-
Anonim
Jak dojechać z lotniska na HauptBahnhof w Zurichu? Lotnisko jest daleko od centrum miasta? -
swiss
daleko bo az w kloten to parenascie kmow od centrum, ale z HB ZH jedzie specjalny pociag tylko na lotnisko co 15 min o ile sie nie myle. -
asia... back in Warsaw
o ile mi wiadomo wszystkie pociagi odjezdzajace z lotniska zatrzymuja sie w zurichu na HB chyba, ze maja wyraznie zaznaczone, ze tam nie jada:) -
Anonim
Jak juz przejdziesz odprawe paszportowa, odbierzesz bagaz, wyjdziesz zza szklanych drzwi kierujesz sie w dol schodami ruchomymi na dworzec kolejowy przez tunele. Dobrze oznaczone, nie mozna sie zgubic. W automacie kupujesz bilet Zurich Flugchafen -> Zurich HB - koszt 5.60 CHF Mozesz wsiasc w dowolny pociag jadacy na HB, zarowno S-Bahn S16 jak i na przyklad IC. -
-
Anonim
-
Anonim
>Rafał napisał
>Jak juz przejdziesz odprawe paszportowa, odbierzesz bagaz,
>wyjdziesz zza szklanych drzwi kierujesz sie w dol schodami
>ruchomymi na dworzec kolejowy przez tunele. Dobrze
To zależy gdzie się przyleci :)
Jak się przyleci LOT-em to należy iść prosto, przejść jezdnię między budynkami i potem w dół wprost na 'dworzec' :-)
>oznaczone, nie mozna sie zgubic. W automacie kupujesz bilet
>Zurich Flugchafen -> Zurich HB - koszt 5.60 CHF Mozesz
5.80 :)
>wsiasc w dowolny pociag jadacy na HB, zarowno S-Bahn S16 jak
>i na przyklad IC.
Należy tylko uważać na pociąg jadący 4 minuty po każdej godzinie w kierunku Zurichu (Oerlikon, Altstetten), bo on chyba jako jedyny nie jedzie przez HB :)
Afair z lotniska jeździ jeszcze S2.
-
Anonim
Piszecie, jakby to byla wyprawa pod Mordor...
To Szwajcaria - wszystko jest tak oznakowane, ze trzeba by byc slepym, nieznajacym zadnego jezyka, tepym niczym radziecki mlot robolski z krasnej flagi, bucyfalem, zeby nie trafic do odpowiedniego wyjscia. Sa znaki, jest informacja...
Dziewczyna znajdzie droge :) -
Anonim
>Protsi napisał
>Piszecie, jakby to byla wyprawa pod Mordor...
>
>To Szwajcaria - wszystko jest tak oznakowane, ze trzeba by
>byc slepym, nieznajacym zadnego jezyka, tepym niczym
>radziecki mlot robolski z krasnej flagi, bucyfalem, zeby nie
>trafic do odpowiedniego wyjscia. Sa znaki, jest
>informacja...
Tak się składa, że pierwszy raz lecę akurat do Zurichu więc jestem wdzięczna za tak szczegółowe info. Zapewniam też że nie jestem tępa jak (cytuję) "radziecki młot z krasnej flagi" (cokolwiek się pod tym pojęciem kryje) a języki obce znam 4 :) tak więc Rafałowi i innym pomocnym serdecznie dziękuję. Zawsze lepiej "wybadać grunt" przed wyjazdem :)
-
Anonim
>Louise napisała:
>Tak się składa, że pierwszy raz lecę
>akurat do Zurichu więc jestem wdzięczna za tak
>szczegółowe info.
I bardzo dobrze; )
>Zapewniam też że nie
>jestem tępa jak (cytuję) "radziecki młot z
>krasnej flagi" (cokolwiek się pod tym pojęciem
>kryje)
A gdzie ja twierdzilem, przepraszam, ze jestes?
> a jezyki znam 4
Ja tez, ale sie nie bedziemy tu chyba chwalic... Jak znasz, to:
http://www.flughafen-zuerich.ch
> tak więc
>Rafałowi i innym pomocnym serdecznie
>dziękuję. Zawsze lepiej "wybadać grunt" przed
>wyjazdem :)
Ja tam wole na gleboka wode; ) Wiecej radochy; )
-
Anonim
Jeszcze http://www.sbb.ch sa rozklady pociagow etc. ... i potwierdzam kierunki na Z.Fghfn. sa dosc dobrze opisane...
protsi:
>Ja tam wole na gleboka wode; ) Wiecej radochy; )
no risk no fun; PPP -
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Podróże i Turystyka
- Przeglądaj grona w okolicy Szwajcaria
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem