Szkło Kontaktowe [2005]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • willow nick nack

Dlaczego SK to jawna agitacja anty Kaczyńska ? Tylko nie mówcie mi że tak nie jest :) Pytam bo intryguje mnie fakt że inteligentni ludzie tworzą istną propagandówkę przeciw PiS.W zasadzie wszystkie sms'y i telefony to istny jad zwolenników czy to PO czy Lewicy.Dlaczego ten program jest wylęgarnią prymitywów którzy dzwonią i życzą śmierci Kaczyńskiemu? W takiej lewicowej Superstacji to już się przyzwyczaiłem że ktoś zadzwoni i krzyknie "ich to trzeba do Auschwitz ! " to skrajnie upolityczniona stacja z widzami glownie o sld'owskich poglądach ale żeby w TVN taki niski poziom debaty ?
    Wiadome , opinia o Kaczynskich to emocje i w zasadzie zerowy brak argumentacji przeciwko .Rok rządów Donalda wykazal jakie to PiS bylo złe i totalitarne.Prawdy , bujdy,czarne dziury moim kochani :):) Ludzie dzwonią i z reguły wlaśnie w taki sposób przedstawiają opinię: "co to za prezydent" "no naprawdę jaki on jest" "no nie mogę panowie" "kiedy on wreszcie odejdzie" etcetc istny słowotok a czasem nawet bełkot . Otóż,ostatnio jakiś facet chyba pijany mowil ze Elżbieta Kruk to facet ?! Mam poglądy konserwatywne na wzór Marka Jurka ale że jego partia nie ma siły to oczywiscie oddalem glos na PiS. Nie sjetm moherem ,widze wady i zalety RM .Z taką samą częstotliwością oglądam Tv Trwam i Szklo Kontaktowe i powiem szczerze że mimo wiadomej opcji mediów o.Rydzyka to poziom dyskusji w takim programie jak "Polski punkt widzenia" gdzie występują poslowie i senatorowie PO a Szklem kontaktowym jest gigantyczna różnica.Z jednej strony Wyrachowanie i Zjadliwość prowadzących którzy elokwentnie obśmiewają każdy krok Lecha Kaczyńskiego a widzowie zniżają się do karygodnego poziomu a z drugiej skromność , pokora prowadzących dających mozliwość dlugich wywodów.Telewidzowie którzy nie życzą śmierci Tuskowi a zadają konkretne pytania.

Jak można tak wielbić program który udaje rozrywkowy a tak naprawde jest ogromnie tendencyjny ?To takie śmieszne ? Pewnie tak jeżeli uwierzyło się że Donald Tusk to mąż stanu a Jaroslwa Kaczyński zbudwal podwaliny totalitaryzmu.
  • Anonim

Nie chcę się rozwodzić na temat mojej oceny prezydenta, więc powiem krótko. Każdy produkt medialny (czytaj: program, kanał, etc) ma swój target rynkowy. Szkło.. ma swoich odbiorców, Radio Maryja swoich, Rafał (pożal się Boże) Ziemkiewicz swoich. Wolny rynek. Miłego odbioru.
  • dorota

> Dlaczego SK to jawna agitacja anty Kaczyńska ? Tylko nie mówcie mi że tak nie jest :) Pytam bo intryguje mnie fakt że inteligentni ludzie tworzą istną propagandówkę przeciw PiS.

Badania opinii publicznej wykazały, że na PO głosują osoby o wyższym wykształceniu(nie mówmy o inteligencji, bo jak to obiektywnie zmierzyć). Dlatego mogą prowadzić swoistą agitację, tak jak niemalże każdy, kto sympatyzuje z jakąś partią.

> W takiej lewicowej Superstacji to już się przyzwyczaiłem że ktoś zadzwoni i krzyknie "ich to trzeba do Auschwitz ! " to skrajnie upolityczniona stacja z widzami glownie o sld'owskich poglądach ale żeby w TVN taki niski poziom debaty ?

Przyznam szczerzę, że nigdy nie oglądałam Superstacji przez dłużej niż 2 minuty, więc się nie wypowiem na ten temat.

