Sztuka Uwodzenia [1353]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Equinoxe

Swojego czasu uskuteczniłem już podobny temat na innym forum i, przyznam, dało to ciekawe rezultaty. Zasada jest prosta - opisujemy siebie używając pięciu słów. Tak, tylko pięciu. Dlaczego tylu? Nie wiem, po prostu pewnego dnia tak sobie założyłem; znajoma psycholog stwierdziła, że jest chyba nawet taka zabawa diagnostyczna, polegająca na opisaniu siebie właśnie w pięć słów, być może więc kiedyś o tym słyszałem z tego zerżnąłem. Mniejsza.

W każdym razie zauważyłem, że ludzie potrafią niekiedy bardzo interesująco określić się za pomocą tylko garści słów, a na podstawie ich doboru wiele można powiedzieć o nich samych. Zapraszam więc do zabawy.

Aha - uprzedzam domysły i nadinterpretacje - nie będę się bawił w przedstawianie każdemu jego rysu psychologicznego, po pierwsze nie jestem kompetentny w tym zakresie, po drugie nie o to mi chodzi; ot, mam ochotę zobaczyć, co o sobie napiszecie.
    I druga sprawa - nie nadużywajcie słów, bo to psuje zabawę. Uwagę kieruję głównie do pań, które w trosce o właściwy odbiór ich osób lubią czasem wydziwiać ponad miarę :)

Żeby zaś dać przykład, może sam zacznę i pokażę, w czym rzecz?

1. Pewny siebie.
    2. Charyzmatyczny.
    3. Dualistyczny.
    4. Błyskotliwy.
    5. Poszukiwacz.

Prawda, że proste? No, to do dzieła :)

P.S. Używamy pięciu słów, ale bez przesady - jeśli mamy jakiś zwrot typu "pewny siebie", to choć są to dwa słowa oczywiście stosujemy go.
    P.P.S. Z doświadczenia wiem, że jeśli zanim ktoś odpowie, wcześniej przeczyta kilka poprzednich postów, będzie podświadomie stosował podobne słowa. Starajmy się tego unikać - poszukajmy tych słów, które najtrafniej nas określają.

Pozdrawiam serdecznie a noworocznie

/słuchając "Love is the Seventh Wave", Sting
  • The Fucking Prinsess

1. Chaotyczna
    2. Impulsywna
    3. Inteligentna
    4. Silna
    5. Emocjonalna
  • Пpaзaн

- obserwator
    - wrażliwa
    - złośliwa
    - pomysłowa
    - drobiazgowa
  • Anonim

jestem:
    1.soba
    2.analitykiem
    3.nałogowcem
    4.silnym-wrazliwcem
    5.imprezowiczem :)
  • nebu

-nieodpowiedzialny,
    -awangardowy,
    -analityczny,
    -bezczelny,
    -zabawny
  • Yellowe ™ v.3.3

1.naiwny
    2.impulsywny
    3.leniwy
    4.wiecznie roztrzepany
    5.konformistyczny
  • Karolina

*indywidualistka
    *optymistka
    *pewna siebie
    *spontaniczna
    * szczera
  • Ais

ja od znajomych socjologow slyszalam, ze jest taka zabawa, ale nie w 5 , ale w 10 stwierdzen na swoj temat.

jestem:

1. różna
    2. ladna i brzydka
    3. chora i zdrowa
    4. czasem mądra, czasem glupia
    5. zakochana w krolikach
    6. dobra w powstanczych zrywach
    7. spoźnialska
    8. kurewsko inteligentna
    9. bez charakteru ( znajomy udowodnil hipoteze naukowa kiedys, ze nie ma czegos takiego jak charakter i ja to popieram)
    10. wegetarianka
  • .uzurpator

Czytając P.S.S. Eq specialnie nie czytałam poprzednich postów aby nie powtarzać.
    Zatem ja w pięciu odsłonach:

1.Inteligentna
    2.Chimeryczna
    3.Nienasycona
    4.Przewraźliwiona
    5.Życzliwa

W sumie na liście powinno znaleśc się także "Nieodpowiedzialna w stounku do siebie,odpowiedzialna w za innych"-troszeczkę sprzeczna jestem sama ze sobą w niketórych aspektach mojej osobowości. Bywam krytyczna w stosunku do siebie,ale znam swą wartość.

/ Myslovitz - "Sekrety i kłamstwa"
  • Equinoxe

Toście dali czadu :P I to w środku nocy... :)
    Ais, prosiłem o pięć... :) Ja wiem, że bogaty z Ciebie człowiek, ale, ale... :)
    (tym nie mniej miło się czytało)

Well, czekamy na resztę... :>
  • Anonim

1. inteligentna
    2.przewrażliwiona
    3. z tendencją do mówienia o sobie za dużo ( taki rodzaj ekshibicjonizmu, jako sposobu na nieśmialość, który dawno temu sobie wymyśliłam - msci sie na mnie czasami;)
    4. mało asertywna
    5. czesto nie rozumiejąca samej siebie;)
  • Słonik

Witam

1. nieśmiały
    2. romantyczny
    3. wrażliwy
    4. uparty
    5. perfekcjonista
  • Anonim

1.niesmiała
    2.zwariowana
    3.twórcza
    4.ostrożna
    5.pozytywnie nastawiona do nowych znajomości, ale...

To tyle o mnie;). Pewnie część w Was pomyśli, że pierwszy i drugi przymiotnik się ze soba wykluczają, ale niekoniecznie:).
  • Anonim

nikt nic sobie nie mysli:)
    besides nikt nie musi sie z niczego tlumaczyc i rozwijac slowa co tak naparwde mial na mysli, najwazniejsze ze Ty wiesz:) takie bylo zalożenie zabawy, chyba?!
  • Anonim

Właśnie przypomniała mi się moja bardzo ważna cecha:( :( :(. Ale już za późno; /;/;/
  • Anonim

A mogę zamienić jedną cechę?? Bo się za bardzo przyczepiłam do tego tematu i mnie to męczy :).
  • Anonim

mozesz mozesz, sluchamy :)
  • Sejsmo

Wrażliwy
    analityk
    milion zainteresowań, cztery pasje
    potrafi dokopać
    potrafi przytulić i ogrzać :-))
  • Anonim

- pogodna
    - nadmiernie empatyczna
    - gadatliwa
    - ambitna
    - zbyt czesto zagubiona w swiecie wlasnych emocji
  • Equinoxe

Terha, wymienić możesz, ale życie to sztuka wyboru - i tak liczą się te, które podałaś ot, w pierwszym odruchu... :)
| |

Rozmowy na tym gronie kręcą się wokół pytań: *Jak postępować z kobietą, żeby była Tobą ...

Fotki

Miejsca grona (0)