taniec [10794]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jeśli macie jakiś, pytanie, potrzebujecie jakis informacji, prosze pisać tutaj, nie zakładać nowych tematów. Będa one usuwane.
  • Azazalee

>Seba26 napisał
    >Witam
    >Chciałbym nauczyć się tańczyć, aktualnie mój poziom
    >umiejętności i wiedzy określam na zero:) Od jakiego kursu
    >najlepiej zacząć tą przygodę? Żeby się trochę z
    >tematem i samym sobą oswoić:)
    >W szkołach tańca lista zajęć i stylów jest długa.
    >Jakieś choreografie, ekspresja.. a mnie interesuje na jakim
    >kursie nauczę się po prostu tańczyć na klubowej
    >imprezie:) Bo układy do „czarnych” teledysków mnie
    >niespecjalnie pociągają.
    >Pozdr
    >

tj. zalezy przede wszystkim jak Ty to czujesz, przy jakiej muzyce masz ochote sie dobrze ruszac i do jakich gatunkow muzycznych chcialbys wymiatac na klubowej imprezie:>
  • a.

;D no dziwne masz wymagania.... pff... mzoesz zapisac sie na hh odrazu bedziesz lepszy na "disko" :) na breaka ale to chyba nie bedzie az taki szybki efekt i nie bedziesz robil ewolucji na parkiecie "spirng florze;D
  • Anonim

jeśli chodzi o początki, to taniec towarzyski jest dosyć łatwy do nauki, chociaż nie wiem czy o to Ci chodzi
  • Seba25

Właśnie miedzy innymi po to chce iść na nauke, bo czasem same mi nogi lataja, a nie wiedzą jak:) A dzieje sie to przy takich imprezowych hitach jakich można posłuchać wieczorami np w rmfmaxx, czy bardziej planeta fm, nie wiem jaki to styl. Myślałem że może euro dance, jednak to zupełnie cos innego. Expertem w tej dziedzinie nie jestem, bo generalnie to słucham dnb.
  • Azazalee

na planecie rozne rzeczy leca wiec nie mam pojecia, rmfmaxx nie slucham. rzuc sie jakimis tytulami czy cos.
  • Seba25

http://ewulka177.wrzuta.pl/audio/kx...
    http://broocklin.wrzuta.pl/audio/9z...
    http://tomussiek.wrzuta.pl/audio/lr...
    itp

Oczywiście pytam o kurs najbardziej zbliżony..
    O ile da sie to wpasować w standardowe kursy, jeśli nie, to jakiś taki żeby sie na początku rozruszać i obeznać z podstawami. Coś w miare uniwersalnego:) Być może żeby taką muze tańczyć trzeba sie najpierw nauczyć klasycznych, nie wiem dlatego pytam :)
  • Azazalee

do takiej muzyki akurat podstawy z klasyki Ci niepotrzebne. zainteresuj sie housem, badz tektonikiem (czy tam tecktonikiem, jeden ch...). poszukaj na youtubie filmikow i powiedz czy Ci sie podoba
  • Seba25

Tecktronic - muza wręcz obłędna:), jednak taniec zbyt "ciepły" jak na moje konserwatywne poglądy;)

House - z początku wydawało mi sie ze kompletnie nie pasuje, jednak gdy wyciszyłem orginalna muze i puściłem swoją do video tańca, to nawet lepiej część pasowała niż do spokojnego house. Dziwne że oni tak żywiołowo tańczą do spokojnej muzy.
  • a.

tylko house nie jest taki prosty... zeby sie tak tanczyc nauczyc trzeba miec doswiadczenie :D tzn. nie widzialem filmiku ale mysle ze nie byl na amatorskim poziomie
  • Azazalee

zaden styl tanca nie jest "prosty". wyczucie i ciezka praca i kazdy moze sie nauczyc^^
  • Oliwia

Coraz bardziej znany w Polsce czy nie ?
  • Kiba

hmm...uczyłem się go w podstawówce na dzień Irlandzki i murze przyznać że bardzo fajny taniec :)

Ale jakoś wcale nic o nim nie słyszę :(
  • Oliwia

ja tancze go juz 3 lata i naprawde nie mam ani trochę dosyć :) trzeba uważać na kręgosłup i kolana bo troche cierpią ale ogólnie taniec ten robi na ludziach duże wrażenie. bardzo gorąco polecam :P
  • Kiba

>Oliwia napisała:
    >ja tancze go juz 3 lata i naprawde nie mam ani trochę
    >dosyć :) trzeba uważać na kręgosłup i kolana bo troche
    >cierpią ale ogólnie taniec ten robi na ludziach duże
    >wrażenie. bardzo gorąco polecam :P

i właśnie u mnie ten kręgosłup jest przeszkodą :(
  • zapiekana sałata

przydałyby mi się do prezentacji maturalnej :)

może ktoś coś zna hm?
  • Kiba

>moomin. napisała:
    >przydałyby mi się do prezentacji maturalnej :)
    >
    >może ktoś coś zna hm?

wiesz ale tak lekko ciężko mi powiedzieć bo nie wiem co by ci się przydało :P
  • zapiekana sałata

tak w ogole najchetniej to cos w stylu hmm np
    "niech żyje bal" :) bo mam tu muzyke (Rodowicz) ale podciagam to tez pod poezje bo Osiecka itp i sobie o tym mowie
    ale szukam tez czegos bardziej jako tło, podkład
  • cuillère

Witam , poszukuję osób w wieku 18-25 lat uprawiających turniejowo taniec towarzyski - najlepiej klasy D,C,B. wyniki ankiety potzrebne sa mi do badania, ktore prowadze wraz z koleznakami z uczelni (Szkoła Wyzsza Psychologii Społecznej). Wiecej informacji : prosze pisac prywatnie, na mail kekej@o2.pl lub gg: 377426. Dziękuje, pozdrawiam. Kasia.
  • Kiba

>moomin. napisała:
    >tak w ogole najchetniej to cos w stylu hmm np
    >"niech żyje bal" :) bo mam tu muzyke (Rodowicz) ale
    >podciagam to tez pod poezje bo Osiecka itp i sobie o tym
    >mowie
    >ale szukam tez czegos bardziej jako tło, podkład

ale jakoś tak precyzyjniej...potrzebujesz muzyki czy czego?
| |

We dance for laughter, we dance for tears. we dance for madness, we dance for fears. we dance...

Fotki

Miejsca grona (9)