Teatr [6225]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kisses

Gustaw Holoubek zm. 6 marca 2008.

Teatr stracił jednego z wybitniejszych artystów. Z tej okazji, chciałbym powiedzieć wrażenia, gdy widziałem jego filmy, fragmęnty wystąpień i wywiady.

- Byłeś jednym z najwybitniejszych aktorów XX wieku. Czarowałeś głosem i oczami, których widziałem jedynie za szklanego ekrany. Opowieści mojej Babci która była widzem Twojej Osoby na scenie w Teatrze Dramatycznym, wciąż z wielkim podnieceniem mówi wrażeniami i niezapomnianymi fragmentami spektali, których zagrałeś. Jesteś i będziesz dla niej żywym pomnikiem Artysty-Aktora. Pamiętam i często powtarzam sobie fragmęt w filmie "Lawa", którego grałeś Poete. Był to pierwsze moje spotkanie z Twoim głosem i spojrzenie, robił mi się bliski, słuchałem z zapałem. Gustawie, ciężko mi przy sercu, i braku, dobranych słów do opisania mego smutku, ale równierz wielkiej CHwały dla Ciebie.

Dziękuje Ci że byłeś. - Gloria!
  • Rose - Mαrie

O tak, śmierć Gustawa Holoubka to niewątpliwie nieploczalna i niewyobrażalna strata dla polskiego teatru. Zgasł człowiek o niezwykłym talencie, osobowości i kulturze. Mało takich w naszym społeczństwie.

Ja takżę oddaję hołd Panu Gustawowi.

[*]
  • Rose - Mαrie

Jak powiedział Piotr Fronczewski podczas pogrzebu: "... zostałeś zaproszony, a my oczekujemy..." I to święta prawda.
  • Anonim

Szkoda, szkoda... On był Jedyny. Ostatnio chodzę sobie do Ateneum, na razie byłam tylko na spektaklach w jego reżyserii, ale idę na na najnowszą sztukę - "Skiz" Zapolskiej. No ciekawe, czy "Bronka" sobie da radę z teatrem...
| |

Czy Teatr jest opisywalny? Czy potrzebuje ułożenia w konkretnej semantycznej szufladzie znaczeń...

Fotki

Miejsca grona (15)