Tatuaż [11140]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Przegladałem archiwum i nieznalazłem podobnego temtu.

Czy osoba z choroba serca ma jakieś przeciwwskazania do wykonania tatuażu, ciekawi mnie to bo kiedy idzie do dętysty to bez kardiologa nie że mieć wyrwanego zęba a przy kazdej infekcji odrazu antybiotyk. Jak z tym jest?
  • parano

Przykro mi, nie możesz mieć tatuażu. Ale za to możesz częściej zaglądać do książek.
  • Papug

to już raczej pytanie do lekarza chyba jest, nie do nas, skoro choroba jest tak poważna.. Wątpię, czy ktoś tu dysponuje taką wiedzą, żeby autorytatywnie się wypowiedzieć
  • Anonim

>Papug napisała:
    >to już raczej pytanie do lekarza chyba jest, nie do nas,
    >skoro choroba jest tak poważna.. Wątpię, czy ktoś tu
    >dysponuje taką wiedzą, żeby autorytatywnie się
    >wypowiedzieć

Choroby serca(szczególnie pooperacjach) tak mają że najważniejsza jest profilaktyka; ) I dmuchanie na zimne. hehe. Chodzi o sam barwnik jak to będzie reagować ze sobą, jaka reakcja organizmu.
  • Papug

jeśli chodzi o tusze, to raczej nie ma się chyba czy martwić, nie dostają się one przecież do krwiobiegu etc... ale ja tam się nie znam; )
  • Kociamber

lekarz lekarz i jeszcze raz lekarz :)
  • Papug

też mnie się tak wydaje; )
  • Anonim

Właśnie, najlepiej iść do lekarza i się dopytać wszystkiego. Moja matka choruje na serce, a ma 2 dziary, nic nie stało się po dziabaniu, ale wiadomo jak Ty zareagujesz? Przede wszystkim lekarz.
  • Lilith

Problemem dla ludzi chorych na serce może być reakcja organizmu związana z bólem(niektórzy ludzie mdleją podczas tatuowania-może to być obciążenie dla serca i ukladu krązenia) sam tusz czy wbicie igly nie ma tu dużego znaczenia, przecież chorzy na serce mają robione injekcje czy pobieraną krew do analizy a to jest o wiele glebsze wklucie niż przy tatuowaniu. Ale tak jak przedmówcy wysylam do lekarza i to najlepiej takiego, ktory zna historię choroby i pacjenta.
  • Papug

i nie powie od razu, że na dupie się można wytatuować najwyżej :D W sensie do lekarza profesjonalisty bez uprzedzeń
  • ♔ Anouk

a ja mam b wazne pytanie, po jakim czasie mozna sie tatuowac po laserowej depilacji?
    bo rozumiem, ze tych samych laserow tylko o innej mocy uzywa sie do powyzszego zabiegu i np usuwania tat2?
  • Papug

podejrzewam, że warto bybyło dać skórze parę dni odpocząć, ale poza tym chyba nie ma problemu - przeca laser w skórze nie zostawia nic, co miałoby zagrożić dziabie; )
  • ♔ Anouk

tak tak. rozumiem, ze zadaje megainfantylne pytanie, ale tat2, a pozniej usuwanie owlosienia, nie wchodzi w gre, ajt:>
  • Papug

a tego to już nie wiem, trzeba kosmetyczki jakiejś spytać, czy to ten sam laser, czy jak. Albo Zwierza, on zawsze w tym temacie się wymądrzał; )
  • .

a przeciwskazania przy jakich chorobach skory?
    orientuje sie kto?
    ;)
  • M.A.D

Przede wszystkim AZS - atopowe zapalenie skóry. Generalnie wówczas nie bardzo możesz eksperymentować ze swoim ciałem, szczególnie pod kątem tatuaży.
  • .

tak,tak, to akurat wiem:)
    zapytam wiec wprost:luszczyca?

spotkalalam sie u lekarzy z roznymi opiniami na ten temat i juz nie wiem, czy ten, ktory byl przeciwny nie kierowal sie tez przypadkiem ogolna niechecia do tej formy zdobienia ciala.

oczywiscie domyslam sie, ze w rachube wchodzi jedynie okres remisji.

• Rudson

mysle ze wszelkiego rodzaju grzybice, luszczyce i inne parchy tez nie beda sprzyjac tatuazowi; P
  • .

co rozumiesz przez "parchy"?

do tego troche ciezko porownywac grzybice do luszczycy.
  • Zielona Banana;)

myśle, że z grzybicą łuszczycą, atopowm zapaleniem skóry jest ten problem, że to skóra bardzo wrażliwa i ...nie wiem , może np cos bardziej zacząć sie paprać, kiepsko goic etc
| |

Sztuka najbliższa ciału. Tutaj dowiesz się co, gdzie, jak i dlaczego. Najpierw jednak przeczytaj ...

Fotki

Miejsca grona (9)