-
Anonim
Pytanie mocno techniczne. Troche mnie zaczelo dziwic ostatnio czemu cewki w maszynkach sa takie duze- biorac pod uwage ze jest tam 8-16 zwojow z tego co wiem grubego drutu to powinno byc to raczej waskie a te grubiutkie strasznie sa. I pytanie wyciagajace- jaka jest roznica miedzy maszynkami 2-cewkowymi a tymi z jedna (nie chodzi mi o wage a raczej o przydatnosc i przeznaczenie)? -
Anonim
chodzi o moc...
mała cewka mała moc
1 cewka moze byc np do konturów ale to w zaleznosci od indywidualnych gustów. -
Anonim
-
Anonim
a co chcesz wiedziec o wnetrzu cewki??
przewaznie stosuje sie maszynki 8 - 12
(chyba ze zaklada sie na prawde duzego magnuma) zwojowe i wcale nei sa to bardzo duze cewki. ja dzialam na 10 zwojowej i jestem zadowolony, acz kolwiek kupuje teraz 12. -
-
Anonim
ok- ilosc zwojow jest mi znana (pierwszy post) problemem dla mnie jest jak oni wsadzaja tylko 8-16 zwojow na tak, w sumie, duzej przestrzeni cewki (rdzenia).
Mozna powiedziec ze pytanie jest o rdzen (z tego co sie orientuje to jest wydrazony) oraz przekroj/srednice drutu (zboczenie po technikum)
Ciekawi mnie tez jak te cewki sa polaczone ze soba (bo sa-prawda?) -
Anonim
qrcze nei spotkalem sie zeby ktos takim traktorem robil; ] po co?? jak znajde to Ci odpisze; ] -
Anonim
traktor to juz pod gruboskornych jest; ) mocne cieniowanie, duuuuzo igiel (wiadomo ze nie w linerach bo by sie chyba pacjent przekrecil na stole; ) -
Anonim
nie no ok duzo igiel
ja zakladam magnuma takiego ze powiedzmy ma 11-13 igiel i moja jakos nei ma problemu z tym. to ile do 16 zwojowej chcesz wlozyc?? 51 ??; ) -
Anonim
powiedzmy ze wypowiedz na podstawie badan. Moze z 16 to przesadzilem ale 14tki gdzies widzialem bo 8-10-12 to standard.
Zbczenie informatyczne- dla mnie liczby okragle to potegi 2ki -
Anonim
tzn inaczej. do cieni kontorow i wypelnien gdzie nei ma duzej powierzchni 8 - 12 wystarcza. ale faktycznie do tribali 14-16 sie stosuje. prawdopodobnie moje nowe dziecko bedzie mialo 14 albo 16 zwojow. przeznaczone tylko na tribale i wypelnienia duzych powierzcni cieniami np.
Na pewno nie przesadziles te kombajny istnieja i dochodza do rozmiarow 20 zwojow (z taka najwieksza sie spotkalem :D ) -
damian tarłowski
-
damian tarłowski