Tatuaż [11140]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ♔ Anouk

pytalam sie Aldony
    powiedziala, ze bezwzglednie laser PRZED tat2 i nie od razu, poniewaz wychodza plamy i skora jest podrazniona
  • Jashi

>tamriko napisała:
    >zaden zewnetrzny czynnik nie ma wplywu?
    > solarium np moze poprawic lub drastycznie pogorszyc stan
    >skory.
    >a objaw Koebnera?

dokladnie. U niektorych zwykle zadrapanie moze pogorszyc sprawe. Od wielu rzeczy zalezy "zachowanie sie" luszczycy.
    moja siostra ma na glowie i lekarz jej powiedzial ze jest ryzyko gdyby sobie przekula uszy na kolczyki ze tam moglaby sie pojawic, bo zaraz za uszami tez ma.

ale tez czytalam o opiniach ludzi ktorzy zafundowali sobie tatuaz i nic im sie nie dzialo, wszystko zalezy...
  • . mufflon

Hmm, mam takie pytanie. Otóż zdecydowałam się na zrobienie małego tatuażu na plecach (nie na środku, tylko bardziej z boku w dolnej partii pleców) ale ktoś tam mi keidyś powiedział, że potem, przy porodzie, mając zrobiony tatuaż własnie gdzieś w okolicy dolnej częsci pleców, nie można dostać znieczulenia, które wbijane jest w kręgosłup.. Pierwszy raz o tym słyszę, ale wiem, że Wy bardziej się na tym znacie, więc pytam i proszę o radę. :)
  • ALCOWHORE

>M.A.D napisał
    >Przede wszystkim AZS - atopowe zapalenie skóry. Generalnie
    >wówczas nie bardzo możesz eksperymentować ze swoim
    >ciałem, szczególnie pod kątem tatuaży.

o tu mnie przestraszyles, a co jesli chorowalem an to w dzieciwnstwie, ateraz nie mam zadnych objawów
  • zwierzak

>Baltazar Gąbka. napisała:
    >Hmm, mam takie pytanie. Otóż zdecydowałam się na
    >zrobienie małego tatuażu na plecach (nie na środku, tylko
    >bardziej z boku w dolnej partii pleców) ale ktoś tam mi
    >keidyś powiedział, że potem, przy porodzie, mając
    >zrobiony tatuaż własnie gdzieś w okolicy dolnej częsci
    >pleców, nie można dostać znieczulenia, które wbijane
    >jest w kręgosłup.. Pierwszy raz o tym słyszę, ale wiem,
    >że Wy bardziej się na tym znacie, więc pytam i proszę o
    >radę. :)

To bzdura jakaś.
  • Anonim

Hmm, Zwierz, jestes pewien? A nie ma mozliwosci wprowadzenia resztek barwnika na igle do rdzenia kregowego? Tak tylko pytam, bo sprawa raczej powazna jest.
  • zwierzak

Nie sądzę, żeby było. A nawet jeśli, to również wprowadzenie go do krwiobiegu byłoby bardzo szkodliwe. A co za tym idzie nie było by tatuowania.
  • Anonim

Rdzen to jednak nie krwiobieg, Zwierzu, ale sprzeczac sie nie bede, bo ja tez nie sadze. Sadze za to, ze jak w przypadku kazdej tego typu niescislosci wskazana jest porada u lekarza, i podzielenie sie informacja tutaj dla potomnosci.
  • Kaś; D

z tego co kiedyś rozmawiałam z kobitką, która mi robiła tatuaż, to mówiła tylko, że przy ciąży (lub gwałtownym przytyciu) tatuaż może się 'rozciągnąć' i obleśnie wygląda.. dlatego ona mi odradziła robienie w dolnej części pleców. O żadnych innych skutkach ubocznych nie mówiła.. no ale może takowe są :P
  • Zielona Banana;)

>Baltazar Gąbka. napisała:
    >Hmm, mam takie pytanie. Otóż zdecydowałam się na
    >zrobienie małego tatuażu na plecach (nie na środku, tylko
    >bardziej z boku w dolnej partii pleców) ale ktoś tam mi
    >keidyś powiedział, że potem, przy porodzie, mając
    >zrobiony tatuaż własnie gdzieś w okolicy dolnej częsci
    >pleców, nie można dostać znieczulenia, które wbijane
    >jest w kręgosłup.. Pierwszy raz o tym słyszę, ale wiem,
    >że Wy bardziej się na tym znacie, więc pytam i proszę o
    >radę. :)

ja jak rodziłam (cc) to nie było żadnego problemu ze znieczuleniem mimo ze mialam wtedy mały z boku pleców na dole:)

teraz tez sie nie boje choc mam juz na kręgosłupie, bo przeciez tatuaz nie zniekształca skóry i nie przeszkadza w kłóciu sie

• Zielona Banana;)

>Kaś; D napisała:
    >z tego co kiedyś rozmawiałam z kobitką, która mi robiła
    >tatuaż, to mówiła tylko, że przy ciąży (lub
    >gwałtownym przytyciu) tatuaż może się 'rozciągnąć' i
    >obleśnie wygląda.. dlatego ona mi odradziła robienie w
    >dolnej części pleców. O żadnych innych skutkach
    >ubocznych nie mówiła.. no ale może takowe są :P

na plecach akurat najmniej sie "tyje". gorzej z biodrami i przodem

ja miałam brzuch gigantyczny, ale plecy mi oszczędziło:)
  • Jashi

>Super Mate napisał
    >>M.A.D napisał
    >>Przede wszystkim AZS - atopowe zapalenie skóry.
    >Generalnie
    >>wówczas nie bardzo możesz eksperymentować ze swoim
    >>ciałem, szczególnie pod kątem tatuaży.
    >
    >o tu mnie przestraszyles, a co jesli chorowalem an to w
    >dzieciwnstwie, ateraz nie mam zadnych objawów

to raczej nie ma sie czego obawiac. Wszystko zalezy od stopnia zaawansowania choroby.
  • . mufflon

Dziękuję za pomoc,w sumie poszperałam trochę i znalazłam na jakichś medycznych stronach, że to mit i bzdury. :) Zatem zostaje mi tylko już realizacja. :P
  • Sandra W.....

Witam, chciałam zapytac czy ktos kiedyś się spotkał z przeciwskazaniami do tatuażu jesli ma się problemy z tarczycą? (choroba hashimoto) albo czy ktos się oriętuje czy sa duże przeszkody przed zrobieniem sobie tatuażu jeśli jest stwierdzona choroba von Willebranda? (hematologia)
    Pytałam się lekarzy i jednoznacznej odpowiedzi nie dostałam, nadal będe szukac info, ale pomyślałam, że może ktoś tutaj by coś wiedział na ten temat. Wiem, że odrzucane sa osoby do tatu. jeśli mają problemy z krzepnięciem krwi, ale czy to chodzi o zaawansowanie choroby czy poprostu nie ważne jest zaawansowaqnie?
    Za każdą wskazówke bede wdzięczna.
  • Katarina

Myślę, że lekarze są jednak najlepiej zoriĘntowani...
  • =Kama=>

ja mam tarczyce i 3 tatuaze goily sie bez problemu
| |

Sztuka najbliższa ciału. Tutaj dowiesz się co, gdzie, jak i dlaczego. Najpierw jednak przeczytaj ...

Fotki

Miejsca grona (9)