Sztuki Walki [5807]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Od niedawna trenuję tą walkę w tańcu. Polecam gorąco, ale czy jakiś zaawansowany zawodnik napisze mi coś ciekawego na temat capoeiry - może jakieś rady dla początkujących ?
  • Degenerado

cwicz dalej

• Inamorek

Rozciągaj się no i tak jak było wyżej: "ćwicz dalej"
  • Krzysiek

+ ucz się gry na instrumentach oraz śpiewu , zasmakuj troszkę kulturki afrobrazyliskiej i będzie ok .
  • Anonim

ja sie niedawno zapisalem, przede mna pierwszy trening :) nie wiem jak to bedzie bo chodzam na silownie i waze 90kg przy 176 wzrostu :D myslicie ze to nie przeszkadza?
  • Degenerado

pewnie ze nie, zalezy tylko czy chcesz skakac salta, lac sie po ryjach czy potanczyc
  • Anonim

moj trener bjj ma 182 i 98 kg i nie zdziwilbym sie jakby robil salta. typowa sprezynka bjj:) rozciagaj sie i bedzie dobrze. na itf.prv.pl masz fajny plan do rozciagania
  • Krzysiek

mój trener Veneno ma około 184cm wzrostu , ile waży to nie wiem , lecz wiem że jest bardzo umięśniony , no taki duży facet :P , ale za to jest bardzo dobrze rozciągnięty , salta bezproblemowo robi , a techniki to już całkiem że tak powiem pysznie :)
  • Anonim

to spoko :) mam nadzieje ze nie powylamuje przy tym nadgarstkow :D
  • Ja morreu

nadgarstkami się nie przejmój martw się o stopy hehe
  • Ja morreu

http://w8.grono.net/comm/pc/9412/
    tu jest trochę o beribazu sądze że osoby z innych grup też dadzą linki swoich akademii
  • Josephe:]

no więc ja ćwicze już 2 rok:) i jestem zadowolona z tego teoretycznie mam już amarela <żółty> wprawdzie nierobie jeszcze au sem mao albo mariposa no ale techniki podobno wychodza mi nieźle :) wogóle maculele rządzi uwielbiam je grać w szególności baardzo szybkie poza tym trzeba dużo wchodzić do roda bo to tam się uczysz najwięcej a tak poza tym to fajnie sie tańczy sambe :D no ale nieważne wracając do tematu to na początku jest jak zawsze ciężko bo wiadomo trzeba się wdrożyć ale jak już załapiesz o co chodzi to luzik i jest już tylko z górki :D
  • Krzysiek

Ojej pamiętam mój pierwszy trening , akurat trafiliśmy na ginga , nie ćwiczyliśmy innych technik poza poruszaniem się ponieważ było bardzo dużo nowych w tym ja , pamiętam że nic mi nie wychodziło , ruch ręki z nogą to wogle jakaś plątanina :P
  • Josephe:]

hehe ja wiem ja znam ja teraz bardzo miło wspominam swój pierwszy raz w roda a moje początki tez były bardzo marne bo ja byłam jednyna początkującą na jakieś 25 osób zaawansowanych:) a teraz mój trener czasem "przekazuje" mi nowych żebym ich nauczyła podstawy:)
  • Krzysiek

Czasem staje się wkurzającym na treningach to że nie ma podziału na grupy , ponieważ często bynajmniej w naszej sekcji jest dużo nowych i robimy to samo , nic nowego , ale wpełni rozumiem to ponieważ sam byłem nowy i avansados też musieli powtarzać podstawy...
  • Kostex

ja dopiero zacząłem capoeire chociaż raz uczestniczyłem w warsztatach i mi się spodobało :P moim zdaniem chodzi tu o to żeby zaczaić ustawienie, obroty i kroki do danego ruchu wtedy to już idzie lepiej a co do wagi i wzrostu to małe ma znaczenie, znam kolesia który też jest duży a potrafi na luzie robić salta dlatego jeśli ćwiczysz na siłowni to mieszaj to z rozciąganiem...
  • Anonim

no wlasnie ja jestem teraz troche sporych rozmiarow i waze sporo :( boje sie ze nie dam rady na treningach :( nie wiem ...
  • Krzysiek

oj tam nie myśl o tym że duży jesteś , poprostu pujdź potrenuj sobie i wywnioskuj czy jednak dasz radę i będziesz chodzić czy nie dasz i zostawiasz to , moim zdaniem nie jesteś najmniejszy ale i nie największy , więc ja uważam że jak najbardziej się nadajesz .
    Pozdrawiam
  • Anonim

tak, ale te zdjecia na gronie sa troche nieaktualne :)
  • Anonim

Wszsytko można wypracować...początki są najtrudniejsze...ale w sztukach walki nic nie ma za darmo...
| |

Sztuki walki, a także sporty i systemy, oraz wszystko co ma związek z tematem: sprzęt, dieta, pr...

Fotki

Miejsca grona (1)