> Wiadome , opinia o Kaczynskich to emocje i w zasadzie zerowy brak argumentacji przeciwko

Co do tego, jestem skłonna się zgodzić. Argumentacji przeciwko nie widać w telefonach widzów. Ale po pierwsze, co można powiedzieć przez minutę, skoro każdy chce powiedzieć przez nią coś takiego, żeby zaistnieć. W ogóle nie lubię telefonów od widzów. Natomiast co do emocji, to owszem są i bardzo dobrze, bo większość ludzi kieruje się w podejmowaniu decyzji emocjami i dobrze na to wychodzi. Do tego zostały stworzone. Jeżeli kogoś nie lubię, to znaczy, że coś mi w nim nie pasuje i nie powinnam go popierać w wyborach.

> Z jednej strony Wyrachowanie i Zjadliwość prowadzących którzy elokwentnie obśmiewają każdy krok Lecha Kaczyńskiego a widzowie zniżają się do karygodnego poziomu a z drugiej skromność , pokora prowadzących dających mozliwość dlugich wywodów.

Trzeba przyznać, że Lech Kaczyński często zasługuje na krytykę, z którą się spotyka. Nie mogłabym się podpisać pod nazywaniem go mężem stanu, z dla mnie raczej oczywistych powodów. Wystarczy sobie sprawdzić definicję tego wyrażenia w słowniku i już w oczy się rzuca ogromna przepaść pomiędzy jego znaczeniem, a zachowaniem prezydenta.

>Jak można tak wielbić program który udaje rozrywkowy a tak naprawde jest ogromnie tendencyjny ?To takie śmieszne ? Pewnie tak jeżeli uwierzyło się że Donald Tusk to mąż stanu a Jaroslwa Kaczyński zbudwal podwaliny totalitaryzmu.

Nie wielbię, aczkolwiek lubię. I nie zaprzeczam, że jest nieco tendencyjny. Ale ty mając konserwatywne poglądy oglądasz TV Trwam i nie przeszkadza Ci tendencyjność tamtych programów. W końcu dobieramy sobie programy takie, jakie nas ciekawią, czyli takie w których podzielany jest nasz punkt widzenia na świat. Donald Tusk ma swoje wady i zalety. Nie jest wyborem moich marzeń, ale uważam że był mniejszym złem, niż inni kandydaci. Co do Jarosława Kaczyńskiego, to miał on ewidentne zapędy wodzowskie, ale z totalitaryzmem to przesada. Chociaż w porównaniu do brata, wypadał moim zdaniem dużo gorzej.

Mam nadzieję, że moja argumentacja była w miarę merytoryczna, chociaż pisana na szybko.; )
  • willow nick nack

>patyki napisał
    >Nie chcę się rozwodzić na temat mojej oceny prezydenta,
    >więc powiem krótko. Każdy produkt medialny (czytaj:
    >program, kanał, etc) ma swój target rynkowy. Szkło.. ma
    >swoich odbiorców, Radio Maryja swoich, Rafał (pożal się
    >Boże) Ziemkiewicz swoich. Wolny rynek. Miłego odbioru.

-To dlaczego Grzegorz (pożal się Boże) Miecugow i reszta udają że są obiektywni ? czwartkowy program był genialny hehehe :) Jarek Kaczynski zarzucial nierowne traktowanie jeżeli chodzi o pis i po a prowadzący tak nieduolnie chial wykazać że Kaczynski nie ma racji ze się uśmialem jak nigdy :) Oglądam SK i upajam się stronniczością to mój taki fetysz :)
  • Anonim

>Ptyś napisał
    >>patyki napisał
    >>Nie chcę się rozwodzić na temat mojej oceny prezydenta,
    >>więc powiem krótko. Każdy produkt medialny (czytaj:
    >>program, kanał, etc) ma swój target rynkowy. Szkło.. ma
    >>swoich odbiorców, Radio Maryja swoich, Rafał (pożal
    >się
    >>Boże) Ziemkiewicz swoich. Wolny rynek. Miłego odbioru.
    >
    >
    >-To dlaczego Grzegorz (pożal się Boże) Miecugow i reszta
    >udają że są obiektywni ? czwartkowy program był
    >genialny hehehe :) Jarek Kaczynski zarzucial nierowne
    >traktowanie jeżeli chodzi o pis i po a prowadzący tak
    >nieduolnie chial wykazać że Kaczynski nie ma racji ze się
    >uśmialem jak nigdy :) Oglądam SK i upajam się
    >stronniczością to mój taki fetysz :)

"To dlaczego RM i Ziemkiewicz udają że są obiektywni". Każdy ma do tego prawo i każdy ma swój target.
  • willow nick nack

>dorota napisała:

>Badania opinii publicznej wykazały, że na PO głosują
    >osoby o wyższym wykształceniu(nie mówmy o inteligencji,
    >bo jak to obiektywnie zmierzyć). Dlatego mogą prowadzić
    >swoistą agitację, tak jak niemalże każdy, kto
    >sympatyzuje z jakąś partią.

