Teatr [6225]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • sk8tebuulka

Dla mnie teatr jest takim.. członem czegoś co pochałania. inna rzeczywistość inny świat :) wchodze tam.. i czuje sie jak w bajce.. może dlatego z ejestem aktorka nieprofesjonalna ale jestem :) ..co mnie kreci? hmm.. to że teatr nie polega na scenografi i samych aktorach polega na świetnym przesłaniu do publicznosci.. zrozumiesz sztuke ? to znaczy ze zrozumiales tetar... nawet jezeli tylko po czesci:) Pozdrawiam! :D
  • baby baby

Dla mnie Teatr to coś wspaniałego..... niezwyklego ..... to jak przejsc przez lustro alicji w krainie czarów -wszystko sie zmienia=)
    Zgrana grupa zdolnych ludzi +dobry scenariusz to jest włśnie teatr
    ooo otak mysle hehe

• sk8tebuulka

Zgadzam się z toba baby baby :).. hmm.. mamy podobne mysli: "jak w bajce" .. heh tylko szkoda ze tak mało ludzi.. przekonuje sie do teatruu.. i chodzi do niego.. :/
  • baby baby

ludzie nie chodzą do teatru bo nie wiedzą jak w nich jest zyja stereotypami uwazaja teatr jako coś zbyt wyrafinowanego jak dla nich ...(a jeśli uwazaja ze coś jest nie dla nich to najczesciej mówią ze jest głupie )nikt im nie powiedział ze to jest tak samo fajne jak kino a nawet fajniejsze bo tam nie mozna się pomylic bo tego nie da sie wyciąć hmmm komuna zrobiła swoje! ja uwielbiam teatr i gdzie moge to go promuje bo wiem ze warto=)nikt z moich znajomych nie twierdzi juz ze teatr jest glupi .. wrecz sa nim zachwyceni ,uwielbiam oglądać spektakle jak i w nich wystepowac -amatorsko=)

bo teatr jest jak narkotyk bardzo szybko uzaleznia '') hehe pozdrawiam
  • sk8tebuulka

i znowu muszę sie z tOba zgodzić .. hehe muszę-chcę! :) młodziez nie ejst przekonana do tego.. mysla ze jak nie chodza na zajecia tetaralne nieinteresuja sie tym to juz nie maja wstpeu tam. a tak wcale nie ejst.. bo kazdy mzoe przyjsc .. zainteresowac sie:) a na zainteresowania zawsze jest zcas.. czy masz 10 lat czy 60 to bez roznicy:) hehe.. i mam nadzieje ze takie fora.. i wątki tego forum pomoga przelamac sie mlodym i zachecic do.. uczeszczania do teatru. JA już się uzależniłam.. hehe .. ale ten narkotyk nie jest groznyy:) podobnie jak ty uwielbiam grac w sztukach.. i ogladac je;) Ja gram w teatrze alternatywnym offowym :).. hmm.. gdzieś próbujesz swoich sił? :D pozdrawiam
  • baby baby

masz całkowitą racje =) hmm teraz mam mała przerwe wcześniej grałam w kółku Teatralnym Metamorfozy w szkole ... całkiem nieżle nam szlo jakieś wyróznienia ostatnio 1 miejsce(1 z kilku) w przeglądzie teatrów w podkowie leśnej ale jakoś to się rozwaliło.... niestety ,jak narazie szukam czegoś dla siebie =) a dla relaksu chodze sobie do teatrów...
  • sk8tebuulka

my gramy dla miasta;-) osttanio mieliśmy premiere spektaklu "niech mnie ktoś uszczypnie" z którym jedziemy na festiwal do Czech; -) opowiadam on .. o psychicznie chorym chłopaku.. który ma dziwne wizjee;) .. takie schizowe.. troszki:) no nasz teatr ma juz 30 lat:) z pokolenia na pokolenie.. nowe grupy teatralnee;P szkoda że u was sie rozpadło.. heh.. a wiesz co.. u mnie to niebylo tak ze.. nagle zaczelam sie interesowac teatrem..
    od zawsze mowili mi ze wyraznie mowie.. z esobie aktorze.. no i jmama powiedziała.. masz sie na cos zapisac niebedziesz mi.. sie szlajac po skzole.. gdzies.. tylko nbedziesz sie udzielac :) no wiec sprobowalam w teatrze:) ..
    bardzo mnie to wciagnelo.. a teraz niewyobrazam sonbie zycia bez teatru.. kochaam go.. wiele osob mowi ze sie zmienilam.. spoważniałam :) ale moim zdaiem na lepsze:) a jka bylo w twoim przypadku?:) pozdrawiam
  • andrearczyk

