-
O to, że wypowiadasz się o sztuce słowami poniżej pewnego, akceptowalnego poziomu.
Ja wiem, że do teatru chodzi się teraz w trampkach i w bluzie, niestety, ale bądź co bądź jest to nadal sztuka, każdy z aktorów obecnych na scenie stara się i wnosi coś nowego świeżego do przedstawienia i chociażby z szacunku krytyka powinna być wyrażona w odpowiedni sposób.
Nie mówię, żeby jej nie było, ja też mam swoich ulubieńców na scenie, i tych, których lubię mniej, lub nawet wcale, ale napisać o kimś "beznadziejny" tylko dlatego że nam się nie podobał... -
Trochniu
Napisałem, co uważam :D
Wiem, że ludzie ze sceny by nie byli tam gdyby byli aż tak beznadziejni, ale to są moje spostrzeżenia, nie wiem czym się kierowali wybierając obsadę ale myślę że niektórzy mogliby być lepiej dobrani :) I nie mówię żeby inni tak myśleli. On jest beznadziejny dla mnie, komuś może się bardzo podobać i nic do tego nie mam. O gustach się nie dyskutuje :D -
she's like the wind
>Trochniu napisał
>On jest beznadziejny dla mnie,
>komuś może się bardzo podobać i nic do tego nie mam. O
>gustach się nie dyskutuje :D
Wystarczyłoby napisać:
"Nie podobał mi się"/ "Zupełnie mi się nie podobał"
"Nie pasował do tej roli"
O ile to lepiej brzmi... Wolał byś od kogoś usłyszeć o sobie, że "jesteś beznadziejny" czy "nie lubię cię"?
Przepraszam za off top. -
>Trochniu napisał
>Ja byłem dzisiaj na UwO po raz 5 i zdecydowanie wolę
>Marcina... Domalewski jest sztywny jak nie wiem... w ogóle
>nie grał praktycznie... Finałowa scena - beznadzieja...
>tylko "O tyle proszę cię" mnie jakoś nie zraziło. Nawet
>mu wyszło bo się trochę śmiał. Reszta - bez emocji.
>Upiora grał Podgórski... zmienili go bo miał być
>Steciuk. Widziałem już wszystkich Upiorów i obsada
>idealna pod względem hierarchii - najlepszy Aleksander,
>potem Steciuk i na koniec Podgórski. Co do Christine... na
>5 spektakli 2 razy widziałem Edytę Krzemień, która wg
>mnie powinna być w 1 obsadzie i 3 razy Paulinę Janczak. Na
>youtubie kiedyś był spektakl wrzucony z Kają Mianowaną i
>z tego co tam widziałem to również nie jestem zbytnio
>zachwycony chociaż na koncercie Gazety Wyborczej mnie aż
>zadziwiła; -) rozwinęła się przez ten czas bardzo.
>Rowińska jako Carlotta również niezbyt ciekawa, wolę
>Melzerową ^^ Firmin - Szydłowski (świetny jak zawsze) a
>Andre - Strymiński (taki średni; P) LACHOWICZ JAKO MEG TO
>W OGÓLE BEZNADZIEJA!!! jedna jedyna wg mnie porządna Meg
>to była Nowakowska. dziękuję za uwagę :D
Bardzo przepraszam ale Twoja wypowiedź jest zupełnie bez sensu. Co takiego Ci się na przykład nie podobało w Meg w wykonaniu Ewy Lachowicz, że uważasz, że jest "beznadziejna"? Rozwiń jakoś swoją wypowiedź. Czy chodzi o grę aktorską? Wokal? A może taniec? Łatwo jest napisać, że coś jest beznadziejne albo nie. Trudniej uzasadnić swoje zdanie. Czekam na rozwinięcie. -
-
Trochniu
W jej wykonaniu to akurat tylko taniec był w porządku... co do gry aktorskiej się nie wypowiadam bo nie ma się jak wykazać, chociaż denerwuje mnie to, że się ciągle szczerzy, najczęściej bez powodu, w miejscach w których wg nie trzeba, bądź nie powinno się uśmiechać. A wokalnie również nic specjalnego - zaczął się "Anioł Muzyki" a ja się załamałem... -
Rose - Mαrie
Moim skromym zdaniem, Ewa Lachowicz jest najlepszą Meg z tych obecnych, która przede wszystkim dysponuje bardzo ładną barwą głosu. :) -
Trochniu
Ja uważam inaczej, ładną barwę głosu? Hmm... xd chyba że miała gorszy dzień w sobotę :) bo w sobotę ta "bardzo ładna barwa głosu" nie była taka bardzo ładna :) -
Milenkaaa
Czy ktoś może wie jaka będzie obsada 30.05 o 13:00? chciałabym bardzo Damiana, Edytę i Marcina... ale to chyba niemożliwe... -
clamour for glamour!
Na obsadę na maj trochę zbyt wcześnie, a biorąc jeszcze pod uwagę, że 29 maja jest Eurowizja to z Marcinem faktycznie może być problem. -
Tych, którzy wybierają się dziś na 17.00 na Upiora pragnę poinformować, że zamiast Pauliny gra Edyta. Paulina niestety jest chora :-(
-
Wszystkich zainteresowanych pragnę poinformować, że jutro, czyli 05.06, o godzinie 15.00 Upiorem będzie Damian Aleksander a nie tak jak jest na stronie, Tomek Steciuk. Ja żałuję bardzo bo liczyłam, że uda mi się jeszcze raz Tomka zobaczyć zanim Upiór zejdzie z afisza. A tu zonk :-(