-
Anonim
Przegladałem archiwum i nieznalazłem podobnego temtu.
Czy osoba z choroba serca ma jakieś przeciwwskazania do wykonania tatuażu, ciekawi mnie to bo kiedy idzie do dętysty to bez kardiologa nie że mieć wyrwanego zęba a przy kazdej infekcji odrazu antybiotyk. Jak z tym jest? -
parano
Przykro mi, nie możesz mieć tatuażu. Ale za to możesz częściej zaglądać do książek. -
Papug
to już raczej pytanie do lekarza chyba jest, nie do nas, skoro choroba jest tak poważna.. Wątpię, czy ktoś tu dysponuje taką wiedzą, żeby autorytatywnie się wypowiedzieć -
Anonim
>Papug napisała:
>to już raczej pytanie do lekarza chyba jest, nie do nas,
>skoro choroba jest tak poważna.. Wątpię, czy ktoś tu
>dysponuje taką wiedzą, żeby autorytatywnie się
>wypowiedzieć
Choroby serca(szczególnie pooperacjach) tak mają że najważniejsza jest profilaktyka; ) I dmuchanie na zimne. hehe. Chodzi o sam barwnik jak to będzie reagować ze sobą, jaka reakcja organizmu. -
-
Papug
jeśli chodzi o tusze, to raczej nie ma się chyba czy martwić, nie dostają się one przecież do krwiobiegu etc... ale ja tam się nie znam; ) -
-
Papug
-
Anonim
Właśnie, najlepiej iść do lekarza i się dopytać wszystkiego. Moja matka choruje na serce, a ma 2 dziary, nic nie stało się po dziabaniu, ale wiadomo jak Ty zareagujesz? Przede wszystkim lekarz. -
Lilith
Problemem dla ludzi chorych na serce może być reakcja organizmu związana z bólem(niektórzy ludzie mdleją podczas tatuowania-może to być obciążenie dla serca i ukladu krązenia) sam tusz czy wbicie igly nie ma tu dużego znaczenia, przecież chorzy na serce mają robione injekcje czy pobieraną krew do analizy a to jest o wiele glebsze wklucie niż przy tatuowaniu. Ale tak jak przedmówcy wysylam do lekarza i to najlepiej takiego, ktory zna historię choroby i pacjenta. -
Papug
i nie powie od razu, że na dupie się można wytatuować najwyżej :D W sensie do lekarza profesjonalisty bez uprzedzeń -
a ja mam b wazne pytanie, po jakim czasie mozna sie tatuowac po laserowej depilacji?
bo rozumiem, ze tych samych laserow tylko o innej mocy uzywa sie do powyzszego zabiegu i np usuwania tat2? -
Papug
podejrzewam, że warto bybyło dać skórze parę dni odpocząć, ale poza tym chyba nie ma problemu - przeca laser w skórze nie zostawia nic, co miałoby zagrożić dziabie; ) -
tak tak. rozumiem, ze zadaje megainfantylne pytanie, ale tat2, a pozniej usuwanie owlosienia, nie wchodzi w gre, ajt:>
-
Papug
a tego to już nie wiem, trzeba kosmetyczki jakiejś spytać, czy to ten sam laser, czy jak. Albo Zwierza, on zawsze w tym temacie się wymądrzał; ) -
.
-
M.A.D
Przede wszystkim AZS - atopowe zapalenie skóry. Generalnie wówczas nie bardzo możesz eksperymentować ze swoim ciałem, szczególnie pod kątem tatuaży. -
.
tak,tak, to akurat wiem:)
zapytam wiec wprost:luszczyca?
spotkalalam sie u lekarzy z roznymi opiniami na ten temat i juz nie wiem, czy ten, ktory byl przeciwny nie kierowal sie tez przypadkiem ogolna niechecia do tej formy zdobienia ciala.
oczywiscie domyslam sie, ze w rachube wchodzi jedynie okres remisji.
-
Rudson
mysle ze wszelkiego rodzaju grzybice, luszczyce i inne parchy tez nie beda sprzyjac tatuazowi; P -
.
co rozumiesz przez "parchy"?
do tego troche ciezko porownywac grzybice do luszczycy. -
Zielona Banana;)
myśle, że z grzybicą łuszczycą, atopowm zapaleniem skóry jest ten problem, że to skóra bardzo wrażliwa i ...nie wiem , może np cos bardziej zacząć sie paprać, kiepsko goic etc