będziemy słyszeć, że ktoś dzwoni od dwóch lat.
    Co do ankiety i weryfikacji, to będę się upierać przy tym co napisałam wcześniej. To zakrawałoby na atak na swobodę wypowiedzi. Przejawy cenzury zabiją atmosferę programu.
  • Termit

e tam. Zwykłe upomnienie żeby wykorzystać swój czas jak najlepiej to nie jest cenzura
  • dorota

Upomnienie żeby dobrze wykorzystać swój czas to nie cenzura. Wskazówki, jak go wykorzystać, mogą zostać tak odebrane. Szczególnie przez kręgi najbardziej niechętne TVNowi.
  • Anonim

>dorota napisała:
    >Upomnienie żeby dobrze wykorzystać swój czas to nie
    >cenzura. Wskazówki, jak go wykorzystać, mogą zostać tak
    >odebrane. Szczególnie przez kręgi najbardziej niechętne
    >TVNowi.

Chyba niedługo przestanę się odzywać, bo Dorota mówi wszystko za mnie :)

Moim zdaniem jakakolwiek 'weryfikacja', ankieta, cokolwiek co miałoby jakiś wpływ na to co mówią ludzie byłoby cenzura.
    Dzwoni człowiek i mówi, że chce powiedzieć o tej Kępie i Szczypińskiej, a ludzie którzy filtrują telefony 'przykro mi to już było, ma pan inny temat, nie?, to dziękówa'. średnio to widzę.
  • dorota

>BRT napisał:
    >Chyba niedługo przestanę się odzywać, bo Dorota mówi
    >wszystko za mnie :)
    >
    Kurczę, ludzie raczej rzadko się ze mną zgadzają. Zaczynam mieć poparcie. Jeszcze się skuszę na założenie partii politycznej, doprowadzając do masowego szoku wśród moich znajomych.; P
    A tak na serio, to co dwa słuszne głosy w jakiejś sprawie, to nie jeden.; )
  • Termit

>BRT napisał
    >>dorota napisała:
    >>Upomnienie żeby dobrze wykorzystać swój czas to nie
    >>cenzura. Wskazówki, jak go wykorzystać, mogą zostać
    >tak
    >>odebrane. Szczególnie przez kręgi najbardziej niechętne
    >>TVNowi.
    >
    >Chyba niedługo przestanę się odzywać, bo Dorota mówi
    >wszystko za mnie :)
    >
    >Moim zdaniem jakakolwiek 'weryfikacja', ankieta, cokolwiek
    >co miałoby jakiś wpływ na to co mówią ludzie byłoby
    >cenzura.
    >Dzwoni człowiek i mówi, że chce powiedzieć o tej Kępie
    >i Szczypińskiej, a ludzie którzy filtrują telefony
    >'przykro mi to już było, ma pan inny temat, nie?, to
    >dziękówa'. średnio to widzę.

a ja średnio widze jak jakieś dzieci dzwonią do telegry i o 9 rano mówią: JESTEŚ CHUJEM do prowadzącego; )

bez problemu moge takie telefony porównać do niektórych w szkle. Nie mówie tu o ograniczaniu swobody wypowiedzi w stylu mówienia o czym ma sie rozmawiać! wtedy to sie nazywa cenzura. Cenzurą nie będzie za to przypomnienie o czym dziś rozmawiamy i żeby darować sobie pochwały bo o tym wszyscy wiedzą a dostanie pan/pani tylko minutę:>

i może Bartek załatwcie sobie z Dorotą pokoj?; >
  • Anonim

Edward ze Szczecina wrócił :) Właśnie go wysłuchałem, facet jest w formie; )
  • Anonim

Ale fart, akurat właczylem szkielko a tu taka niespodzianka :)
  • Anonim

No własnie ja też włączyłem na Edwarda. Sianecki jak się wzruszył
  • 1
  • 2
| |

grono miłośników świetnego programu satyrycznego Szkło Kontaktowe....:) telefon dla widzów : ...

Fotki

Miejsca grona (0)