TCh na pw roku 05-06 [118]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

czy ma ktos moze jakies wiadomosci od dr swirszcza dotyczace egzaminow ustnych...kiedy pojawia sie terminy i bedzie sie mozna zapisywac...albo kiedy on sie pojawi....bo chcialabym miec to juz za soba....a nie wiem kiedy najszybciej byloby to mozliwe...

czekam na jakies newsy;)
  • Chomiczek

dr Swirsz powinien byc jutro wieczorem w Warszawie i w zaleznosci jak mu sie uda (musi przeklepac nasze punkty do kompa), to zapisy beda albo od jutra albo od czwartku (termin piatkowych ustnych jest pewny)...

tak wiec, jutro wieczorem sprawdzac strone radze (wtedy tez moze juz beda wyniki z dziejszego egzaminu); )
  • Anonim

sełdecznie dziekuje za odpowiedz;)
    i do zaobaczenia na egzaminach ustnych...
  • Amma

od dzis zaczynają sie ustne egzaminy z matmy. Życzę wszystkim powodzenia:-)
    Mam pewną propozycje niech kazdy kto juz był na ustnym zamieści pytania jakie dostał.
  • Anonim

bardzo chetnie dowiem sie jakie byly pytania na ustnym dzis....znaczy z jakiego zakresu materialu...1 czy drugie kolo np...chodzi mi o same zadania... bo chyba na 3 to nie bedzie pytal z udowadniania czegos tam...hehe
    napiszcie prosze....bo ja zdaje jutro;/ i jeszcze nie mam pomyslu czego sie nauczyc... czekam na jakies proste zadania hehe
  • Amma

1-od czego zalezy droga w całce krzywoliniowej
    2-wyprowadzic ogolnie rozwiazanie
    3-napisal rownanie rozniczkowe i trzeba bylo powiedziec jaki to typ i rozwiazac
  • Madzik

a jaką ocene miałas z ćwiczen?
  • |Shczepan|

ma ktos moze wyklady z matmy w formie notatek??

bardzo ich potrzebuje...

dajcie znac na priv albo na shczepan@aster.pl

pozdroovki
  • www.amper.prv.pl

z 3,5 pytał, o wrzór i definicję określające kiedy całka jest skierowana, a kiedy nieskierowana. Swoją drogą jeśli zna ktoś odpowiedz na to pytanie to proszę o jej zamieszczenie.
  • Anonim

1 rownanie do rozwiazania
    2 kiedy calka nie zalezy od drogi calkowania
    3 definicja na wektory zalezne i niezalezne
  • Anonim

jaka jest definicja....na wektory zalezne i niezalezne..?? prosze o jakas podpowiedz...bo ksiazki juz oddalam...wierzac ze zdam...a wykladow..jak znaczna wiekszosc nie posiadam....
    ..pomocy...
  • Asia

Układ wektorów w przestrzeni liniowej nazywamy liniowo niezależnym, gdy każda kombinacja liniowa wektorów tego układu o niezerowych współczynnikach daje wektor niezerowy.

Inaczej: jedyną kombinacją liniową wektorów tego układu, która jest równa wektorowi zerowemu, jest kombinacja, której wszystkie współczynniki są zerami.

Po polsku - jeśli nie ma innego współczynnika niż tego równego zero, dzięki któremu się wyzerują wektory.

Polecam korzystanie z netu (wikipedia etc).
  • XantiS

Albo jeszcze prosciej:
    Jesli istnieje takie
    V=x1V1+....+xnVn=0 to liniowa niezaleznosc oznacza,ze jednym rozwizaniem tego ukladu jest:
    x1=0...xn=0
    Ja tak mu napisalem to wystarczylo.Z czwiczen mialem 3,5,ale on powiedzial,ze postawilby mi 4.Mialem pytania:
    1.Przeksztalcenia liniowe
    2.Maciez przeksztalcenia liniowego(zamotalem sie w tym)
    3.Co to jest baza?
    4.Co to znaczy,ze generuje przestrzen?
    5.Co to znaczy,ze jest liniowo niezalene?
    6.Tw. Greena wraz ze wszystkimi zalozeniami i teza + wzor.
    Dostalem 3,5 za to,że zamotalem sie przy macierzy odwzorowania.
    Tak ogolnie nie jest trudno,tylko cos trzeba umiec idac do niego;P
  • |Shczepan|

powiedzcie, jest sens uczyc sie rozwiazywania calek, rownan i macierzy?? czy tylko teoria?? ktos mial zadanie jakies?? z jaka ocena z Cw??

pzdr
  • Anonim

dziś dał kilku osobom całkę liniową skierowaną do rozwiązania. Było też zadanie żeby zrobić parametryzację takiej całki, więc jednak trochę rozwiązywać umieć trzeba:). Ogólnie jak ktoś miał koło 3,5 z cw to takie pytania dawał, ale raczej rzadko. Ja miałem 3,5 z cw i spytał mnie o sama teorie: wektory liniowo niezależne, tw greena, rząd macierzy, związek rzędu macierzy z liniową niezależnością, kiedy baza rozpina przestrzeń Rn, co to jest baza i napisał macierz i kazał powiedzieć jaki ma rząd.
  • |Shczepan|

no i sie nie nauczylem zadanek i mnie jebnal na zadaniu...

1) dostalem calke i mialem powiedziec czy zalezy od drogi calkowania - zrobilem dobrze
    2) narysowal kolko i kazal policzyc luk opart na jednej cwiartce- tu dupa....

wrzesien stoi otworem

powodzenia wam zycze
  • Madzik

wrzesien? to nie zdajesz drugi raz ustnego? kurcze, zaczynam sie obawiac tego egzaminu :/
  • Chomiczek

nie ma juz terminow na te sesje... dopiero na wrzesien...
  • Madzik

jak to? Przeciez to jego wina, ze go nie było !! Ej....
  • |Shczepan|

cytuje: "nie jestem w stanie zapewnic kazdemu kilku terminow, pierwsi maja po 2 a reszta coz..."
  • 1
  • 2
| |

Oto grono dla wszystkich, których chemia zauroczyła (albo i nie) w roku 2005 i z tego powodu znale...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)