-
Anonim
Hej!
W najblizsze wakacje planuje wybrac sie na tydzien do Szkocji. Mam w planach tygodniowy wyjazd... To troche malo, wiec zanim zdecyduje o terminie podrozy chcialbym sie zorientowac kiedy najlepiej tam pojechac.
Czy ktos wie o jakis ciekawych wydarzniach, ktore maja miejsce w okresie lipiec-wrzesien, ktore wartoby zobaczyc? Slyszalem o "Highlander Games", ale moze cos bardziej atrakcyjnego sie tam dzieje? Jakies doswiadczenia?
Pozdrawiam,
Pawel -
Anonim
koniecznie festiwal teatrów ulicznych w Edynburgu w połowie sierpnia, coś fantastycznego!!! poza tym Glasgow koniecznie no i High Lands- wysepki, cudeńko!!! w tydzień spokojnie uda sie to pogodzić. pozdrawiam -
Anonim
Super. Dzieki za info. Teraz wiem czego szukac w ogole :)
Oczywiscie jesli ktos wie o jakis innych wydarzeniach, ktore niekoniecznie sa oglaszane w przewodnikach, to z gory dzieki za informacje.
--- P.J.S. -
owocowo
warto! sprawdzic wczesniej i sie zalapac na ludyczna impreze higland games..
http://www.albagames.co.uk/Highland...
sprawdz termin, i uderzaj, caly folklor z kiltami, rzucaniem balami, kowadlem i reszta ichniej cepeli...
pzdr -
-
Kate|
tatoo, to o czym była mowa wcześniej bo przy tatoo maja miejsc własnie te teatry uiczne przed zamkiem... -
wero
ooo taaak zdecydowanie.... bylam rok temu... fantastyczne widoki - mnostwo ludu i super klimacik:] pogoda jest wtedy powiedzmy - mniej kaprysna :] na tatooo niestety sie nie dostalam - za pozno:/ bo tyle ludu uderza w tym czasie do edynburgu, ehhh. fajne wspomnienia. -
Wieczny student...
Klimatycznym miejscem jest Aberdeen... Miasteczko studenckie - na 200 tysiecy mieszkancow 1/3 to studenciaki:D Takze ogolnie fajne miejsce zeby sie wyszalec :D
Samo miasto wydaje sie troche szare - wszystko przez to ze swego czasu mieli tylko taki material po reka :P
Imprezownie przejmuja koscioly - do tej pory znalazlem 3 pubersy lub restauracje w kosciolach!
No i masa wykreconych ludzi!! -
Anonim
również wybieram się w tym roku na tydzień do Szkocji i właśnie próbuję władować jak najwięcej w mój tygodniowy pobyt :) a jeśli chodzi o termin to zgadzam się z Karolinką, sierpień i festiwal w Edynburgu to najlepsza pora