Mnie najbardziej kręci odgłos kroków na scenie:P.I zapach sali teatralnej. I ten specyficzny chłodek w półmroku. Za to wkurzają mnie odgłosy przełączania czegoś tam w komputerach uskuteczniane przez panów-speców od udźwiękowienia. Ale cóż, nie można mieć wszystkiego...:)
  • sk8tebuulka

właśnie;-)kazdy lubi to co lubi:) ale stary już teatr ma swój specyficzny zapach; -) mmm :-* pozdrawiam
  • baby baby

ja w zasadzie od małego wystepowałam jak nie z tańcem to jakiś wierszyk sie powiedziało na jakiśimprezach szkolnych .... pożniej juz na konkursach recytatorskich zawsze mnie do tego ciągneło ja strasznie lubie ten moment przed wystepem jak się zamknie oczy i mozna się wsłuchaćw dzwięk sali pe.łnej ludzi
  • baby baby

po udanym wystepie poprostu chce sie zyc taki zastrzyk adrenaliny
    po dość intesywnych zajeciach w gimnazjum musiałam w liceum zorganizowac jakies kółko teatralne.... bo po roku juz nie mogłoam ...juz same konkursy recytatorskie nie dawały tego czegoś a zwlaszcza ze ja lubie prace w grupie =)
  • baby baby

hmmm jeśli chodzi o moja mame to jak zawsze nazekała ze siedze w szkole do póżna zamiast sie uczyć '')a zwłaszxcza przed matura hehe =) bo przed jakimis waznymi wystepami próby czsem kończyły sie naprawde pózno a gdy do tego dochodziło pare innych zajec to mamusia prawie wcale mnie nie widziała

zycze powodzenia w czechach ale przedewszystkim dobrej zabawy bo to jest chyba najwazniejsze

pozdrawiam
  • sk8tebuulka

ojeeej ile mnie tuutaj nie byłoo;-) wyjazd mamy 31 kwietnia:P oooo.. naraziemamy wolnee.. po 3 meisiacach ciągłych wystepów.. i prób! teraz Relax ! hee;d Pozdrwaiaam ! i dziekiiii;d
  • Karolina eŁ

teatr dla mnie jest miejscem magicznym... to jest niesamowity świat... czasem pozwala uciec w głąb siebie. i ta cudowna wiara w iluzję, którą przekazuje, ta gra aktorów i widzów, w której obydwie strony wierzą w tą iluzję... uwielbiam teatr, zapach sceny, szelst kurtyny...
  • Ada

Dla mnie teatr to też miejsce magiczne, bajkowe... ale oprócz do teatru czasem chodzę do szkoły teatralnej. Wydaje mi się ,że tam dzieją się równie ciekawe rzeczy jak w teatrze. Czasem nawet zastanawiam się , czy nie ciekawsze. Studenci mają trochę inne spojrzenie na świat i pokazują wszystko przez swój pryzmat i to mi się podoba :)
    A poza tym ... uważam ,że w teatrze jest o wiele bardziej romantyczniej niż w kinie. Może jestem dziwna, ale jeśli w przyszłości miałabym wybrać randkę w teatrze czy w kinie , to bez zastanowienia wybrałabym teatr.; ]
  • sk8tebuulka

hee.. tak owszem te miejsce jest magiczne bajkowe.. ale niebylo by takie bez tych ludzi.. ludzie tworza teatr, ludzie ktorzy to kochaja i dziekujemyy im za too :-) po
  • Anonim

Teatr? Dla mnie jest niesamowicie ważny. Tylko tam można znaleźć takie coś.... nie umiem tego nazwać. Każdy teatromaniak wie o co mi chodzi.
  • anuha

Miejscem gdzie można oderwać się od rzeczywistości.
  • Oleś

Yhym masz racje :D:D:D A ja nawet mam plany związane z teatrem :*
  • marta

ja oczywiście też; ]
    teatr... jest... Wiecie co? nie wiem, czym dla mnie jest. Po rpostu go kocham. Kocham być na scenie i grać, ale kocham też patrzeć jak inni to robią.
| |

Czy Teatr jest opisywalny? Czy potrzebuje ułożenia w konkretnej semantycznej szufladzie znaczeń...

Fotki

Miejsca grona (15)