-
Kasia
Teatr to prawda. W teatrze nie da sie oszukać. Tych, co tylko udają emocje i udaja, że kimś są, rozszyfrowac jest łatwo... Dobrze, że chociaz w teatrze docenia się szczerośc i prawdę :) Bo w zyciu to róznie bywa... -
Sylvvja
Teatr ma w sobie to coś. Nie każdego kręci, ale ja się w nim zakochałam. hmmm może to dość dziwne określenie, ale kocham grać - być kimś innym, kierować nim nie będąc sobą, kocham oglądać sztuki, jestem wtedy taka rozmarzona, zapatrzona. Nic nie przerwałoby tego stanu czuje dreszcze nawet kiedy o tym pisze. To coś niesamowitego. Nie wyobrażam sobie bez niego życia jestem uzależniona od teatru :] -
Anonim
-
Anonim
Teatr, aktorstwo? W podstawówce było to czysta zabawa i nabijacie sobie ocen celujących z języka polskiego. W gimnazjum zaczęłam poważniej nad tym się zastanawiać. Dobrze mi idzie w tym kierunku. Mam za sobą kilka nagród zespołowych, między innymi ostatnia z nich to Laur Melpomeny 2009 oraz sporą liczbę wygranych konkursów indywidualnych. Sądzę, że nadaję się na materię aktora. W każdym bądź razie, będę starała się robić coś w tym kierunku, bo na scenie czuje się po prostu dobrze, swobodnie.. bez stresu i komplikacji. I to mi się w nim podoba. Że nie narzuca się danej roli etc. tylko swobodnie możesz dodać słowo, dwa .. i nikt nawet nie zwróci uwagi, że coś jest zmienione. :) -
-
frutti di mare
hym... teatr; ] to cała prawda o człowieku, lustrzane odbicie osobowości, uczuć. Może to? :P -
Anonim
ja wolę grać niż ogłądać , to jest swietne , to jest moje życie, moja pasja... -
Anonim
Podziwiam talent ludzi, którzy tworzą coś tak niezwykłego na scenie.Inspiruje także -
_Adu$ka_
Kategoria: sztuka. Tytuł: Teatr. Gdy zaczęłam przeglądać grono pomyślałam że coś tu mogę dodać. coz... Kiedy slysze slowo TEATR, to swiat nabiera jakiegos glebszego sensu... w sumie to nie mam co szukac jakichs wynioslych slow bo trudno to, jak pewnie wiecie, opisac zwyklymi slowami. Te sekundy przed samym ropoczęciem spektaklu... oczekiwanie... emocje... przyspieszone tętno... to jest cos dla czego az chce sie zyc. I ten świat ponad rzeczywistością...tak, to chyba magia... -
Karol
dla mnie niestety magia prysła, żyje z drugiej strony kurtyny, ale mimo wszystko zapach starych desek, trzepot kulis i dźwięki wiszące w powietrzu są moim uzależnieniem. A kiedy grupa ludzi współpracując w pocie czoła potrafi stworzyć nowy świat na tym świecie, to chyba niema nic bardziej niesamowitego. I wyrwać człowieka z jego posad. A szczególnie gdy robi to wszystkimi zmysłami na raz... -
Krystynä Ölgä
-
Teatr Młyn
Dla nas teatr to taki twór, który językiem sztuki będzie mówił o otaczającej rzeczywistości, to teatr kameralny, oparty na rzetelnej pracy aktora z tekstem, na głębokiej psychologicznej konstrukcji postaci scenicznej, teatr żywy – który jest nie tylko rozrywką, ale który nie pozostawia widza obojętnym. Teatr swoistego artystycznego lustra rzeczywistości, teatr ‘dla widza’ i ‘o widzu’.
Teatr Młyn zaprasza do siebie
Po pierwsze na spektakle w naszej siedzibie: ul. Jezuicka 4
najbliższe spektakle: 9 i 10 kwietnia "Piąta rano" godz 19:00
Zapraszamy także wszystkich chętnych do pomocy przy technicznej realizacji spektakli Teatru Młyn. Chcecie zobaczyć teatr od kuchni i otrzymać wejściówki na spektakle?
piszcie: fundacjamlyn@gmail.com
http://www.scena.fundacjamlyn.pl -
Asia .
Ja przygodę z teatrem zaczęłam całkiem niedawno, występuj w pojedynczych szkolnych przedstawieniach od września, w tetrze zakochałam się po obejrzeniu Metra w maju w zeszłym roku w wykonaniu grupy młodych ludzi z okolicy. Teatr jest dla mnie miejscem gdzie mogę pójść i całkowicie oderwać się od świata, od problemów. Sama chcę w przyszłości występować.