- 1
- 2
-
kozerka
Bardzo ciekawa jestem waszego zdania na temat tego włoskiego malarza(i nie tylko malarza zresztą). -
Anonim
Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam. lubie jego prostote. jesli bym malowala obraz, to chcialabym isc wlasnie w tym kierunku. -
kozerka
O jak fajnie,że ktos się odezwał!:) idealnie zresztą piękna prostota!Ach no oczywiście,że wzór do naśladownia,niedościgniony zresztą(dla mnie przynajmniej napewno),ale inspiruje,naprawde inspiruje... -
zosia
jak sie interesujecie modiglianim to czytajcie dantego bo cytowal go z pamieci we wszystkich kawiarniach montparnassu:) -
-
zosia
jak sie interesujecie modiglianim to czytajcie dantego bo cytowal go z pamieci we wszystkich kawiarniach montparnassu -
zosia
jak sie interesujecie modiglianim to czytajcie dantego bo cytowal go z pamieci we wszystkich kawiarniach montparnassu -
zosia
jak lubisz modiglianiego to poczytaj dantego bo cytowal go we wszystkich kawiarniach montparnassu:)) -
zosia
jak lubisz modiglianiego to poczytaj dantego bo cytowal go we wszystkich kawiarniach montparnassu:)) -
zosia
jak lubisz modiglianiego to poczytaj dantego bo mistrz cytowal go we wszystkich kawiarniach montparnassu:)) -
zosia
jak lubisz modiglianiego to poczytaj dantego bo mistrz cytowal go we wszystkich kawiarniach montparnassu:)) -
zosia
zosia
CZYZBYM STALA SIE MONOTEMATYCZNA?:)
PRZEPRASZAM GRONO MI SZWANKUJE...BARDZO! -
Anonim
-
Anonim
a moze sie pospotykamy i poedukujemy, przyznam, ze nie czytalam jeszcze jego biografii, wiec mozemy zorganizowac cos na ksztal wieczorkow tematycznych. na kazdym spotkaniu ktos cos o nim opowie, i w ten sposob wymienimy sie wiedza. ja tez cos przygotuje. -
a grand love story
-
Anonim
-
olaboga
Inka, może w ogóle zróbmy jakieś kółko kawiarniane? wielkie dyskusje na temat. Może nie teraz, bo wszyscy wyjeżdżają, ale po wakacjach, czemu by nie?
Powiedzmy, że rzucamy - Modigliani na przykład, ktoś kto się zna opowiada i wprowadza, żeby nawet laicy mogli wiedzieć o co chodzi, a potem - odczucia własne, myśli, spostrzeżenia...
Można się rozsyłać mejlem - spotykamy się tu i tu, temat taki. Najlepsze właśnie kawiarnie, taki Czuły Barbarzyńca chociażby (wiem, że tam działały podobne rzeczy).
Co wy na to?
-
Bombel Świecidełko Koralik
Modigliani jest naprawde świetnym malarzem, jedyne co mozna mu zarzucic to powtarzalność. Ale jedno musze przyznać, że MODIGLIANI STORZYŁ NAJDOSKONALSZY AKT KOBIECY W HISTORII MALARTSWA (mam na mysli " Spiący akt z podniesionymi ramionami", albo inaczej nazywany "czerwonym aktem")
Prostota w tym wizerunku kobiety urzeka. I choc kobieta na tym obrazie wydaje sie być całkiem naga, cos jednak powoduje ze nie czuje sie jej całkowitego obnazenia. I to jest własnie to co decyduje o tym czy akt jest czyms wiecej niz tylko przedstawieniem osoby nieubranej -
Quoc Anh
uwazam ze obrazy Modiglianiego sa piekne ze wzgledu na :
kompozycje
kolory
proporcje modeli - takie wydluzone
i subtelne -
Anonim
A ja ostatnio znalazłam album Modiglianiego w najzwyklejszym spożywczaku w dziale z gazetami. Po 16 zeta. No i jużwiem, czym sobie wytapetuję ściany :)
Uwielbiam portret Luni Czechowskiej, wiecie, taka kobitka z bardzo długą szyją, uwielbiam, cmok!
- 1
- 2