- 1
- 2
-
Maga -
GALEARNIA The Two of Us zaprasza wszystkie artystki do prezentowania swoich dzieł w naszych skromnych progach. Od malarstwa, rzeźby i grafiki poprzez fotografie i projekty mutlimedialne, po drobną ceramikę i inne formy wyrazu artystycznego.
GALEARNIA jest galerią i kawiarnią w jednym, gdzie w otoczeniu sztuk pięknych można delektować się pyszną kawą, herbatą, domowym ciastem i lodami różanymi.
Zapraszam do współpracy
Maga Furmanik
szefowa Galearnii
GALEARNIA The Two of Us
Warszawa, ul. Wawelska 28 lok. 2
http://www.undergroundsc.eu
maga.furmanik@undergroundsc.eu -
co za damski szowinizm , a facetow to nie laska, a moze wystawiajcie tylko rude. :P
-
Latający Mrówkojad
-
egosia
a ja wysłałam propzycję na maila :P
mało tego- mam do zaoferownia niezbyt męskie prace... :D -
-
-
Maga -
od zawsze sztuka ma płeć
poza tym to nie szowinizm i nie dyskryminacja tylko wyrównowywanie szans
zobacz ile jest absolwentek asp i innych pokrewnych dziedzin, a ile kobiecych nazwisk jest w galeriach
-
powoliłapie
nie ma pań w galeriach ponieważ panowie nie lubią pań?
czy panie nie lubią pań?
ja naprzykład zauważyłem w twórczości studentek dużą skłonność do infantylnych tematów -
-
>maga - napisała:
>od zawsze sztuka ma płeć
>poza tym to nie szowinizm i nie dyskryminacja tylko
>wyrównowywanie szans
>zobacz ile jest absolwentek asp i innych pokrewnych
>dziedzin, a ile kobiecych nazwisk jest w galeriach
>
wez mnie nie rozmieszaj , szans sie nie wyrownuje w ten sposob, a tylko robi zla slawe dla galerii, dyskryminujecie po prostu ludzi ze wzgledu na plec a to ma znamie przestepstwa :D:D:D:D:D
co to za wyrownywanie szans ,albo sie robi dobre prace albo nie. a to ze jest wiecej dziewczyn ktore sa na asp i nie ida dalej jest tylko i wylocznie ich wina ,albo braku talentu albo ciezkiej pracy -
>egosia napisała:
>a ja wysłałam propzycję na maila :P
>
>mało tego- mam do zaoferownia niezbyt męskie prace... :D
:D:D:D:D:D:D:D:D -
>powoliłapie napisał
>nie ma pań w galeriach ponieważ panowie nie lubią pań?
>czy panie nie lubią pań?
>ja naprzykład zauważyłem w twórczości studentek dużą
>skłonność do infantylnych tematów
nie no nie generalizuj , niektore jeszcze maluja paznokcie -
Anonim
>maga - napisała:
>zobacz ile jest absolwentek asp i innych pokrewnych
>dziedzin, a ile kobiecych nazwisk jest w galeriach
mam wrażenie, że więcej i więcej.
mam wrażenie, że niektórzy na siłę chcą się czuć dyskryminowani.
ale nie do końca rozumiem po co. -
sztka nie potrzebuje podkrecania tzw uprwanienia na zasadzie damy wiecej dziewczyn bo one sa dyskryminowane, dzielo broni sie same, dlatego powiedzialem ze sztuka nie ma plci, niewazne czy jestes facetem czy kobieta , wazne czy masz talent. a zalozenie ze wybieramy tylko kobiet moze prowadzic tylko do jednego , to bedzie infantylne i zmanieryzowane, dziewczeta jak macie kompleksy to kompensujcie to soboe na rownych prawach, bo tak to grozi nam tylko ortodoksja
-
Anonim
A jak dla mnie, to niech i sobie będzie taka galeria. Nie mówię, ze tak, że zajebisty pomysł, ale no niby czemu nie? -
egosia
>fran napisał
>sztka nie potrzebuje podkrecania tzw uprwanienia na zasadzie
>damy wiecej dziewczyn bo one sa dyskryminowane, dzielo broni
>sie same, dlatego powiedzialem ze sztuka nie ma plci,
>niewazne czy jestes facetem czy kobieta , wazne czy masz
>talent. a zalozenie ze wybieramy tylko kobiet moze prowadzic
>tylko do jednego , to bedzie infantylne i zmanieryzowane,
>dziewczeta jak macie kompleksy to kompensujcie to soboe na
>rownych prawach, bo tak to grozi nam tylko ortodoksja
z tym się zgodzę ,ale to nie zmienia faktu, że moje nie "są męskie" :P -
Maga -
ktoś tu wcześniej pisał o uniwersalizmie sztuki i że nie ma ona płci, a tu potem jawna dyskryminacja
>fran napisał
a zalozenie ze wybieramy tylko kobiet moze prowadzic
>tylko do jednego , to bedzie infantylne i zmanieryzowane,
czyli jednak pan uważa że kobiety nic nieinfantylnego i niezmanierowanego nie stworzą
i kto tu kogo dyskryminuje
-
ja mowie o quorum tworcow, przeciez nie nazwe abakanowicz czy kobro pacykarka. ale pewne doswiadczenie mam , widzialem co sie dzieje na uczelniach artystycznych,
pozatym gdzie tu dyskryminacja , ja sztucznie nikogo nie lobbuje -
menora
nu dziwna sprawa.. a nie lepiej pokazać swój warsztat poprzez konforntację z pracami mężczyzn?, skoro już szukać takich rozgraniczeń? to czy nie lepiej wejść w to odważniej?
tak, czy owak, może wyjść z tego coś dobrego, ale jak dla mnie - trochę sztuczne.. -
-
menora
- 1
- 2