taniec brzucha [2658]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ola G.

witam:) chcialabym wiedziec dlaczego akurat taniec brzucha?? dlaczego wam sie podoba, jak sie nim zainteresowaliscie??
    gdzie i jak dlugo tanczycie...

zapraszam...
  • Anonim

dlaczego? bo wydaje się taki... hmm... magiczny, to chyba najodpowiedniejsze słowo :) niestety, sama nie tańczę, ale jakby ktoś znał jakąś szkołę w Katowicach oferującą kursy dla zupełnie początkujących to niech się podzieli wiedzą bo bardzo chętnie bym spróbowała swoich sił :)
  • Grono.Net

bo taniec brzucha oddaje kazda nute kobiecosci jaka sie posiada. przy dzwiekach arabskiej muzyki i delikatnego dzwieku bransoletek, monet przy chuscie i innych wisiorkow i wszystkiego co wydaje ten slodki brzek :)
  • Ola G.

no musze sie zgodzic... jest to cos naprawde magicznego... poza tym, nie ma chyba bardziej zmyslowego i kobiecego tanca... porywa i oszalamia...

sama tancze od niedawna, za to z duza pasja:)
  • Sonia

Przez jakis czas tanczylam... Niestety teraz nie mam na to czasu :((((
    Wlasnie! Taniec brzucha jest taki tajemniczy...
    Magiczny... Z nutka erotyzmu...
    Nie za duzo, ale w sam raz...
    Cos pieknego...
  • Ania

Też tańcze, a w zasadzie ucze się tańczyć.. Rzeczywiscie jest to taniec bardzo kobiecy, ale i trudny.. :) Kto Was uczył? :>
  • Sonia

Mnie uczyla Syryjka, Jasmin Mazloum...
    Ona chyba czasem wystepuje w Kamali...
    A Ciebie kto?
  • Ola G.

mnie tez uczy Jasmin... jesli chodzi o warszawe to z pewnoscia Jasmin jest najlepsza (bo nie wiem jak gdzie indziej), czasem ucza tez jej uczennice:)

a co do kamali, to zostala zamknieta pare dni temu, ale rzeczywiscie tam wystepowala....
  • Ania

Hihihi.. Z tego grona zaczyna się robić taniec brzucha u Jasmin, bo mnie Ona tez uczy.. :)
  • Szukając szczęścia...

interesuje sie tańcem brzucha...bo ...bo to interesuje facetów... hahahahahahaha...
    a tak na serio...to chyba ciekawe?? czyż nie??
  • Sonia

Hej, a gdzie sie uczycie? Czyzby STA?; >
    Co??!! Kamala zamknieta??!!
    Tylko, ze faceci mysla, ze taniec brzucha to zupelnie cos innego... Im sie wydaje, ze to cos w stylu tanca na rurze :[ Tymczasem to zupelnie co innego; P
    A bylyscie w tych klubach arabskich? Wlasciwie na arabskich imprezach, bo czysto arabskiego klubu chyba nie ma w WWA... Wiecie, gdzie sa takie imprezy?
  • yatapies

hm...taniec arabski?bo jest tym rodzajem zmyslowosci który najbardziej mnie drazni,przyciaga,ktorego szukam w kobietach i chcialabym sama tym byc.bo jest naprawde wyjatkowy.to jeden z niewielu tancow gdzie wyrazasz siebie przez lejace,nieco opóznione ruchy.salsa,samba,flamenco,tan go-tam musisz byc ogniem.w arabskim tancu jestes zawsze soba,dlatego kazda kobieta tanczy go na inny sposób.on wychodzi z wnetrza.kazdy krok mozna zatanczyc na sposób arabski.ten taniec trzeba poczuc,uczyc sie nie tyle krokow co zrozumiec jego isote:)
  • Ola G.

kamale zamkneli jakos w piatek:( pozostaje jeszcze szisza, ale to juz zupelnie inny klimat...

ja sie ucze u jasmin w rivierze:)

a co do istoty tanca brzucha to nie wydaje mi sie, zeby ruchy byly opoznione... wydaje mi sie to jest tak: jesli tanczysz z partnerem, lub w grupie, to zawsze musisz sie dopasowac... natomiast w tancu solowym - jak taniec brzucha - zawsze mozesz wyrazic swoje emocje... ale jest wiecej takich tancow...

mnie natomiast uwodzi spojrzenie w tancu brzucha, ktore jest bardzo wazne, plynnosc ruchow i ten uwodzacy dzwiek brzeczacych monet...
  • Grono.Net

klub arabski w warszawie? sheesha na sienkiewicza :)))) http://www.sheesha.pl ostatnio jestem tam b. czesto Sonik nie slyszalas nigdy? moze wpadnij w piatek? no i reszta tez; p
  • :))

Ale mnie zainteresowałaś tym tańcem!! Napisz o nim coś więcej i gdzie można się go uczyć. Ja chodzę na tańce nowoczesne, ale wolałabym się uczyć bardziej kobiecego tańca, ostatnio uczyłyśmy się salsy i bardzo mi się podobało, ale z tego co napisałaś to taniec arabski musi być jeszcze lepszy.
  • Ola G.

jesli jestes z wawy to polecam sie uczyc u jasmin:) ona jest cudowna...
    uczy miedzy innymi w szkole tanca riviera, w szkole baletowej z tgo co wiem w sekcji tancow niestandardowych i prowadzi jeszcze kursy tanca brzucha w jakiejs szkole flamenco, nie pamietam nazwy...

to jest naprawde swietne...
    do niedawna (jeszcze tydzien temu) mozna bylo obejrzec jak jasmin tanczy w kamali,ale jest na razie zamknieta, wiec nic z tego...
  • Anonim

czy Kamala jest na Nowym Swiecie i to jest kawiarnio-restauracja???

Btw, polecam zajrzeć:

http://www.ntf.pl

ciekawe warsztaty :P
  • Anonim

W Kamali nie bylam, ale czy ktoś wie jak jest w Sziszy, ktora sie przeniosla ?
    Chodzilam w wakacje b. często, jeszcze w to stare miejsce, ale później.....Za dużo bylo śliniących się facetów i dziwnych panienek, które mylily taniec brzucha z tańcem erotycznym i za punkt honoru uważaly "wyrwanie Araba".
  • ChillOut`ujemy sie

Trenuje juz od 3 lat z przerwami niestety. Czemu?!? Bo czulam taka potrzebe. Bo jako maly szkrab zawsze chcialam ruszac odpowiednio brzuszkiem. Bo ten taniec to moja bron. Bo lubie.
  • yatapies

ja tancze od dwoch lat...chociaz ostatnio chyba wiecej w domu niz na kursach...