-
Anonim
A wiecie z jakich zwierzątek nasza wspaniała J.Lopez lubi futra najbardziej??!!!!!!
Z SZYNSZYLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Zarąbałabym na miejscu!!!!!!!!!!
-
Eldrin
Mnie strasznie wkurza jak jakis znajomek do mnie przychodzi i rzuca tekstem "ejj... to na kiedy bede mial cieple rekawiczki?".... zatluc, poprostu zatluc... GRRR... -
Anonim
-
Marzena Pieńkowska
raz wpadla mi w rece ksiazka"jak dbac o szynszyle"..przegaldam ja..ladne fotki..praktyczne porady itp..a ostatni rozdzial poswiecony obdzieraniu tych slicznych zwierzatek ze skory!!!krok po kroku....:((((( -
-
Eldrin
tez widzialam ta ksiazke... jak szukalam takiej o szynszylkach... i az mnie zjezylo... krok po kroku zeby jak najwiecej skory bylo, i jeszcze rysunki pomocnicze... :((( -
wikłacz :P
no cóż.... pewnie mnie potępicie ale będę się niedlugo uczyła jak oskórować szynszyla :( na hodowli zwierząt futerkowych...
wcale mnie to nie cieszy, ale takie studia sobie wybrałam i musze to jakoś przetrwać... cieszę sie tylko z tego, że to nie bedzie pokaz na żywo... -
Anonim
-
Anonim
Tak już jest, żeby być weterynarzem, zootechnikiem itp trzeba przejść takie okropne rzeczy:((, życzę wytrwałości!!
Jestem zdecydowaną przeciwniczką noszenia futer!! -
Ewa-Anna
Wicie co nie tylko z szynszylkami tak robią. Pomyślcie co przeżywają takie kochane zwierzątka na różnych fermach i chodowlach. Tam nikt ich nie puszcza na spacerki po domu. Nie karmi różnymi smakołykami. Nie głaszcze. -
Dorota
to bardzo smutne ale niestety prawdziwe :( ta hodowla w której kupilam tosie również zajmuje się oskórowywaniem :( chociaż mojej malej nie spotkal ten los -
.
Jak patrze na szynszyla to mam wrażenie, że widze taka trochę przesłodzoną kreskówkę, zwierzątko zupełnie jak z bajki. Nie wiem jak można robić futra z tak słodkich stworków, to straszne... -
Ewa-Anna
http://www.fwz.jawsieci.pl/protestu... <--- o futrach -
Anonim
Nie mam pojęcia jak można TAKĄ krzywdę wyrządzać zwierzakom. Nie tylko szynszylom. Sama mam 2 szylki i je bradzo koffam. Kiedy kumpeli pokazalam zdjecia to po prostu wyskoczyla z tekstem 'kiedy je sprzedaż na futra'. :((( Nie mam pojęcia jak można zabijac zwierzaki dla przyjemnosci noszenia futer.... :( -
Anonim
JAK MOŻNA NO JAK???? takie małe śliczne kochane zwierzaczki na futerka;(;( przeciez to nie są ludzie. Można równie dobrze nosić sztuczne lub z materiału ale nie zwierzątka.Kiedyś dostałam buty z naturalnej skóry i nie przyjełam tego prezentu!! Nie wyobrażam sobie!! Chyba przejde na wegetarianizm bo jedzenie mięsa coraz bardziej mnie obrzydza.... -
Anonim
-
Anonim
apropos futer - http://www.futro.o7.pl
Okropny film, pokazujący prawdę o futrach. Wszyszcy moi znajomi po obejrzeniu go przyznali sie do płaczu -
Kinga
obejrzałam i też przyznaję się do płaczu. nie spodziewałam się że człowieka stać na takie bestialstwo. nie rozumiem.... :'o((((((((((( -
Anonim
ten film jest straszny
myśle że powinno go obejrzeć jak najwiecej ludzi... -
.
K...wa ja bym z niektórych ludzi sama chętnie zrobiła.. futro/ skórę;-/
-
Anonim
mnie tylko jedno zastanawia... czemu oni nie mogą tego zweirzęcia zabić, tylko się samo wykańcza...??