-
1. Ty, który wchodzisz, żegnaj się z nadzieją.
2. Dobry nie znaczy sprawiedliwy, deilkatny czy uprzejmy.
3. Wszelkie standardowe zakłócenia grona: spam, reklamy, regularne offtopowanie,obrażanie innych etc, będą zwalczane.
4. Wszelkie zakłócenia grona właściwe dla jego specyfiki równierz, czyli: obrażanie innych styli, sprowadzanie tematu do "ulicy" etc.
5. Rozmawiamy tu na pewne tematy, gdzie potrzeba deczko się orientować. Tu istnieje możliwość skompromitowania się. Skompromitowani w dalszym ciągu wymądrzający się - patrzcie, ban leci. Brak szeroko pojétej netykiety.
6. Na twoją niekorzyść gra:
- brak pisania po polsku (interpunkcja, ortografia) - miej szacunek dla innych użytkowników, niech się przez to nie przegryzają.
- wszelkie pitt bulle, (L)amienie, teksty hip hopowe i inne bzdurki właściwe wiekowi dojrzewania i jego problemom. Piszcie do bravo, tu piszemy o czymś innym.
7. Istnieje możliwość dogadania się, skruchy i obietnicy poprawy - pisze się wtedy do moderatora na priv.
8. Wszystkich użytkowników obowiązuje regulamin i ten mały załącznik, który niniejszym wlepiam. Zakadam, ze wszyscy przeczytali =)
-
O szczególnej ochronie wątku "sztuki walki, broń biała - prawo".
Nawet pierwszy post to krótki ban. Nawet na początku. Bo wyjaśnienie na 100% już było, ale trzeba było je olać, żeby zadać głupie pytanie. Daję więc czas na zapoznanie się z treścią.
Kolega dostał takie coś:
"za zignorowanie 7 stron wątku, za szerzenie mitów, za parę bzdur zamiast wiedzy, za "sądy stanowią prawo, ogólnie za łamanie regulaminu - ban na 3 dni. Chociaż ci zwisa, wiem, wiem. I że z moim ego też nie najlepiej, wiem, wiem."
To krótkie bany. Nie bolą, zjadą mnie na privie parę dni i po wszystkim. Nie widzę powodu, dla którego należałoby tolerować te wszystkie bzdury o tym, że sędziowie czy policja stanowią prawo, że ostrze noża nie może być dłuższe niż dłoń, że sąd nienawidzi ludzi trenujących sw a samoobrona to już w ogóle. Mity dotyczące prawa a sw czy broni to temat rzeka, wałkowany wiele razy. Ostatnie parę stron to właśnie mity i wyjaśnianie, jak rzeczy się mają. Ignorowanie tego i brudzenie od nowa to ciężki grzech, chcoćby dlatego, że witki opadają tym, którzy mają wiedzę a jeszcze chce im się odpisywać.
Nie sądzę też, żeby gronowicze ignorujący wpisy innych, zaczynajacy na gronie od wrzucania błędnych informacji "słyszałem że, a w barze jeden typ mówił itd", potem broniących tych wypowiedzi byli jakoś szczególnie chronieni. Jest wysoka szansa na więcej gównianych postów, niech poszukają sobie innych gron. -
Może jeszcze raz dodam - bana można cofnąć, ale po rozmowie ze mną, a nie w dalszym ciągu zaśmiecając temat i kłócąc się ze wszystkimi naraz.
Jednocześnie chciałbym powiedzieć, że rozumem, że ktoś może poczuć się pokrzywdzony, przynajmniej na początku. Wiem, ale mam to w dupie. -
Uczymy się na błędach, więc tematy typu coś vs coś, będą kasowane. Inne wyklęte tematy to:
- co mam wybrać, na co iść (poczytajcie, to już było)
- gdzie jest jakaś sekcja czegoś (kto nie używa google, ten nie potrenuje)
- wszelkie, gdzie nie ma potencjału dyskusji, a jest tylko głupie hasło, albo pytanie, na które jeśli odpowiedzieć, wyczerpie się temat
- te, które z jakiegoś powodu mi się bardzo nie spodobają. Postarajmy się wierzyć, że mam czuja.
-
-
ok, mod serwisu twierdzi, że były na mnie jakieś skargi (choć nikt nie miał cywilnej odwagi najpierw do mnie napisać) i dalej mnie "upomina" do stosowania się do regulamin, łącznie z blokadą. więc jeśli miałbym się podporządkowywać, pod takiego Pana Z., to... po prostu lol.
dobrowolnie rezygnuję z moderacji. -
Ogłaszam casting na moderatora. Aby być moderatorem, należy posłać wiadomość gdzie trzeba, a ja taką wiadomość poprę. Grono serdecznie mi się znudziło, albowiem ssie.
Od miesięcy co trzeciego posta nagradzam banem albo ostrzeżeniem - albo nikt nie pisze, albo pisze jakieś totalne bzdury. Mam to w dupie, banuję dalej. Lepiej żeby było cicho, niż żeby ktoś pieprzył głupoty albo pytał o dietę pod karate. Grono w ogóle jest martwe, bo jako tania podróbka facebooka, nie jest w stanie z bim konkurować.
Na mnie też raz była skarga, a nie lubię słuchać kogoś, z kim wstydziłbym się przywitać na ulicy.
Żeby wygrać casting, należy do mnie zagadać, albo postawić kandydaturę w formie posta w tym wątku.
PS: nie polecam, do dupy z tym gronem. -
ok, casting zakończony.
jeśli ktoś będzie mieć jakiekolwiek uwagi do mnie, to proszę najpierw pisać do mnie co na wątrobie leży, a dopiero jak się nie dogadamy, to na grono.net serwis. w razie takiej sytuacji, prosiłbym publicznie, w wątku na grono.net serwis który jest do tego przewidziany, a nie na privie do modów serwisu. chodzi o to, bym miał jakąkolwiek szanse odniesienia się do zarzutów, a nie był informowany przez górę o privowych donosach. to chyba fair.