-A na PiS glosowala cholota lącznie z Wojciechem Kilarem ,Olgierdem Łukaszewiczem oraz piotrem Szczepanikiem :) :)Sorry za brutalnosc ale fakty są takie że w Polsce inteligencji jest kilka % a w większosci ci co skonczyli studia maja malo wspolnego pojęciem "inteligenta"
    Polska szklachta , arystokratyczne rody z reguly sa bardzo konserwatywne i wiesz na kogo glosuja ? :)

>Przyznam szczerzę, że nigdy nie oglądałam Superstacji
    >przez dłużej niż 2 minuty, więc się nie wypowiem na ten
    >temat.

-Baaaaardzo zachęcam :)

>Trzeba przyznać, że Lech Kaczyński często zasługuje na
    >krytykę, z którą się spotyka. Nie mogłabym się
    >podpisać pod nazywaniem go mężem stanu, z dla mnie raczej
    >oczywistych powodów. Wystarczy sobie sprawdzić definicję
    >tego wyrażenia w słowniku i już w oczy się rzuca ogromna
    >przepaść pomiędzy jego znaczeniem, a zachowaniem
    >prezydenta.

-Nie widzisz roznicy miedzy takim Kwasniewskim i Kaczynskim ?

> Ale ty mając konserwatywne poglądy
    >oglądasz TV Trwam i nie przeszkadza Ci tendencyjność
    >tamtych programów.

-Cholernie rzadko oglądam i mam cholernie krytyczne uwagi co do poziomu a linia mediów o.Rydzyka jest wiadoma więc nie ma sensu nawet tego komentować.TVN udaje że jest obiektywne , RM nie :) Szczerość vs Obłuda :)

>Co do Jarosława
    >Kaczyńskiego, to miał on ewidentne zapędy wodzowskie, ale
    >z totalitaryzmem to przesada.

-Tusknie ma ? Co zrobil z Olechowskim ,Plazynskim, Rokitą ? Co mowil o nim prof.Śpiewak że eliminuje niewygodnych poslów etc ?
    Tusk rozni sie od Kaczynskiego większą dawką falszywego usmiechu na twarzy a jezlei chodzi o wladze jest o wiele razy bardziej zachlanny.

• willow nick nack

>patyki napisał

>"To dlaczego RM i Ziemkiewicz udają że są obiektywni".
    >Każdy ma do tego prawo i każdy ma swój target.

-RM nigdy nie udawalo i nie udaje i tylko zaklamana osoba moze stwierdzić że media o.Rydzyka są obiektywne.
    Ziemkiewicz jest konserwą i nie kryje się z tym ,choćby w taki sposób jak traktuje Wyborczą. A jak jest w przypadku tzw "salonu"
    TVN glosi : "My jestesmy obiektywni" "poprostu fakty" Aborcza: "poprostu patrzymy wladzy na ręce".

• Anonim

Wiesz co... Przyznam Ci rację. Mimo wszystko nie rozumiem Twojego oburzenia. Przekaz medialny jako produkt ma swoich odbiorców. Można zaryzykować stwierdzenie że nikt nie jest w 100% obiektywny, bo zawsze przedstawia (nie rzadko "z którejś ręki") wersję wydarzeń.

Może lepiej byśmy zadali sobie pytanie: kto, albo jakie media powinny być obiektywne - bo wg mojego kryterium - tylko media publiczne (co sam zapewne wiesz jest nierealne).
  • dorota

Dochodzę do wniosku, że lepsi są dziennikarze nieobiektywni, ale z własnym zdaniem, niż ci których nawet na to nie stać. Zazwyczaj się jakoś wyjątkowo innych nie czepiam, ale ludzie bez jakiegokolwiek poglądów doprowadzają mnie do szału. I tu znowu nie zgodzę się z popularnym zdaniem, które prędzej czy później, musi tu paść. Dziennikarze z TVN nie są oportunistami, którzy potakują swoim szefom, przynajmniej nie wszyscy. Jeżeli się przysłuchać niektórym programom, gdzie ich zadanie wykracza poza zadawanie pytań gościom (np. Loża Prasowa), widać że mają swoje zdanie. I chociaż nie zawsze się z nimi zgadzam, to szanuję ich za to. I tyle.

