-
Anonim
Jeśli macie jakiś, pytanie, potrzebujecie jakis informacji, prosze pisać tutaj, nie zakładać nowych tematów. Będa one usuwane. -
Azazalee
>Seba26 napisał
>Witam
>Chciałbym nauczyć się tańczyć, aktualnie mój poziom
>umiejętności i wiedzy określam na zero:) Od jakiego kursu
>najlepiej zacząć tą przygodę? Żeby się trochę z
>tematem i samym sobą oswoić:)
>W szkołach tańca lista zajęć i stylów jest długa.
>Jakieś choreografie, ekspresja.. a mnie interesuje na jakim
>kursie nauczę się po prostu tańczyć na klubowej
>imprezie:) Bo układy do „czarnych” teledysków mnie
>niespecjalnie pociągają.
>Pozdr
>
tj. zalezy przede wszystkim jak Ty to czujesz, przy jakiej muzyce masz ochote sie dobrze ruszac i do jakich gatunkow muzycznych chcialbys wymiatac na klubowej imprezie:> -
a.
;D no dziwne masz wymagania.... pff... mzoesz zapisac sie na hh odrazu bedziesz lepszy na "disko" :) na breaka ale to chyba nie bedzie az taki szybki efekt i nie bedziesz robil ewolucji na parkiecie "spirng florze;D -
Anonim
jeśli chodzi o początki, to taniec towarzyski jest dosyć łatwy do nauki, chociaż nie wiem czy o to Ci chodzi -
-
Seba25
Właśnie miedzy innymi po to chce iść na nauke, bo czasem same mi nogi lataja, a nie wiedzą jak:) A dzieje sie to przy takich imprezowych hitach jakich można posłuchać wieczorami np w rmfmaxx, czy bardziej planeta fm, nie wiem jaki to styl. Myślałem że może euro dance, jednak to zupełnie cos innego. Expertem w tej dziedzinie nie jestem, bo generalnie to słucham dnb.
-
Azazalee
na planecie rozne rzeczy leca wiec nie mam pojecia, rmfmaxx nie slucham. rzuc sie jakimis tytulami czy cos. -
Seba25
http://ewulka177.wrzuta.pl/audio/kx...
http://broocklin.wrzuta.pl/audio/9z...
http://tomussiek.wrzuta.pl/audio/lr...
itp
Oczywiście pytam o kurs najbardziej zbliżony..
O ile da sie to wpasować w standardowe kursy, jeśli nie, to jakiś taki żeby sie na początku rozruszać i obeznać z podstawami. Coś w miare uniwersalnego:) Być może żeby taką muze tańczyć trzeba sie najpierw nauczyć klasycznych, nie wiem dlatego pytam :)
-
Azazalee
do takiej muzyki akurat podstawy z klasyki Ci niepotrzebne. zainteresuj sie housem, badz tektonikiem (czy tam tecktonikiem, jeden ch...). poszukaj na youtubie filmikow i powiedz czy Ci sie podoba -
Seba25
Tecktronic - muza wręcz obłędna:), jednak taniec zbyt "ciepły" jak na moje konserwatywne poglądy;)
House - z początku wydawało mi sie ze kompletnie nie pasuje, jednak gdy wyciszyłem orginalna muze i puściłem swoją do video tańca, to nawet lepiej część pasowała niż do spokojnego house. Dziwne że oni tak żywiołowo tańczą do spokojnej muzy.
-
a.
tylko house nie jest taki prosty... zeby sie tak tanczyc nauczyc trzeba miec doswiadczenie :D tzn. nie widzialem filmiku ale mysle ze nie byl na amatorskim poziomie -
Azazalee
zaden styl tanca nie jest "prosty". wyczucie i ciezka praca i kazdy moze sie nauczyc^^ -
Oliwia
-
Kiba
hmm...uczyłem się go w podstawówce na dzień Irlandzki i murze przyznać że bardzo fajny taniec :)
Ale jakoś wcale nic o nim nie słyszę :( -
Oliwia
ja tancze go juz 3 lata i naprawde nie mam ani trochę dosyć :) trzeba uważać na kręgosłup i kolana bo troche cierpią ale ogólnie taniec ten robi na ludziach duże wrażenie. bardzo gorąco polecam :P -
Kiba
>Oliwia napisała:
>ja tancze go juz 3 lata i naprawde nie mam ani trochę
>dosyć :) trzeba uważać na kręgosłup i kolana bo troche
>cierpią ale ogólnie taniec ten robi na ludziach duże
>wrażenie. bardzo gorąco polecam :P
i właśnie u mnie ten kręgosłup jest przeszkodą :( -
zapiekana sałata
-
Kiba
>moomin. napisała:
>przydałyby mi się do prezentacji maturalnej :)
>
>może ktoś coś zna hm?
wiesz ale tak lekko ciężko mi powiedzieć bo nie wiem co by ci się przydało :P -
zapiekana sałata
tak w ogole najchetniej to cos w stylu hmm np
"niech żyje bal" :) bo mam tu muzyke (Rodowicz) ale podciagam to tez pod poezje bo Osiecka itp i sobie o tym mowie
ale szukam tez czegos bardziej jako tło, podkład -
cuillère
Witam , poszukuję osób w wieku 18-25 lat uprawiających turniejowo taniec towarzyski - najlepiej klasy D,C,B. wyniki ankiety potzrebne sa mi do badania, ktore prowadze wraz z koleznakami z uczelni (Szkoła Wyzsza Psychologii Społecznej). Wiecej informacji : prosze pisac prywatnie, na mail kekej@o2.pl lub gg: 377426. Dziękuje, pozdrawiam. Kasia. -
Kiba
>moomin. napisała:
>tak w ogole najchetniej to cos w stylu hmm np
>"niech żyje bal" :) bo mam tu muzyke (Rodowicz) ale
>podciagam to tez pod poezje bo Osiecka itp i sobie o tym
>mowie
>ale szukam tez czegos bardziej jako tło, podkład
ale jakoś tak precyzyjniej...potrzebujesz muzyki czy czego?