-
da da da
-
Anonim
-
da da da
-
-
-
Karola
-
-
Karola
-
aurelia333
ja lubie warhola, byl kreatywny i nawet to ze wynajmowal ludzi ktorzy robili za niego prace bylo oryginalnym pomyslem -
Karola
Hhahaha, byłam dzisiaj w zacnym muzeum i tam bałwochwalczo rajcowałam się "oryginalną" pracą Warhola, autoportretem-dyptykiem; ignorancja z mojej strony, teraz myślę sobie, a fe.
Co sądzicie o 'oryginalności' obrazów Endiegio? Mam na myśli nie oryginalność w sensie innowacyjność/odrębność etc., tylko kwestię powielania. Czy to, co wisi w muzeach jako 'Warhol' jest bardziej wartościowe, niż wielkoformatowy, klejony, home-made picture? Czekam na opinie. -
po pierwsze najczesciej nie obrazy a serigrafie czyli sitodruk , czyli wiele odbitek. bardziej liczy sie kontekst sito moz3e przygotowac asystent , rembrandt tez takich mial , normalne , ale zawsze na koncu jest ten dotyk namacalny autora, w wypadku warchola przejawia sie to doskonalym wyczuciem koloru, o samych fotografiach ktorych uzywa nie mozna powiedziec ze sa jego , sa kolazem tego co widzi dookola
-
Stefan
warholtotakipedal byl,nieno. ? ?/ / / artyprowokacja2008bezspacjizią ąą - online since 2112
wrocilem sobie na chwile do was. -
-
aga
jego pomysły są orginalne i wieczne i to się liczy w sztuce żeby ludzie zapamiętali cię na długoooooo -
Stefan
-
Karola
-
-
Karola
>fran napisał
>prosze nie mieszaj Andiego z błotem
Nie żebym porównywała Sasnala do Andiego, Fran, broń Boże, źle mnie zrozumiałeś. Że taki mały offtop w temacie o AW to przypadek, dygresja a propos tego, że w sztuce chodzi o to, żeby Cię na koszulkach drukowali. Pod tym względem jednym z największych artystów jest Che Guevara, a Sasnal - który prawdopodobnie jeszcze nie ma koszulek - nie liczy się. :) -
-
Karola
-
Anonim