> Sorry za brutalnosc ale fakty są takie że w Polsce inteligencji jest kilka % a w większosci ci co skonczyli studia maja malo wspolnego pojęciem "inteligenta". Polska szklachta , arystokratyczne rody z reguly sa bardzo konserwatywne i wiesz na kogo glosuja ? :)

Dlatego też podkreśliłam w swojej wcześniejszej wypowiedzi, że chodzi mi o wykształcenie, a nie inteligencję. Poza tym, jakie ma znaczenie skąd się wywodzisz. Rodzina ze strony mojej Mamy, to posiadacze ziemscy z Mazowsza, z tytułem szlacheckim. A ze strony Taty, mam wielu przodków walczących za czasów powstania Styczniowego, a później Warszawskiego. Ja jednak mam bliżej do liberała, niż do konserwatysty. Nie ma znaczenia skąd się wywodzisz, tylko kim jesteś.
  • willow nick nack

Problemy które nie jestem w stanie strawić to elokwentna obłuda i zaklamanie TVN'u a także jej sytuwanie się jako "wyroczni" oraz telefony widzów Szkla Kontaktowego.
    I tyle i dlatego pisze na tym gronie.Pozatym takie zjawisko mnie frapuje ,otóż walka PiS vs cala reszta czyli większość mediów.Calkowita asymetria która deformuje opinię Polskiego spoleczeństwa i takie sytuacje jak ta ktora miala miesjce przed wyborami : Jadą dwie dziewczyny pociągiem i jedna mówi do drugiej "wiesz że Kaczynski kazal oglądac Katyn wszystkim żolnierzom" druga odpowiada "widzisz tak wygląda totalitaryzm"

Krótko mówiąc poziom niespawiedliwosci w ocenie parti politycznych jest niespotykany chyba na calą Europę. Z kąd to się bierze ? i czy to jest dobry kierunek rozwoju ładu demokratycznego ?
  • willow nick nack

>dorota napisała:
    >Dochodzę do wniosku, że lepsi są dziennikarze
    >nieobiektywni, ale z własnym zdaniem, niż ci których
    >nawet na to nie stać. Zazwyczaj się jakoś wyjątkowo
    >innych nie czepiam, ale ludzie bez jakiegokolwiek poglądów
    >doprowadzają mnie do szału. I tu znowu nie zgodzę się z
    >popularnym zdaniem, które prędzej czy później, musi tu
    >paść. Dziennikarze z TVN nie są oportunistami, którzy
    >potakują swoim szefom, przynajmniej nie wszyscy. Jeżeli
    >się przysłuchać niektórym programom, gdzie ich zadanie
    >wykracza poza zadawanie pytań gościom (np. Loża Prasowa),
    >widać że mają swoje zdanie. I chociaż nie zawsze się z
    >nimi zgadzam, to szanuję ich za to. I tyle.

-Krótko mówiąc cenisz i jestes "za" zjawiskiem stronniczości mediów a przy tym udawania obiektywnej telewizji, swoistego kabotyństwa telewizyzjnego ?
    W program dyskusyjnych ciężko być stronniczym więc nie wiem w jaki sposób Malgorrzata Łaszcz mogla by ujawniać swoje poglądy.

>Dlatego też podkreśliłam w swojej wcześniejszej
    >wypowiedzi, że chodzi mi o wykształcenie, a nie
    >inteligencję. Poza tym, jakie ma znaczenie skąd się
    >wywodzisz. Rodzina ze strony mojej Mamy, to posiadacze
    >ziemscy z Mazowsza, z tytułem szlacheckim. A ze strony
    >Taty, mam wielu przodków walczących za czasów powstania
    >Styczniowego, a później Warszawskiego. Ja jednak mam
    >bliżej do liberała, niż do konserwatysty. Nie ma
    >znaczenia skąd się wywodzisz, tylko kim jesteś.

