-
Equinoxe
Swojego czasu uskuteczniłem już podobny temat na innym forum i, przyznam, dało to ciekawe rezultaty. Zasada jest prosta - opisujemy siebie używając pięciu słów. Tak, tylko pięciu. Dlaczego tylu? Nie wiem, po prostu pewnego dnia tak sobie założyłem; znajoma psycholog stwierdziła, że jest chyba nawet taka zabawa diagnostyczna, polegająca na opisaniu siebie właśnie w pięć słów, być może więc kiedyś o tym słyszałem z tego zerżnąłem. Mniejsza.
W każdym razie zauważyłem, że ludzie potrafią niekiedy bardzo interesująco określić się za pomocą tylko garści słów, a na podstawie ich doboru wiele można powiedzieć o nich samych. Zapraszam więc do zabawy.
Aha - uprzedzam domysły i nadinterpretacje - nie będę się bawił w przedstawianie każdemu jego rysu psychologicznego, po pierwsze nie jestem kompetentny w tym zakresie, po drugie nie o to mi chodzi; ot, mam ochotę zobaczyć, co o sobie napiszecie.
I druga sprawa - nie nadużywajcie słów, bo to psuje zabawę. Uwagę kieruję głównie do pań, które w trosce o właściwy odbiór ich osób lubią czasem wydziwiać ponad miarę :)
Żeby zaś dać przykład, może sam zacznę i pokażę, w czym rzecz?
1. Pewny siebie.
2. Charyzmatyczny.
3. Dualistyczny.
4. Błyskotliwy.
5. Poszukiwacz.
Prawda, że proste? No, to do dzieła :)
P.S. Używamy pięciu słów, ale bez przesady - jeśli mamy jakiś zwrot typu "pewny siebie", to choć są to dwa słowa oczywiście stosujemy go.
P.P.S. Z doświadczenia wiem, że jeśli zanim ktoś odpowie, wcześniej przeczyta kilka poprzednich postów, będzie podświadomie stosował podobne słowa. Starajmy się tego unikać - poszukajmy tych słów, które najtrafniej nas określają.
Pozdrawiam serdecznie a noworocznie
/słuchając "Love is the Seventh Wave", Sting -
The Fucking Prinsess
-
Пpaзaн
-
Anonim
jestem:
1.soba
2.analitykiem
3.nałogowcem
4.silnym-wrazliwcem
5.imprezowiczem :) -
-
nebu
-
Yellowe ™ v.3.3
1.naiwny
2.impulsywny
3.leniwy
4.wiecznie roztrzepany
5.konformistyczny -
Karolina
-
Ais
ja od znajomych socjologow slyszalam, ze jest taka zabawa, ale nie w 5 , ale w 10 stwierdzen na swoj temat.
jestem:
1. różna
2. ladna i brzydka
3. chora i zdrowa
4. czasem mądra, czasem glupia
5. zakochana w krolikach
6. dobra w powstanczych zrywach
7. spoźnialska
8. kurewsko inteligentna
9. bez charakteru ( znajomy udowodnil hipoteze naukowa kiedys, ze nie ma czegos takiego jak charakter i ja to popieram)
10. wegetarianka -
.uzurpator
Czytając P.S.S. Eq specialnie nie czytałam poprzednich postów aby nie powtarzać.
Zatem ja w pięciu odsłonach:
1.Inteligentna
2.Chimeryczna
3.Nienasycona
4.Przewraźliwiona
5.Życzliwa
W sumie na liście powinno znaleśc się także "Nieodpowiedzialna w stounku do siebie,odpowiedzialna w za innych"-troszeczkę sprzeczna jestem sama ze sobą w niketórych aspektach mojej osobowości. Bywam krytyczna w stosunku do siebie,ale znam swą wartość.
/ Myslovitz - "Sekrety i kłamstwa" -
Equinoxe
Toście dali czadu :P I to w środku nocy... :)
Ais, prosiłem o pięć... :) Ja wiem, że bogaty z Ciebie człowiek, ale, ale... :)
(tym nie mniej miło się czytało)
Well, czekamy na resztę... :> -
Anonim
1. inteligentna
2.przewrażliwiona
3. z tendencją do mówienia o sobie za dużo ( taki rodzaj ekshibicjonizmu, jako sposobu na nieśmialość, który dawno temu sobie wymyśliłam - msci sie na mnie czasami;)
4. mało asertywna
5. czesto nie rozumiejąca samej siebie;) -
Słonik
Witam
1. nieśmiały
2. romantyczny
3. wrażliwy
4. uparty
5. perfekcjonista -
Anonim
1.niesmiała
2.zwariowana
3.twórcza
4.ostrożna
5.pozytywnie nastawiona do nowych znajomości, ale...
To tyle o mnie;). Pewnie część w Was pomyśli, że pierwszy i drugi przymiotnik się ze soba wykluczają, ale niekoniecznie:). -
Anonim
nikt nic sobie nie mysli:)
besides nikt nie musi sie z niczego tlumaczyc i rozwijac slowa co tak naparwde mial na mysli, najwazniejsze ze Ty wiesz:) takie bylo zalożenie zabawy, chyba?! -
Anonim
Właśnie przypomniała mi się moja bardzo ważna cecha:( :( :(. Ale już za późno; /;/;/ -
Anonim
A mogę zamienić jedną cechę?? Bo się za bardzo przyczepiłam do tego tematu i mnie to męczy :). -
Anonim
-
Sejsmo
Wrażliwy
analityk
milion zainteresowań, cztery pasje
potrafi dokopać
potrafi przytulić i ogrzać :-)) -
Anonim
- pogodna
- nadmiernie empatyczna
- gadatliwa
- ambitna
- zbyt czesto zagubiona w swiecie wlasnych emocji -
Equinoxe
Terha, wymienić możesz, ale życie to sztuka wyboru - i tak liczą się te, które podałaś ot, w pierwszym odruchu... :)