Tatuaż [11140]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • L. E. SUA F. F.

zdarzyly sie wam uczulenia? ja mam atopowe zapalenie skory i uczyla mnie masa rzeczy, jednak tatuaz nie spowodowal zadnej reakcji, wrecz przeciwnie goi sie bez najmniejszych komplikacji a nawet lepiej niz normalnie. Dostalem jednak uczulenia na klej z plastra uzywanego do opatrunku :)
  • DZIKA

uczulenia zdazaja sie baaardzo zadko, ale jednak sie zdazaja. Bardziej negatywnie moze wplynac barwnik kolorowy. Widzialam laske ktora dostala potwornego uczulenia po zoltym barwniku, ale sadze ze cos jeszcze musialo spowodowac az tak straszna reakcje organizmu.
  • Anonim

ja tez jestem alergikiem i duzo rzeczy mnie uczula :( no i wlasnie chcialbym sobie zrobic tatuaz ale teraz nie wiem jaki tusz kupic :( mozecie cos doradzic?
  • Anonim

perelke :P hahahah
    co za roznica jaki tusz sobei kupisz?? czarny i tak jest na bazie wegla (tak wiem powtarzam sie ale co zrobic)
  • $LeDzik

Co do alergii to też jestem atopowa, uczulenia i te sprawy...ale tatuaż ładnie się zagoił i wszystko ok.
  • People can fly !!

Rowniez jestem alergikiem i przed samym tatuowaniem poprosilem o maly test. Tzn. tatuator zadrapal mnie igla do krwi i wtarl troche farby i pare minut poczekalem, nic nie wykazalo :)) Ale niektorzy alergicy uczuleni na chemikalia moga miec problemy...
  • humbak, pąkiel, GAMOŃ

mi barwnik czerwono-rózowy goił sie 5 miesiecy
    czemu ??
    nie wiem....
    ale czasem tak jest:D
  • sia

ja jestem uczuona prawie na wszystko a z tatuazem problemu nie mialam
    sama upiekszam innych ludzi od 3 lat i nigdy nie zdalylo mi sie uczulenie na tusze ( raz dziewczyna dostala uczulenia od plastrów opatrunkowych :) no ale tak bywa )
    pozdrawiam
  • 38585

znajomej organizm rowniez odrzucal zolty barwnik.. w zasadzie babralo sie az nie wyplynal prawie w calosci z osoczem..
  • Anonim

dobra,alergia alergią ale powiedzcie mi czemu jeden tusz jest tanszy od drugiego?i czy wlasnie cena i jakos nie wplywa na cialo czlowieka?
  • Anonim

cena i jakosc mialo byc :D
  • Jashi

ja sobie jakies 2 tygodnie temu zrobilam swoj pierwszy tatuaz na pleckach na krzyzu. Tatuaz sie zagoil juz slicznie, wszystko bylo ok tylko po tygodniu wyskoczyly mi jakies czerwone krostki wokolo tatuazu, ktore swedza jak cholera :( strasznie sie boje ze to jakas alergia moze byc i tak mi juz zostanie: zagoja sie a pozniej nowe sie pokaza... czy slyszeliscie juz o podobnych przypadkach? macie jakies rady? :((((
  • Anonim

>:* Sia napisała:
    >ja jestem uczulona prawie na wszystko a z tatuazem problemu
    >nie mialam

to samo u mnie; )
  • parano

mmmmm, ja popełniłem duży błąd przy jednym tatuażu i użyłem lidokainy w maści. Jestem alergikiem. Efekt? 2 i pół miesiąca gojenia, naskórek schodził 2 razy i zostały mi takie malutkie, wkurwiające blizenki. W życiu więcej lidokainy, ale wiadomo: człowiek się uczy na błędach...
  • Alcia

to mi właśnie wypłynął żółty barwnik, zupełnie nie wiadomo czemu - wszystkie tusze były z tego samego źródła, ale strachu co się najadłam to moje, bo wyglądało na początku jak ropa :/
    niestety, nie zawsze jest tak pięknie i wspaniale z gojeniem...a problem w tym, że lekarze nie wiedzą nic o tatuażach i możliwościach wpływania ich na organizm. Nie wiadomo gdzie szukać porady i pomocy.
  • parano

Mi tez troche żółtego ubyło. Ale malutko. A co do porad, to najlepsze chyba tutaj, bo jest wielu, co miało jakieś przygody i każdy może się wypowiedzieć. Potem można spokojnie wyciągać wnioski. :D
  • Alcia

dokładnie! to grono, było dla mnie źródłem informacji i wsparcia psychicznego w tym czasie, gdy chrzaniło mi sie gojenie...
    dlatego tak mnie denerwowało jak niekiedy tematy zamieniały się w niewiadomo co, bo niektórzy ludzie woleli jechać po sobie...
    nawet w kilka miesięcy po sprawie miałam pytania dotyczące losu mojej dziarki itp.
  • parano

z tymi gronami to tak już bywa... ale nie zmieniajmy tematu :P
    tat2 mam lekko do poprawki, przez to, co sie z nim porobiło, i mam nadzieję, że teraz będzie ok. krew mnie zalewa, jak sobie pomyśle, że jeszcze raz mam robić to samo cholerstwo bez pewności, że się nie zjebie... :/
  • Anonim

mam tatuaż około 3 miesiące.... wszystko ładnie sie zagoiło, a od jakiegos tygodnia wychodzi mi jakies uczylenie.... tylko na fioletowym kolorze. w tym miejscu tatuaz jest grubszy straszzzznie swedzi i skóra jest jak swieżo po zrobieniu dziarki. co robic???? pomocy
  • zwierzak

Mysle, ze najlpiej na poczatek isc do tatuatora i sie jego spytac.
| |

Sztuka najbliższa ciału. Tutaj dowiesz się co, gdzie, jak i dlaczego. Najpierw jednak przeczytaj ...

Fotki

Miejsca grona (9)