sztuka nowoczesna [2188]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kozerka

Bardzo ciekawa jestem waszego zdania na temat tego włoskiego malarza(i nie tylko malarza zresztą).
  • Anonim

Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam. lubie jego prostote. jesli bym malowala obraz, to chcialabym isc wlasnie w tym kierunku.
  • kozerka

O jak fajnie,że ktos się odezwał!:) idealnie zresztą piękna prostota!Ach no oczywiście,że wzór do naśladownia,niedościgniony zresztą(dla mnie przynajmniej napewno),ale inspiruje,naprawde inspiruje...
  • zosia

jak sie interesujecie modiglianim to czytajcie dantego bo cytowal go z pamieci we wszystkich kawiarniach montparnassu:)
  • zosia

jak sie interesujecie modiglianim to czytajcie dantego bo cytowal go z pamieci we wszystkich kawiarniach montparnassu
  • zosia

jak sie interesujecie modiglianim to czytajcie dantego bo cytowal go z pamieci we wszystkich kawiarniach montparnassu
  • zosia

jak lubisz modiglianiego to poczytaj dantego bo cytowal go we wszystkich kawiarniach montparnassu:))
  • zosia

jak lubisz modiglianiego to poczytaj dantego bo cytowal go we wszystkich kawiarniach montparnassu:))
  • zosia

jak lubisz modiglianiego to poczytaj dantego bo mistrz cytowal go we wszystkich kawiarniach montparnassu:))
  • zosia

jak lubisz modiglianiego to poczytaj dantego bo mistrz cytowal go we wszystkich kawiarniach montparnassu:))
  • zosia

• zosia

CZYZBYM STALA SIE MONOTEMATYCZNA?:)
    PRZEPRASZAM GRONO MI SZWANKUJE...BARDZO!
  • Anonim

ok:)))))) sie zdarza, ale cos wiecej na ten temat moze
  • Anonim

a moze sie pospotykamy i poedukujemy, przyznam, ze nie czytalam jeszcze jego biografii, wiec mozemy zorganizowac cos na ksztal wieczorkow tematycznych. na kazdym spotkaniu ktos cos o nim opowie, i w ten sposob wymienimy sie wiedza. ja tez cos przygotuje.
  • a grand love story

ja dorzucam: przedstawiał się - "Jestem Modigliani
    . Zyd." :))
  • Anonim

a ja mam pokój oblepiony plakatami obrazow jego i wyspiańskeigo :)
  • olaboga

Inka, może w ogóle zróbmy jakieś kółko kawiarniane? wielkie dyskusje na temat. Może nie teraz, bo wszyscy wyjeżdżają, ale po wakacjach, czemu by nie?
    Powiedzmy, że rzucamy - Modigliani na przykład, ktoś kto się zna opowiada i wprowadza, żeby nawet laicy mogli wiedzieć o co chodzi, a potem - odczucia własne, myśli, spostrzeżenia...
    Można się rozsyłać mejlem - spotykamy się tu i tu, temat taki. Najlepsze właśnie kawiarnie, taki Czuły Barbarzyńca chociażby (wiem, że tam działały podobne rzeczy).
    Co wy na to?
  • Bombel Świecidełko Koralik

Modigliani jest naprawde świetnym malarzem, jedyne co mozna mu zarzucic to powtarzalność. Ale jedno musze przyznać, że MODIGLIANI STORZYŁ NAJDOSKONALSZY AKT KOBIECY W HISTORII MALARTSWA (mam na mysli " Spiący akt z podniesionymi ramionami", albo inaczej nazywany "czerwonym aktem")
    Prostota w tym wizerunku kobiety urzeka. I choc kobieta na tym obrazie wydaje sie być całkiem naga, cos jednak powoduje ze nie czuje sie jej całkowitego obnazenia. I to jest własnie to co decyduje o tym czy akt jest czyms wiecej niz tylko przedstawieniem osoby nieubranej
  • Quoc Anh

uwazam ze obrazy Modiglianiego sa piekne ze wzgledu na :
    kompozycje
    kolory
    proporcje modeli - takie wydluzone
    i subtelne
  • Anonim

A ja ostatnio znalazłam album Modiglianiego w najzwyklejszym spożywczaku w dziale z gazetami. Po 16 zeta. No i jużwiem, czym sobie wytapetuję ściany :)

Uwielbiam portret Luni Czechowskiej, wiecie, taka kobitka z bardzo długą szyją, uwielbiam, cmok!
  • 1
  • 2