- 1
- 2
-
a.osyda
ktora szkoła teatralna Waszym zdaneim jest najlepsza do ktorej warto pojsc, a do ktorej nie? -
Inga.
Z tego co slyszalam, to krakowska PWST im. Solskiego jest bardzo dobra(sporo znajomych jest tam albo bylo, w wiekszosci takie tez maja zdanie aktorzy zakopianskiego Teatru Witkacego). Lodzka tez podobno OK. Ale to chyba dosc plynny temat - kazdemu odpowiada co innego. Dobrze, ze mnie zostalo jeszcze troche czasu na wybor :) -
teatrom_anka88
-
P
ale slyszalam tez ze wielu co skonczylo AT narzeka na nia...
PWST w Krakowie wiadomo-prawdziwy klasyk -
-
pazdzia
Z tego co slyszalam, to AT malo kto poleca, nawet ludzie ktorzy ja skonczyli... PWST, Łódź i Berlin jesli ktos jezyk zna. Ta ostatnia podobno najlepsza! -
Tomek
-
pazdzia
-
Anonim
PWST jest najlepsza no ewentualnie jeszcze w Łodzi tez jest dobra szkola;) -
klisza vel. BLACK TAPE
PWST w Krakowie jest najlepszą AT w Polsce...na dramacie oczywiście, na wydziale lalkarskim AT w Białymstoku gdzie złożyłam papiery :) ale Warszawa przyrównuje do poziomu Białegostoku. Tylko że po Wawie moża sie wybić..wiadomo duże miasto. przenosze sie po roku do wawy...:) pozdr. -
teatrom_anka88
-
klisza vel. BLACK TAPE
-
Kajtek
>klisza wrote:
>PWST w Krakowie jest najlepszą AT w Polsce...na dramacie
>oczywiście, na wydziale lalkarskim AT w Białymstoku gdzie
>złożyłam papiery :) ale Warszawa przyrównuje do poziomu
>Białegostoku. Tylko że po Wawie moża sie wybić..wiadomo
>duże miasto. przenosze sie po roku do wawy...:) pozdr.
Z jakich źródeł masz takie informacje?
Trochę dziwi mnie takie segregowanie... Pod jakim względem najlepsza?
-
P
>teatrom_anka88 napisała:
> no właśnie , w Wawie można się najlepiej wybić;]
no ale jezeli nie masz odpowiednich znajomosci to nawet w Nowym Jorku sie nie wybijesz; )
-
klisza vel. BLACK TAPE
wierz mi...moja siostra ukończyła Białostocką AT...współpracowałą też z Warszawska AT...nie widać róznicy..nie chodzi o znajomości..tam jest więcej oczu jeśli sie dobrze bedziesz sie preentował wygrywasz nie to nie. a PWST to wiadomo ze jest nalepsza w Polsce..kazdy to wie; ] -
klisza vel. BLACK TAPE
nie segregacja..fakty wynikające z faktu ze mam naprawde wysoki i dobry poziom! pozdr.:) -
Anonim
No tego, ja bym nie porównywała do końca PWSFTviT do PWST i AT, bo jest jednak szerszyu zakres działania. I filmowo-teatralnie itd zdają się przygotowywać najstaranniej(patrzcie ilość zajęć z niektórych przemiotów). Jeżeli chodzi o rożnicę między PWST i AT to kwestia gustu i tego na co się patrzy. Z Krakowa do Wawy jest niecałe 300 km, 2,5 godziny pociągiem o co ta walka w ogóle?
Jeśli chodzi o panie w rektoracie to najmniej fajna jest w.... Krakowie!! -
Kajtek
>klisza <yesss> wrote:
>nie segregacja..fakty wynikające z faktu ze mam naprawde
>wysoki i dobry poziom! pozdr.:)
Jakoś mnie nie przekonałaś:)
Z opinii różnych aktorów wynika, że łódzka filmówka jest najlepsza jeżeli chcesz "zaistnieć medialnie"...
PWST dlaczego lepsza od AT?? Ktoś skończył obydwie szkoły może?:)
Żadna z tych szkół nie ma naprawdę dobrego systemu nauczania. W Warszawie możesz szybko zacząć robić coś na własną rękę i "douczyć się"... Bo z moich obserwacji to od jakiegoś czasu Kraków przygasł kulturalnie:) -
teatrom_anka88
>Jeśli chodzi o panie w rektoracie to najmniej fajna jest
>w.... Krakowie!!
chodzi Ci o osławioną panią Agnieszkę Mandat??czemy jest najmniej "fajna"?:D
-
Flu
Ja słyszałam że najlepsza jest Łódzka filmówka. Potem warszawskie PWST ze względu na to, że masz najwięcej możliwości już w trakcie studiów. Potem Kraków - atmosfera, fajni profesorowie(podobno). Tabelę zamyka Wrocław - ostatnia deska ratunku. -
Viola
Czy ktoś może studiuje, na PWST we Wrocławiu? Jak tam jest? W końcu to wydziały zamiejscowe Krakowa...to chyba powinno być dobrze ?????
- 1
- 2