- 1
- 2
-
..::Mr.White::..
-
myślę, że jest chujowe.
a tak serio? tak serio, to myślę że na gronie jest iles topiców o stylach Kung Fu (chyba tylko Karate pokonał KF w tej kwestii) i jak już zakładasz watek o Hung Gar, to sam we wprowadzeniu piszesz z czym to sie je (jak ćwiczysz, to dlaczego ćwiczysz, jak nie ćwiczysz i tylko czytałeś, to piszesz co wyczytałeś i dajesz to pod poprawkę ludziom ćwiczącym itd. itp.), cokolwiek, a nie " Co o tym myslicie..?" -
Ależ nie ma sprawy...wyluzuj.
Ja ćwicze, choć jak narazie to krótko, ale się przykładam, czemu ćwicze, bo podoba mi się ten styl i już od dawna o nim myśle, czytać, troche czytałem. Jak ćwicze: pełen wycisk, całym sobą...ja tam się nie oszczędzam...:) -
zapierdalak
-
-
styl zewnętrzny, chyba południowy, skupiony bardziej na łapach, na treningu formy i trening na markowane, od czasu do czasu spar, startują w jakiś zawodach gdzie nie można przypuszczaś serii ciosów. tyle wiem od kumpla, ktory to ćwiczy, ale dlaczego ja o tym kurwa piszę, a nie założyciel tematu?
-
zapierdalak
Oj chlopak cwiczy krotko i moze dla tego nic nie napisal... ale sie przyklada -
Przecież kur.. napisałem że krótko ćwicze...czytać nie umiesz...
Książek na ten temat nie czytałem, i jakoś mi się nie śpieszy, wystarczy mi że ćwicze... -
Degenerado
-
-
OssO
>..::DuDe::.. napisał
>Przecież kur.. napisałem że krótko ćwicze...czytać nie
>umiesz...
>Książek na ten temat nie czytałem, i jakoś mi się nie
>śpieszy, wystarczy mi że ćwicze...
to kur.. po chu.. zakladasz temat?! w dodatku z inteligentym pytaniem 'co o tym sadzicie?'. skoro nie czytasz ksiazek i wystarczy Ci ze cwiczysz to oznacza, ze nie potrzebujesz wiedzy o tym co robisz. wiec jeszcze raz: po ch... zakladasz temat, w ktorym i tak nic konstruktywnego nie napiszesz?! -
zapierdalak
>..::DuDe::.. napisał
>Przecież kur.. napisałem że krótko ćwicze...czytać nie
>umiesz...
>Książek na ten temat nie czytałem, i jakoś mi się nie
>śpieszy, wystarczy mi że ćwicze...
Sie rozumie, szacunek wsrod "ziomkuf". Zapisz sie lepiej do sekcji plywackiej:) -
Kurde....założyłem temat by się coś o tym dowiedzieć, zobaczyć opinie, jeśli ktoś to ćwiczy...
Sam niedawno zacząłem ćwiczyć i o tym za dużo to nie wiem...
Dlatego założyłem temat.. -
BU
Ja nie wiem zbyt dużo na ten temat, sama chętnie sie dowiem od kogoś kto trochę ćwiczy. Mój pierwszy (nieoficjalny) trener był bodajże wicemistrzem Europy w Hung Gar. Nauczył mnie podstaw zarówno stójki jak i parteru, ale z tego co wiem to chyba nie była to jedyna sztuka walki jaką trenował, więc nie wiem czy było to czyste Hung Gar czy techniki wzięte z różnych sztuk walki. Ale dobry był.
DuDe, ciekawi mnie - macie parter na zajęciach? -
Z tego co wiem i widzę na treningu, a jak narazie to zabardzo się nie znam...Jeszcze nie mamy.
A co przez parter rozumiesz, bo ja zabardzo nie czaje...:) -
BU
Zapasy, techniki walki wykonywane gdy partnerzy leżą, ew. jeden leży a drugi stoi, bądź w pozycji klęczącej, półstojącej, przejście ze stójki to parteru np poprzez rzuty, obalenia...
co ja tu ... po prostu "tulganie się po macie" :))) -
BU
No ale chłopie jak Ty nie wiesz co to parter znaczy (o praktyce nie wspomnę) to ja się nie dziwię, że tylko pytania zadajesz i to do tego bezsensowne, bo nie bardzo wiesz o co można zapytać :P -
No w sumie...
Nie, ćwiczymy jeszcze w parterze...
Tak myślałem, że o to chodzi w parterze...ale jeszcze nie ćwiczymy..:)
Jak by co to zapraszam: http://www.hunggar.pl -
-
kurwa... wpisz w google to sie dowiesz czy jest np. w Łodzi u Pana Adamusika. z resztą nie widze sensu mówienia w topicu poświęconego Hung Garowi o JKD, ktore ma na tym gronie 2 tematy (polecam mape, lub wyszukiwanie)
-
zapierdalak
- 1
- 2