-
Abbadon>Tańczący na Zgliszczach
Gdzie trenujecie??!! ja uważam ze jest to najzajebistsza sztuka walki jaka kiedykolwiek sie praktycznie zająłem... w sumie minimalna ilość finezji,najprostsze najskuteczniejsze techniki... :D -
Mario
Zgadzam sie z toba w 100% jest to najlepsza sztuka walki jesli chodzi o stojke oczywiscie. MT jest krolowa ringu zawodnicy ktorzy reprezentuja inne style walki czesto nie podejmuja sie walczyc z tajskimi bokserami bo uwazaja ich za maszyny do zabijania. Najlepsze jest to ze nie zanotowano jeszcze przypadku w ktorym mistrz MT zostal znokautowany przez zawodnika reprezentujacego inny styl walki. Ja trenuje w Prakong na Grochowie b.d trener klub dobrze wyposazony jest naprawde godny polecenia. Wczesniej trenowalem na Legii i jednak jescze tamten klub duzo odstaje od Prakong -
anonimowy
ja trenuje w Rosomaku na sadybie i ursynowie
jest zajebiscie
zaczelismy od cwiczen na kondyche i dajemy teraz dalej - spary te sprawy
ogolnie nasz klub praktycznie dopiero rozpoczoł swoja działalnosc
ale daje rade
atmosfera na treningach jest zajebista - klimat rodzinny
jak dla mnie wypas
a co do MT to hmmmm
Mistrzostwo Świata ]:> -
łukasz
dla tych co nie widzieli
http://members.lycos.nl/muaythai/mu...
jeden swiat jedno Muay Thai
Pozdrawiam i Promuje PRAKONG
elo -
-
Michal
Co by daleko nie szukac- Andy Hug, wielki fighter, trenowal kyokushin, a wiele razy wygral z zawodnikami z MT. -
łukasz
-
micc
hm...zaintrygowało mnie muay thai...wprawdzie nie wiem (JESZCZE!!:D) nic , ale szybko nadrobię te braki..ale chciałam się was spytać, jak trafiliście na MT i dlaczego trenujecie właśnei tę sztukę walki? i oświećcie mnie, jak w rzeczywistości wyglądają treningi...i czy są jakieś dziewczyny u was w grupach :D -
Anonim
a ja mam takie pytanko do tych co sie na MT znaja, co w tym sporcie jest zabronione? ael tak serio powiedzcie -
Anonim
a ja mam takie pytanko do tych co sie na MT znaja, co w tym sporcie jest zabronione? ael tak serio powiedzcie
nie rozumiem pytania :P , ale napewno gryzenie; ] -
Anonim
-
Grono.Net
Prakong na warszawskim grochowie!Polecam!Treningi rewelacja!Ekstra klimat zero opierdalania!! -
Grono.Net
Prakong na warszawskim grochowie!Polecam!Treningi rewelacja!Ekstra klimat!Coś dla fanatyków!Zajęcia bardzo intensywne i prowadzone w sposób godny polecenia! -
micc
ale JAK prowadzone? Ej no, ja chce po prostu wiedzieć ,co konkretnie tam robicie? bieganie? katowanie pompkami, brzuszkami i innymi takimi??kiedy sie walki uczycie, noooo?! ja chce wiedzieć!:D -
Anonim
"a ja mam takie pytanko do tych co sie na MT znaja, co w tym sporcie jest zabronione? ael tak serio powiedzcie
nie rozumiem pytania :P , ale napewno gryzenie; ]"
======================
wiadomo ze chodzi o uderzanie wiec odpada gryzienie czy rzuty albo dzwignie,
nie mozna uderzac glowa,
nie mozna uderzac w gardlo, tyl glowy, kregoslup i krocze,
mozna wykorzystywac prawktycznie wszystkie czesci ciala do kopniec i uderzen oprocz glowy tzn stopa, piszcze, kolano (udem sie ciezko udeza :P), piesc, przedramie, lokiec...
dozwolona jest tzw walka w klinczu natomiast (na zawodach) jezeli jest malo ruchliwa - tzn nie uzywa sie kolan czy lokci w ten walce - tzn jest to przepychanina - to sedzia przerywa walke i wznawia gdy zawodnicy sa oddaleni od siebie,
nie mozna rzucac przed biodro czy przez ramie (jak w judo) ale mozna zrobic tzw obalenie polega to na tym ze praktycznie trzymajac kolesia tak go skrecasz ze gdy go puscisz to sie przewroci ale nie mozna tak normalnie podstawic mu kosy czy przewalic przez biodro.
chyba o to chodzilo :)
jak cos to polecam http://www.waikru.info :) -
Grono.Net
Szczeze nie wiem jak jest na zawodach szczegolnie tych europejskich ale w kazdym badz razie w muay thai wszelkie rzuty zarowno niskie(przez biodro) jak i wysokie sa dozwolone tez duszenia i uderzenia glowa ...popatrzcie jak trenuje Vanderlei Silva (pomijajac fakt ze jego treningi sa nieco bardziej rozbudowane z wiadomych przyczyn) pozdrawiam ignorantow historii tego co trenuja :P :-) -
Anonim
a widzisz roznice miedzy mma- mix martial arts (ew valetudo) a muay thai ? -
Grono.Net
NO JASNE ZE WIDZE :D ALE VANDERLEI OD 12 ROKU ZYCIE TRENUJE NIC INNEGO JAK MUAY THAI :-) POZDRAWIAM ... -
Anonim
ale my nie okreslamy tutaj co robi jeden zawodnik tylko jakie sa zasady mt, on moze trenowac mt a walczyc w innej (szerszej)formule prawda ?
pozdro -
Grono.Net
JAK BY CO ODPOWIEDZ PISZE PO RAZ 2 BO WYSTAPIL BLAD SERWERA ... WIEC JA TYLKO PISZE JAKIE SA ZASADY PIERWOTNE I PRAWDA JEST TAKA ZE ZUTY SA DOZWOLONE W MT I W KB W PIERWSZYM NISKIE I WYSOKIE W 2 TYLKO NISKIE ALE NA ZAWODACH SA NIEPUNKTOWANE (:( SZKODA BO DOBRY JESTEM W TE KLOCKI ... ) A TO CO NA ZAWODACH NIE ZNACZY ZE SIE TRENUJE W KLUBIE TYLKO I WYLACZNIE TO CO PUNKTOWANE JA TRENUJE FULL CONTAKT KICK BOXING A MAMY LOWKICKI I KOLANA TAK JAK BYSMY PRZYGOTOWYWALI SIE DO THAIBOXINGU(FORMULA KB) POZDRAWIAM :-) -
Anonim
wielkie dzieki ludee dokladnie o to chodzilo, rozwiales moje wszystkie watpliwosci:*
|
|
Sztuki walki, a także sporty i systemy, oraz wszystko co ma związek z tematem: sprzęt, dieta, pr...
Miejsca grona (1)
-
SOTO Dalekowschodnie Centrum Kulturalno-Sportowe Karolkowa 28, Warszawa
- Dodaj miejsce