-
kronopio
Czy macie namiar na jakies super tanie bilety lotnicze do Bangkoku? Chce leciec w grudniu , a wiem, ze trzeba szukac tanich okazji duzo wczesniej -
Grudzień to sezon: załatwiaj już teraz. Ja słono zapłaciłem na ostatnią chwilę...
-
radek
ale pamietaj tez o tym, ze czesc linii publikuje swoje stawki na sezon zimowy dopiero w drugiej polowie pazdziernika.
we wrzesniu bilet studencki WAW-BKK kosztowal w luftansie 2930, a po opublikowaniu stawek w pazdzierniku cena ta spadla do 2450.
ogolnie polecam zainteresowac sie liniami:
aeroflot
aerosvit
turkish airlines
austrian airlines
lufthansa
czesto tez trafiaja sie promocje z niemiec, np z miedzyladowaniem w teheranie i stewardesami w czadorach :) -
radek
aha i wez tez pod uwage to, ze za bilet w lufie czy austriaku dostaniesz prawie 14000 mil plus (obecnie) 2000 za przystapienie do programu, co suma sumarum daje juz lot RT po europie w cenie samych oplat lotniskowych
-
-
kronopio
Kiedys udalo mi sie poleciec Malevem, albo Czeskimi, juz nie pamietam za 2 tysie i to w kwietniu, wiec jeszcze w sezonie. Ale juz dawno takiej ceny nie widzialam. -
troche wiecej niz 4,5...
taka cena kolego byla przez caly marzec i kwiecien w tym roku. ogolnie wszedzie. najtaniej znalazlem aerosvit'a (ca. 2000zl) a najdrozej chyba BA (ca. 2700zl). wiekszosc lini zrobila "promocje" - znaczy ceny pozostaly na tym poziomie do tygodnia przed odlotem. -
Ansz
Nie wiem czy zwróciłes uwage, ale jak wylatywaliśmy (10.05) to swiss miał Bangkok za 1800. Nie wiem jak jest teraz...
Buziaki Navi :) -
troche wiecej niz 4,5...
tak malenstwo... zmieniali ceny co dziennie, ale 1800zl plus oplaty lotniskowe, czyli... kolo 2200zl... pozatym tak jak pisalem. wszyscy mieli ta sama cene +-10% poza kilkoma wyjatkami. -
Ostatnio gdzieś mi się obiła o oczy reklama lotów czarterowych bezpośrednio do tajlandii. Ciekawe jakie tam mają ceny.
-
Ansz
-
radek
tak, taka reklama wisi od dawna (przynajmniej od roku) w jakims biurze turystycznym w al. jerozolimskich, gdzies pomiedzy pl. zawiszy a dw. centralnym.
ale nie sprawdzalem tam cen, przypuszczam, ze bez rewelacji, bo gdyby byly jakies rewelacyjne to juz dawno wszyscy by o tym pisali na pl.rec.turystyka.tramping
a wszysyc piluja dalej aeroflot i aerosvit :) -
ana_
w życiu aeroflotem!!!chyba ,ze chccesz wracac do domu 4 dni...nie polecam w żadnych razie... -
Ansz
-
ana_
-
radek
przed moim wyjazdem czytalem opinie kilkunastu osob, ktore lecialy aeroflotem.
mniej wiecej polowa mowila, ze to byl horror i nigdy wiecej, a druga polowa sobie chwalila, ze tanio, przyjemnie, egzotycznie, opowiesci sa przesadzone, ale gdyby mieli drugi raz leciec to chyba by wybrali "normalna" linie
na pewno zalezy od tego jak sie trafi
w listopadzie jak lecialem aeroflot mozna bylo dostac za 2150, a lufthanse za 2450 (ceny juz z oplatami). biorac pod uwage to, ze za przelot lufa to BKK i z powrotem i zarejestrowanie sie w miles&more bylo ponad 15000 pktow (= przelot w dwie strony na dowolnej trasie po europie za same podatki lotniskowe), to mimo wszystko bardziej sie oplacalo leciec lufa albo austrian airlines. tak tez uczynilem :)
jak do tego jeszcze dodac, ze z powodu overbookingu dostalem 300 euro w gotoweczce i lecialem objazdem przez rzym linia thai airways, ktora jest mega wypasiona.... :) -
Ansz
jak już tak sobie rozmawiamy o biletach .. to co co polecićie do Brasil a konkretnie do Rio?
Próbowałam zasiegnąć języka na gronie brazylijskim, ale tam jakies mętne opinie i mało konkretne :( -
radek
moze na http://www.aireuropa.com znajdziesz cos? oni mieli bombowa promocje do caracas ostatniej zimy, z wawy chyba za 1300 z noclegiem na koszt linie w madrycie -
Ansz
dzięki:) może tam coś wyszperam :)
BTW - obejrzałam Twoją stronkę- kawał świata zwiedziłes <OK> :) -
tomashek
aa wracajac do tematu "bilet do bangkoku" - planujemy wylot - sama koncowka pazdziernika.
Mam pytanko dla zorientowanych...
Kiedy powaznie zaczac rozgladac sie za biletami (teoret codziennie chodze po stronkach typu centrumlotow itp.., ale czy ktos wie z doswiadczenia, kiedy bezpiecznie i dobrej cenie kupic bilet - na ile przed wylotem?)
wiem ze pytanie moze nie brzmi zbyt fachowo, lecz ja niecodziennie, a raczej pierwszy raz kupuje bilet w tak odlegly zakatek..
z gory dzieki za rady. -
radek
niby im wczesniej tym lepiej, ale rok temu lecielismy bodajze 4-5 listopada, a lufthansa taryfy na listopad opublikowala dopiero kolo 20 pazdziernika. zamiast wczesniejszej ceny 2900 bylo 2460. trzeba wybadac sytuacje w biurach podrozy i wysluchac plotek, bo nam w dwoch miejscach powiedziano wlasnie, ze lufa oglosi nowe stawki i zrobilismy rezerwacje i 3 tygodnie czekalismy.
dodam, ze z nerwow zlamalem sie i dzien wczesniej kupilem austriaka za 2700 :) ale kolega wytrwal i kupil lufe za 2460.