-Super ,tylko że oficjalny pogląd jest taki że na PO glosują ludzie "mądrzejsi" bo mają wyższe wykształcenie.A moja ocena jest taka że PO wygralo glosami bądz co bądz wykształciuchów -osób które mimo że studiują czy też mają skonczone studia to w żaden sposób ( w myśl że wyższe uczelnie rozwijają umysł , poszerzają horyzonty etc ) nie wgłębiaja sie w problematykę polityczną , nie opieraja poglądu na daną partię na zasadzie realnych argumentów ZA i Przeciw a tylko jak owieczki w stadzie idą na pastuchem czyli mediami.

• Anonim

>Ptyś napisał
    >Problemy które nie jestem w stanie strawić to elokwentna
    >obłuda i zaklamanie TVN'u a także jej sytuwanie się jako
    >"wyroczni" oraz telefony widzów Szkla Kontaktowego.
    >I tyle i dlatego pisze na tym gronie.Pozatym takie zjawisko
    >mnie frapuje ,otóż walka PiS vs cala reszta czyli
    >większość mediów.Calkowita asymetria która deformuje
    >opinię Polskiego spoleczeństwa i takie sytuacje jak ta
    >ktora miala miesjce przed wyborami : Jadą dwie dziewczyny
    >pociągiem i jedna mówi do drugiej "wiesz że Kaczynski
    >kazal oglądac Katyn wszystkim żolnierzom" druga odpowiada
    >"widzisz tak wygląda totalitaryzm"
    >
    >Krótko mówiąc poziom niespawiedliwosci w ocenie parti
    >politycznych jest niespotykany chyba na calą Europę. Z
    >kąd to się bierze ? i czy to jest dobry kierunek rozwoju
    >ładu demokratycznego ?
    >

Człowieku! Coś się uparł na TVN!?! Nie podoba Ci się? Nie oglądaj! Wkurza Ciebie zdanie nastolatek wykreowane przez najpopularniejszą stację komercyjną? A mnie wkurza to że 2 emerytki powtarzały pod kościołem że "przyjdzie Niemiec (pedał, mason, liberał) i zabije". I co? Podpalisz się na znak protestu?

Wspomniałeś że Radio M nie jest obiektywne i jednocześnie krzywisz się na kreowanie autorytetów. A jakim to RM nie jest autorytetem> Żeby przypomnieć: "Kto uderza w RM, uderza w Kościół. Kto uderza w Kościół, uderza w Boga." Bez obłudy, błagam.

Co do PiSu w TVN... Temat rzeka... Ale jeszcze raz powtarzam - każda stacja to produkt, tak jak gazeta, partia, nawet można rzec że religia - musi znaleźć swoją niszę rynkową, swój target.
  • willow nick nack

TVN bo to zdecydowanie priorytetowa stacja kreująca poglądy ludzi poprzez swoje programy takie np.wojewodzki,, Majewski , Szklo etc
    Ciebie wkurza kilka emerytek które za kilka lat pewnie umra ze starości ale otumanieni mlodzi ludzie czyli przyszlosc narodu to już nie ?

Tekstu RM nie zrozumialem , RM autorytetem ?

PiS a TVN to sprawa jasna i krótka.Walter ma coś na sumieniu i boi się Jarka.I tyle
  • Anonim

>Ptyś napisał
    >TVN bo to zdecydowanie priorytetowa stacja kreująca
    >poglądy ludzi poprzez swoje programy takie np.wojewodzki,,
    >Majewski , Szklo etc
    >Ciebie wkurza kilka emerytek które za kilka lat pewnie
    >umra ze starości ale otumanieni mlodzi ludzie czyli
    >przyszlosc narodu to już nie ?

Relatywizm.

>Tekstu RM nie zrozumialem , RM autorytetem ?

No wiesz... "Katolicki głos w Twoim domu"

>PiS a TVN to sprawa jasna i krótka.Walter ma coś na
    >sumieniu i boi się Jarka.I tyle

A Jarek to kto? Ostatni sprawiedliwy? Litości...
  • so called Chaos

Drogi Ptysiu, skoro nie umiesz zdobyć się na odrobinę dystansu, tak jak 3/4 dzwoniących (a raczej dodzwaniających się), to po co męczysz swoją osobę oglądając ten tendencyjny program? Bo ja jednej rzeczy nie kumam. Jak mi się program nie podoba, to zmieniam kanał...
  • dorota

> Super ,tylko że oficjalny pogląd jest taki że na PO glosują ludzie "mądrzejsi" bo mają wyższe wykształcenie.A moja ocena jest taka że PO wygralo glosami bądz co bądz wykształciuchów -osób które mimo że studiują czy też mają skonczone studia to w żaden sposób ( w myśl że wyższe uczelnie rozwijają umysł , poszerzają horyzonty etc ) nie wgłębiaja sie w problematykę polityczną , nie opieraja poglądu na daną partię na zasadzie realnych argumentów ZA i Przeciw a tylko jak owieczki w stadzie idą na pastuchem czyli mediami.

