Sztuki Walki [5807]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Carlos

CO O NIM SĄDZICIE, Bo ja twierdzę ze to jeden z najlepszych styli!!! Prosze o sensowne Riposty !!
    Co sądzicie o tym Stylu Znacie ten Styl? myśle ze Ty-Ga Pobija wszytkie xD http://www.tygakarate.dbv.pl oceńcie sami !!!
  • Pozytywne Wibracje

Mamy oceniać styl po strone interetowej? powodzenia :)
    a ileż to styli trenowałeś iż ten uważasz za najlepszy?
  • Carlos

nie nie po stronie człowieku ta strona jets po to byś ogarnął co to za styl..Z Tego co czytam a czytam dużo Wywnioskowałem metodą prób i błedów,że Ten styl jest godny uwagi bardziej niż inne! Sam trenuję Ty-Ga i Jestem Zauroczony Tym stylem xD
  • Degenerado

czlowieku man nigga - chyba jednak nie za duzo czytasz i prosba... idz wnioskowac metoda prob i bledow gdzie indziej
  • Anonim

http://pl.youtube.com/watch?v=9KdwP... filmik z kumite tak jak sie spodziewalem szalu Nie wiem czym ten styl jest lepszy od innych
  • Carlos

a Co wy tacy wrogo nastawieni poczytajcie to się sami przekonacie? owszem każdy styl ma dobre i słabe strony nie ma złotego środka, ale w Ty-Ga są wyeliminowane są nieliczne błędy jakie towarzyszą sztukom walki od lat.
  • Anonim

po twoim joko i filmika z youtuba raczej sie juz nie przekonam do tego stylu
  • Brzydki, zły i szczery...

Widze twoje zdjecie i potem czytam to co napisałes i tak sobie mysle ze najpierw to wyeliminuj wypinanie dupy przy kopnieciach a potem przekonuj ze twój styl jest najlepszy i eliminuje błedy...

Powiem Ci tylko ze jestes mało orginalny, 100 zajaraniców przed Tobą dawało tu stronki o swoich sztukach walki i usiłowało na siłe przekonac innych ze ich styl jest ''naj'', twój post powinien byc od razu skasowany bo juz nikt nie ma siły zadawac pytan w stylu: ''Ile sztuk walki lub stylów karate trenowałes przedtem ze mozesz miec porównanie i mówic o ''zajebistosci'' tego który trenujesz?''

To ze twój styltak Ci się podoba ma nazwe: zajaranie i karzdy przez to przechodzi, moze i Tobie przejdzie...

P.S Sprawdz KUdo(daido juku kudo) I zobacz ze nie tylko twój styl jest innowacyjny i eliminuje błędy...
  • wild_animal

A ja bym wlepił bana - bo jest to zwyczajna zasrana reklama klubu i to ładowana nachalnie na wszelkie możliwe fora o sztukach walki. Oczywiście może to być przypadek ale jak pisałem - wiary we mnie mało...
    Od reklam jest osobny wątek i tam wypad...
  • Szymon

To Ty wypisujesz na budo jako Bruce?

Współczuje..
  • megablasta von bigshoot'a

wrogo nastawieni? dużo czytałeś? no dobra... to poczytajmy:

"Ty-Ga Karate zostało utworzone w roku 1975 przez głównego instruktora Shihana Garego Waśniewskiego (...) Stworzył on Ty-Ga Karate po kilku latach trenowania innych sztuk walki w których zdobył wysokie czarne pasy."

no wspaniale, koleś po paru latach trenowania innych sztuk walki (jakiś sztuk walki, tego się nie mówi) w których zajął wysokie czarne pasy (po paru latach wysokie czarne pasy? może złe tłum. i chodzi o długie czarne pasy?) zakłada swoje karate. Brzmi to jak Murat Tsunami, ale spoko, uznajmy to jeden z najlepszych styli:)

potem jest krótki tekścik o kata, zaczynający się od:

"Esencja karate są kata (formy)."

