-
Anonim
-
vera n.
ja najbardziej kocham flamenco i zawsze chciałam się go nauczyć; ) wszystko jeszcze przede mną :) -
Anonim
odrazu mowie, ze jestesm od tancow dawnych.; )
uu... hiszpania.... ^^ -
Pat a'Petit
Ja jestem od tańców współczesnych... Choć kiedyś tańczyłam tańce antyczne w Gardzienicach. "Tańce dawne" to inaczej tańce dworskie, XIII-XIX wiek, tak? Czy jest może jakieś węższe określenie? Te określenia właśnie tego typu- tańce dawne, stroje dawne- zawierają w sobie większą część kultury europejskiej, a przeciwstawiają się jednemu wiekowi (XX), śmieszne, nie? -
-
Anonim
Tance dawne oki... Ale moja grupa specjalizuje sie w tancach sredniowiecznych oraz renesansowych. :-)
Pozdrawiam. -
Grono.Net
Witajcie.
Ja kiedys tańczyłam w balecie. Byłam świetna. Z pierwszego roku poszłam od razu na trzeci. Bylabym teraz w szkole baletowej gdybym... no własnie. Gdybym nie zachorowała na boleriozę i miała siłę tańczyc. Potem byłam już za stara, żeby się zapisać. Dwa lata temu chciałam zapisac się na falmenco. Nic z tego nie wyszło. Dowiedziałam się, ze przyjmuja od 17 roku zycia :/ Więc czekam. W międzyczasie ze trzy razy zapisywałam się na tańce towarzyskie, ale zawsze były same dziewczyny, nie miałam partnera i rezygnowałam. To by było na tyle
Pozdrawiam wszystkich. -
Pat a'Petit
Na pewno są rzeczy, na które czasem jest za późno. Ale jest ZDECYDOWANIE WIĘCEJ TAKICH RZECZY, NA KTÓRE ZA PÓŹNO NIGDY NIE JEST. Ialleri, wiem o kilku jednych z najlepszych tancerzy świata (pantomima, taniec współczesny), którzy zaczęli się ruszać dopiero w 25. roku życia.
No, ale nie wiem. Ty masz jakoś strasznie (nienaturalnie wręcz) dużo lat. :) -
Grono.Net
:) Lat mam (za)mało, ale na szkołę baletowa stanowczo za duzo :( Życie jest niesprawiedliwe :( -
Anonim
-
Ewel
-
Pat a'Petit
Po co Ci balet? Będziesz później miała zwyrodnienie stawów... i w ogóle się rozchorujesz; ) -
Ewel
moja 8 letnia siostrzenica poszla na flamenco na zajecia:) i luz
wspolczuje rozstania z baletem
nie zapomina sie o tym tak szybko
wlasciwie do konca zycia balet pozostaje jak cecha charakteru
nie daj sie
poszukaj jakichs wartsztatow flamenco
albo innej szkoly
co za brednie z tymi 17stoma latami!
przeciez im wczesniej tym lepiej
:)
pozdrawiam -
Ewel
-
vera n.
ktoś wspomniał o stepie...
są jakieś szkoły? (u mnie w mieście były tylko warsztaty stepu irlandzkiego, dwudniowe, ale wtedy mnie na nich nie mogło być... :( ) -
Grono.Net
Wiesz... Ja jestem z Warszawy, wiec ci raczej nie pomogę ze znalezieniem stepu. -
vera n.
problem taki, że u mnie w mieście raczej nie ma nic takiego. w Warszawie bywam, ale po parę dni i zawsze waletuję u znajomych, więc regularnie uczyć się jakiegokolwiek tańca byłoby ciężko :) -
Ewel
a w Szczecinie jest podobno
co powinno byc wielkim szokiem bo malo co tu sie rozwija
-
Ewel
-
Ewel
-
marcysia
w szczecinie jest taniec irlandzki przynajmniej byl rok temu.
rozwija sie duzo rzeczy tyle ze nikt ani nic niepomoga tym ktorzy chca cos tu rozwinac aby sie rozwinelo...
berlin przynajmniej jest blisko...