Nie wiem skąd tym bierzesz te masy głupich i ograniczonych młodych ludzi. Może po prostu obracasz się w złym towarzystwie. Owszem mam znajomych, którzy mają o polityce pojęcie raczej niewielkie, bądź żadne. Ale ci który dyskutują, lub inaczej aktywnie działają w ramach polityki, naprawdę są dość kompetentni i obeznani. I ja także mogę wymienić argumenty za i przeciw, gdy z nimi rozmawiam. Oglądam różne media, w tym publiczne i czytam wiele gazet o różnych orientacjach politycznych. Nie wydaje mi się, żeby za każdym razem, gdy przełączam telewizor na inny kanał, zmieniały mi się poglądy polityczne.
  • willow nick nack

>so called Chaos napisała:
    >Drogi Ptysiu, skoro nie umiesz zdobyć się na odrobinę
    >dystansu, tak jak 3/4 dzwoniących (a raczej
    >dodzwaniających się), to po co męczysz swoją osobę
    >oglądając ten tendencyjny program? Bo ja jednej rzeczy nie
    >kumam. Jak mi się program nie podoba, to zmieniam kanał...

-Dystans jak dzownią ludzie i mówią że Kaczynski powienien umrzeć a jakiś pijak bełkocze że Elżbieta Kruk to facet ?

-To tak jak z filmami typu "Jutro idziemy do kina".Tak ,nie muszę tego oglądać ale jak widzę zachwyt nad tego typu kinem to chyba reagować trzeba ,zważywszy jeżeli filmem sie interesuje a Polska sztuka nie jest mi obojętna. Taka sytuacja jest w przypadku TVN'u i SK ,to prawda nie muszę oglądac tej agitacji ale jeżeli ponad 2 mln osób dzien w dzien łyka propagandę udającą rozrywkę to reaguję ponieważ nie obojętna mi jest kondycja Polskiego spoleczeństwa , ich sposób myślenia i reagowania na bierzącą politykę.

• dorota

> Taka sytuacja jest w przypadku TVN'u i SK ,to prawda nie muszę oglądac tej agitacji ale jeżeli ponad 2 mln osób dzien w dzien łyka propagandę udającą rozrywkę to reaguję ponieważ nie obojętna mi jest kondycja Polskiego spoleczeństwa , ich sposób myślenia i reagowania na bierzącą politykę.

Wiele osób łyka codziennie propagandę RM udającą radio niepolityczne, a wyłącznie religijne, ja posłuchałam, nie spodobało mi się, więc nie podzielam tego rytuału. Kondycja społeczeństwa polskiego też nie jest mi obojętna, jako że jestem jego częścią. Ale nie wydaje mi się, żeby usilne wyśmiewanie zdania innych miało kogoś nawrócić. Dla mnie Twoje poglądy są równie bezzasadne, jak za pewne dla Ciebie moje, ale nie zamierzam nikogo nawracać. Co się stało z tolerancją dla cudzych poglądów?
  • willow nick nack

Ile osób lyka RM ? jakie są to osoby ? Pozatym w znacznym stopniu RM/tv trwam to potężna dawka Ewangelizacji.
    Moje poglądy sa bezsensowne ? które konkretnie, te na TVN ? Przecież pisze o najczystszej prawdzie ,jeżeli zaklamuje obraz rzeczywistości to udowdnij że nie mam racji.
  • so called Chaos

Schlebiasz, bo nie 2 miliony, tyko niecały milion, z tego, co się orientuję. Choć możliwe, że coś się zmieniło, wszak podłączenie sobie kablówki to w dzisiejszych czasach jak w oponkę kichnąć.
    A jeśli sądzisz, że telefony i smsy są ustawiane, to gratuluję wyobraźni.
  • 1
  • 2
| |

grono miłośników świetnego programu satyrycznego Szkło Kontaktowe....:) telefon dla widzów : ...

Fotki

Miejsca grona (0)