a esencją boksu jest w walenie w worek:) ok, niech to skomentuje jakiś karateka. od siebie dodam: ogólnie metodyka treningowa jaka jest kata, zbiera baty (i bynajmniej nie mówię tu tylko o MMA). kickboxing wywodzacy sie z karate, zrezygnowal z kata. więc jeśli się tworzy coś nowego i nie chce się z tego rezygnować, to należy nadać temu nowy kształt, inne ramy. tutaj jest poprostu kopiowanie, więc pytam: po co tworzyc nowy styl? prosze to potraktować jako pytanie retoryczne...

no więc sobie poczytaliśmy. twój styl jest conajmniej mówiąc wątpliwy. gdyby nie nawiązała się dyskusja, to bym odrazu wywalił, bo to zwykła reklama, ale.. nie wywale, bo:
    1. to światna antyreklama, niech ludzie wiedzą, czego mają unikać.
    2. jesteś drugim palantem zakładającym temat o karate tyga. (wcześniej usunełem, bo niczym sie to nie wyróżnia) wiec juz niech bedzie, by za miesiac nie pojawil sie nastepny tygowiec.
  • zapierdalak

Co do "Esencja karate są kata (formy)" uwazam ze nie ma sensu gadac na ten temat bo samym patrzeniem nikt nigdy sie nie najadli.

"Yoko-Geri Chudan(poziom twarzy)" i kumite 3-latkow w piaskownicy, oto cale "nyga-karate".
  • Carlos

Osobiście To według mnie... gówno przez was przemawia...^^ Zastanówcie sie czasami and tym co sami piszecie... Bo Krytykowac tak ebz sensu to i ja umiem^^ Nic sensownego nikt jeszcze nie napisał. i gdyby kata nie miało sensu w walce to dlaczego przetrwało przez stulecia uznawane, za najlepszą forme kształtowania ducha i ciała? Powtarzam zastanówcie się co piszecie. Staram się porozmawiać z sensownym ludzmi a nie krytykami za 3 grosze.

Co do gówna to moze ty sie porzadnie wysraj zanim bedziesz sobie foty robił jak kopiesz to Cie tak nie bedzie cisneło i dupy nie bedziesz wypinał. Wróc na to grono jak troche podrosniesz i potrenujesz cos innego nniz tylko twoje ty-ga karate, proponuje Ci Tsunami napewno Ci sie spodoba.
  • Degenerado

jak sie popatrzy na to kopniecie i na kumite z linku powyzej to trudno cos sensownego napisac, a smiech ciezko przekazac przez grono
  • Carlos

Chętnie spróbuję innych styli. Mam taki zamiar. No ale co do mojego kopnięcia. uważam ,że podczas walki nigdy mnie nie zawodzi więc bessensownymi ripostami się nieprzejmuję.

CO do filmiku z kumite: sredniej klasy junior trenujacy semi contact by tych dwóch karateków do zera wypykał i naprawde nie zartuje. Dobrej klasy senior z semi(Taki Przemysław Ziemnicki) by ich tak wypykał ze niewiedzieliby kiedy nadlatuje noga czy reka (to tez nie zart).
  • Carlos

Ja Tych zawodów z filmiku w życiu nie widziałem^^ po za tym walka zależy już od UMIEJĘTNOŚCI a nie od NAZWy klubu czyż nie?
  • Szymon

>Karol Stasiuk napisał
    >Chętnie spróbuję innych styli. Mam taki zamiar. No ale
    >co do mojego kopnięcia. uważam ,że podczas walki nigdy
    >mnie nie zawodzi więc bessensownymi ripostami się
    >nieprzejmuję.

W takim razie posparuj z zawodnikami choćby z Oyamy czy Kyokushinu.
  • Carlos

Miałem już Taką przyjemność; )
| |

Sztuki walki, a także sporty i systemy, oraz wszystko co ma związek z tematem: sprzęt, dieta, pr...

Fotki

Miejsca grona (1)