sztuka nowoczesna [2188]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kenna

Czy widzieliscie ostatnią wystawę Doroty Rabczewskiej?
    Dorota Rabczewska jest bez wątpienia jedną z największych współczesnych polskich artystek.
    Rabczewska( której pseudonim DODA świadczy o głębokiej znajomości europejskiej sztuki XX wieku -Doda to pseudonim znanej modelki z MONTPARNASSE, muzy takich arystów jak Modigliani,Picasso ,oraz ,co ciekawe Max Ernst i Duchamp - tego ostatniego była nawet kochanką ) łaczy wydawałoby sie przeciwne kierunki takie jak: sztuka krytyczna, minimal-art i konceptualizm ( te dwa ostatnie kierunki oczywiście w ich amerykańskim wydaniu).
    Jest to sztuka synkretyczna, prawdziwie postmodernistyczna w pozytywnym znaczeniu tego słowa.
    Ilekroć zetkniemy się z jej obrazami , których zawartośc zdaje sie rozsadzać przestrzeń płótna ,czy też zainteresują nas jej niemal hieratyczne w swej konstrukcjii fotogramy ,jesteśmy jakby ZMESMERYZOWANI, musimy po raz kolej i kolejny zetknać się z jej sztuką
    Dobrze , że na Polskiej scenie artystycznej jest tak wybitna, niezależnie myśląca artystka.Nie stroniąca od trudnych tematów, idąca pod prąd, nie zainteresowana pochlebianiem tanim gustom.

Dorota Rabczewska- wystawa
    Galeria Foksal , Warszawa
  • Evka

że co ? hahaha przepraszam- wahanie...........<myśli, kojarzy>
  • Anonim

fajna prowokacja, hehe.
  • skafander

śmieszna bezradność ! nic innego nie przychodzi mi do głowy - kiedy myśle o poglądach pani Kenny ale ok to jej indywidualna sprawa , skoro ma swój wymyslony świat ...
  • Anonim

>skafander wrote:
    >śmieszna bezradność ! nic innego nie przychodzi mi do
    >głowy - kiedy myśle o poglądach pani Kenny ale ok to jej
    >indywidualna sprawa , skoro ma swój wymyslony świat ...

czytaj dalej fakt i teletydzien.

oraz naprawde jest jej wystawa? musze się wybrać.
  • b o r y s

gratuluję pomysłu.
  • Kasia

Co???
  • Anonim

jest świetna :)
  • Monika

zajebisty opis (((:
  • Anonim

"śmieszna bezradność ! nic innego nie przychodzi mi do głowy - kiedy myśle o poglądach pani Kenny ale ok to jej indywidualna sprawa , skoro ma swój wymyslony świat ..."

o fuck...
  • skafander

aleee o co chodzi ?
  • Anonim

chodzi o dode elektrode.
  • skafander

no wiem przeciez , tylko bawi mniee jaranie sie taką osoba przez kennę bo to chyba cos wymyslone historyjki co ?
  • Anonim

o fuck ponownie.
  • Kasia

jak widac kazdy kicz da sie sprzedac...czy ktos mi moze powiedziec czego jeszcze nie robila DODA?
  • Evka

ej no to w końcu prowokacja, czy jak >? :D
  • Anonim

uwielbiam ludzi, którzy sobie robią jaja;DDDDDD
  • -

to ściema sprawdziłam

Gratuluję pomysłu na żart

Ps.to podchodz pod nowy rodzaj sztuki - internetowy happening...wrzucasz na groną kontrowersyjna prowokującą informację i obserwujesz reakcje ludzi

jesteś prekursorką!
  • Evka

prawda prawda !
  • -

no to wrzuć link jeśli prawda
  • 1
  • 2