-
Caelia
Jestem w klasie III gimnazjum i w przyszłości chciałabym pracować e teatrze muzycznym. Nie wiem tylko jakie powinnam mieć wykształcenie? Do jakiej szkoły powinnam pójść po gimnazjum i dalej?
Dodam tylko, że nigdy nie chodziłam do szkoły muzycznej.
Z góry dziękuję za wszystkie rady. -
A co niby być chciała robić w teatrze muzycznym? W teatrze pracują aktorzy, muzycy, oświetleniowcy, księgowe, sekretarki, obsługa widowni, sprzątaczki, krawcowe, charakteryzatorki, fryzjerzy, garderobiane, specjaliści PR, koordynacja pracy artystycznej, specjaliści HR, dźwiękowcy, pracownicy modelatorni, elektrycy a nawet lekarz i strażak. Jak widzisz Twoje pytanie jest hm... lekko nieprecyzyjne.
-
Caelia
Teraz zdałam sobie sprawę, ze moje pytanie nie było precyzyjne, przepraszam. Chciałabym pracować jako aktorka. -
Doris
no to odpowiedź jest oczywista: szkoła aktorska, filmówka w Łodzi, warszawska akademia teatralna itd -
-
Ewentualnie Studium wokalno-aktorskie przy Teatrze Muzycznym im. D. Baduszkowej w Gdyni. Generalnie każda szkoła aktorsko-wokalno-muzyczna. Chociaż doświadczenie pokazuje, że jeśli się ma prawdziwy talent to i szkoła aktorska nie jest potrzebna. Kuba Wocial na przykład przecież nie skończył nic takiego.