-
Anonim
Jedna z najlepszych politechnik w Europie, czesne ogromne ale chyba opłaca się spróbować :)
Orientujecie się coś nie coś jak tam jest i czy wogóle warto marzyć o tej uczelni? -
Anonim
-
Anonim
cholera, wlasnie mam opcje studiow tam, ale nie jestem pewien, czy chce. jak sie w ogole zyje i studiuje w Zurichu? -
Mariol
studiowac nie studiowalam, ale przez caly rok mieszkalam u szwajcarow z krwi i kosci i uczylam sie w ichnich kanti, tak wiec troche w dupe czasem dostawali, ale moj brat goszczacy studiuje na eth zuri maschinenbau i z tego co zaobserwowalam i co on opowiadal to ostro cisna. ale co innego jest opowiadac a co innego samemu przezyc, wiec to jest tylko taka informacja od szwajcara, ktory tam studiuje; ) swoja droga ja tez chce w szwajcarii studiowac! ale to dopiero za 2 lata... :( -
-
Anonim
My, tj. przedstawiciele uniwersytetu, mamy tylko taki fajny stereotyp na temat ETHowców... Zdecydowana większość to faceci w brylkach i z laptopem pod pachą... :)
Ciekawie to wygląda, jak się tamtędy przejdzie - wszystko siedzi przed kompami.
Mój dobry znajomy, Fabian, ukończył ETH jako informatyk-programista. Jest bardzo zadowolony i chwali sobie tę szkołę. Jedyne, co go drażniło, to brak kobiet na ETH i pewien chaos jeśli chodzi o organizację profesorów. Powiedział, że za dużo trzeba było załatwiać samemu i indywidualnie. Biedak, nie miał styczności z polskim systemem :) -
Anonim
ETHZ jest aktualnie pierwsza nieanglojezyczna uczelnia na swiecie, 5ta w europie i 27 na swiecie :-) Robi wrazenie jak sie do tego doda ze UW i UJ sa w czwartej setce (jedyne uczelnie.pl w 1ej 500tce).
Poza tym dyplom z tej uczelni otwiera drzwi tu i owdzie. Biurokracja? Protsi ma racje, szwajcarzy nadaja bo sa rozpieszczeni dziala na korzysc studenta!!! Skonczylem doktorat na fizyce i jakbym mial sie zaglebic w polskie studia i biurokracje to wysadzilbym cos w powietrze; -)
Ja nosze soczewki :P
pozdro -
Anonim
Czy w Zurichu studiuje się (generalnie chodzi mi o kierunki prawnicze, ekonomiczne i IT) w Hochdeutsch ?
Tu niestety nie znalazłem tej info...
http://www.uzh.ch/studies_en.html
Czy ktoś z obecnych studiował/studiuje na Universität Zürich ? -
Anonim
Oficjalnie w szwajcarii nie ma czegos takiego jak świcertuć wiec na uczelniach obowiazuje hochdeutsch z tym ze trzeba sie liczyc z ciezkim akcentem, aczkolwiek gdzie nie trzeba w niemiecko-jezycznym kraju (poza chyba hannoverem; -)
Poza tym mozna trafic na zajecia w innych jezykach ale to zadkosc.
pozdro -
~
Ile kosztuje semestr studiów na ETH jako visiting student, można tam potem na dłużej jakoś zostać do uzyskania dyplomu inżyniera?
Jaką należy mieć średnią aby móc tam wyjechać?
-
Anonim
-
maciej
ETH .. taka szkoła z ładnym widokiem na miasto, troche betonu i szkła na drugim kampusie, jestem zadowolony ale mysle ze osoby ktore pytaja sie jaka trzba miec średnia azeby sie tu dostac lub zadaja pytanie ile kosztuje semestr nie musza sie dalej pytac, bez urazy, ale mimo wszystko troche powagi -
karin
-
Mateusz
Hej Hej!
Mam pytanie. Ile trzeba mieć punktów ze sprawdzianu z niemieckiego aby być przyjętym?
Na stronie nic nie znalazłem, a pytać w rektoracie nie chcę. -
fifi
hej
próbuję dostać się na doktorat do ETH - w tym roku kończę mechatronikę po angielsku, ale przeglądając oferty doktoratów które wrzucają na stronkę ETH to marnie to wygląda - czy ktoś z was próbował się dostać tam na doktorat? Chętnie porozmawiałbym z kimś kto ma doświadczenie w tym temacie.
mój mail:
don.edri@gmail.com
- Przeglądaj grona w kategorii Podróże i Turystyka
- Przeglądaj grona w okolicy Szwajcaria
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem