Teatr Muzyczny ROMA Warszawa [1763]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marcel

Hmm... Myślę, że i temu gronu przyda się taki temat.; ) Wakacje... Sezon ogórkowy w pełni...

Na dobry początek stwierdzam, że może w Romie lepiej by zostawić box five empty na czas najbliższej premiery... Tak na wszelki wypadek... :P Co prawda to teatr, nie opera, ale...; )

A Wy, znacie jakieś "duchy" tam "straszące"? Parę lat już minęło, jakieś mogły się tam już zadomowić :P
  • Adlu.!

zapewne caaała Roma pęka w szfach od duchów zjaw i upiorów:)
    pewnie wychodzą w nocy jak nikogo nie ma i robią sobie bal itd...

ogórki dobra rzecz XD
  • Dev-Kosiarz umysłów

Oczywiście, że w Romie straszy. Przecież jest zbydowana na cmentarzu. Podobno w którymś rzędzie na widowni krzesełka same się zamykają. A na 3 czy 4 piętrze słychać dziwne odgłosy w korytarzu. Znam to tylko z opowieści chociaż osobiśćie nie doświadczyłam. Ale podobno jak jest dużo ludzi w nocy to duchy nie przychodzą.
  • Madeleine

też słyszałam opowieści o balkonie którymś :>

i w nocy na próbach świateł coś rzeczywisćie tam trzasło.... no ale nie wiedomo czy to rzeczywiste czy nadprzyrodzona osoba :>. ale nie było tam nikogo :)
  • maciek marian

ja slyszalem o gwozdziach w siedzeniach, przeciagach i tajemniczym znikniecu "TW" ze sceny ale nie wiem kto za tym stoi... :o
  • Dev-Kosiarz umysłów

>Maciek napisał
    >ja slyszalem o gwozdziach w siedzeniach, przeciagach i
    >tajemniczym znikniecu "TW" ze sceny ale nie wiem kto za tym
    >stoi... :o

Buahahaha :-) No to raczej nie duchy. A nawet na pewno nie duchy :->
  • Anonim

Nie duchy, bo demony jakieś :P
  • Dev-Kosiarz umysłów

>Satine napisała:
    >Nie duchy, bo demony jakieś :P
    >

W ludzkiej skórze :-P
  • Anonim

Złe bardzo złe ludzkie demony :(
  • Marcel

Mi to wygląda na opętanie. Wskazany jakiś dobry egzorcyzm.
  • Anonim

Ja to bym chciała spędzić noc w Romie...Intrygują mnie takie miejsca, w ktorych straszy ^^
  • Anonim

Fakt,bardzo klimatyczne miejsce! Dev,chyba to potwierdzisz.Nie wiem czy tam "straszy",ale kiedyś na jakiejś nocnej ..... było mi bardzo nieswojo kiedy wracałam długim korytarzem do garderoby sama ,samiuśka...,może było za dużo..ale.. .Są duchy na 100%.Tak są !!!hihihi
  • Dev-Kosiarz umysłów

Potwierdzam :-) Ja osobiście bardzo lubię być na scenie jak światła są zgaszone i nikt się nie kręci :-) Można sobie wtedy pooddychać powietrzem, które ma zupełnie inny zapach :-) Osobiście nie spotkałam żadnego z Romowych duchów więc sceptycznie podchodzę do tych opowieści. A nocy spędziłam tam już kilka :-)
  • Anonim

Jest w teatrze miejsce,gdzie na ścianie są umieszczone bardzo stare "cuda"-wzruszają mnie.W piwnicach,w modelatorni... . Kto zna teatr,wie o czym mówię

Powietrze,masz rację ,że jest inne jak nikt się już tam nie kręci..
  • ﮔ Moni ﮕ

Wiemy, Wiemy, Anita najstarsze to chyba z 1760 roku, tak jakoś się przyjrzałam kiedyś.

A duchy są, jeden z nich i najbardziej chyba aktywny to duch Sisley.

;)
  • maciek marian

opowiesz nam o nim?
  • ﮔ Moni ﮕ

NIE
  • Anonim

Nie to nie... <foch> :)
  • ﮔ Moni ﮕ

hehehe ja już powiedziałam - Sisley - dalej musicie dochodzenie zrobić sami.
    Było kiedyś takie zdarzenie z jakieś 10 lat temu, bardzo tragiczne ... od tamtej pory pojawiła się Sisley :)
  • Dev-Kosiarz umysłów

>ﮔ Moni ﮕ napisała:
    >Było kiedyś takie zdarzenie z jakieś 10 lat temu, bardzo
    >tragiczne ... od tamtej pory pojawiła się Sisley :)

Czy chodzi o tą panią co wyskoczyłą z okna Romy?
| |

Zapraszam serdecznie fanow Teatru ROMA w Warszawie, opowiadajcie co Wam sie tam podoba a co nie, co ...

Fotki

Miejsca grona (2)