Teatr [6225]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • a.osyda

ktora szkoła teatralna Waszym zdaneim jest najlepsza do ktorej warto pojsc, a do ktorej nie?
  • Inga.

Z tego co slyszalam, to krakowska PWST im. Solskiego jest bardzo dobra(sporo znajomych jest tam albo bylo, w wiekszosci takie tez maja zdanie aktorzy zakopianskiego Teatru Witkacego). Lodzka tez podobno OK. Ale to chyba dosc plynny temat - kazdemu odpowiada co innego. Dobrze, ze mnie zostalo jeszcze troche czasu na wybor :)
  • teatrom_anka88

AT w Warszawie daje najwięcej możliwości:)
  • P

ale slyszalam tez ze wielu co skonczylo AT narzeka na nia...

PWST w Krakowie wiadomo-prawdziwy klasyk
  • pazdzia

Z tego co slyszalam, to AT malo kto poleca, nawet ludzie ktorzy ja skonczyli... PWST, Łódź i Berlin jesli ktos jezyk zna. Ta ostatnia podobno najlepsza!
  • Tomek

Berlin? !!??
  • pazdzia

a no.
  • Anonim

PWST jest najlepsza no ewentualnie jeszcze w Łodzi tez jest dobra szkola;)
  • klisza vel. BLACK TAPE

PWST w Krakowie jest najlepszą AT w Polsce...na dramacie oczywiście, na wydziale lalkarskim AT w Białymstoku gdzie złożyłam papiery :) ale Warszawa przyrównuje do poziomu Białegostoku. Tylko że po Wawie moża sie wybić..wiadomo duże miasto. przenosze sie po roku do wawy...:) pozdr.
  • teatrom_anka88

no właśnie , w Wawie można się najlepiej wybić;]
  • klisza vel. BLACK TAPE

no..ale poziom..jak pozim..nie jest wybitnie wysoki...
  • Kajtek

>klisza wrote:
    >PWST w Krakowie jest najlepszą AT w Polsce...na dramacie
    >oczywiście, na wydziale lalkarskim AT w Białymstoku gdzie
    >złożyłam papiery :) ale Warszawa przyrównuje do poziomu
    >Białegostoku. Tylko że po Wawie moża sie wybić..wiadomo
    >duże miasto. przenosze sie po roku do wawy...:) pozdr.

Z jakich źródeł masz takie informacje?
    Trochę dziwi mnie takie segregowanie... Pod jakim względem najlepsza?
  • P

>teatrom_anka88 napisała:
    > no właśnie , w Wawie można się najlepiej wybić;]
    no ale jezeli nie masz odpowiednich znajomosci to nawet w Nowym Jorku sie nie wybijesz; )
  • klisza vel. BLACK TAPE

wierz mi...moja siostra ukończyła Białostocką AT...współpracowałą też z Warszawska AT...nie widać róznicy..nie chodzi o znajomości..tam jest więcej oczu jeśli sie dobrze bedziesz sie preentował wygrywasz nie to nie. a PWST to wiadomo ze jest nalepsza w Polsce..kazdy to wie; ]
  • klisza vel. BLACK TAPE

nie segregacja..fakty wynikające z faktu ze mam naprawde wysoki i dobry poziom! pozdr.:)
  • Anonim

No tego, ja bym nie porównywała do końca PWSFTviT do PWST i AT, bo jest jednak szerszyu zakres działania. I filmowo-teatralnie itd zdają się przygotowywać najstaranniej(patrzcie ilość zajęć z niektórych przemiotów). Jeżeli chodzi o rożnicę między PWST i AT to kwestia gustu i tego na co się patrzy. Z Krakowa do Wawy jest niecałe 300 km, 2,5 godziny pociągiem o co ta walka w ogóle?
    Jeśli chodzi o panie w rektoracie to najmniej fajna jest w.... Krakowie!!
  • Kajtek

>klisza <yesss> wrote:
    >nie segregacja..fakty wynikające z faktu ze mam naprawde
    >wysoki i dobry poziom! pozdr.:)

Jakoś mnie nie przekonałaś:)

Z opinii różnych aktorów wynika, że łódzka filmówka jest najlepsza jeżeli chcesz "zaistnieć medialnie"...
    PWST dlaczego lepsza od AT?? Ktoś skończył obydwie szkoły może?:)
    Żadna z tych szkół nie ma naprawdę dobrego systemu nauczania. W Warszawie możesz szybko zacząć robić coś na własną rękę i "douczyć się"... Bo z moich obserwacji to od jakiegoś czasu Kraków przygasł kulturalnie:)
  • teatrom_anka88

>Jeśli chodzi o panie w rektoracie to najmniej fajna jest
    >w.... Krakowie!!

chodzi Ci o osławioną panią Agnieszkę Mandat??czemy jest najmniej "fajna"?:D
  • Flu

Ja słyszałam że najlepsza jest Łódzka filmówka. Potem warszawskie PWST ze względu na to, że masz najwięcej możliwości już w trakcie studiów. Potem Kraków - atmosfera, fajni profesorowie(podobno). Tabelę zamyka Wrocław - ostatnia deska ratunku.
  • Viola

Czy ktoś może studiuje, na PWST we Wrocławiu? Jak tam jest? W końcu to wydziały zamiejscowe Krakowa...to chyba powinno być dobrze ?????
  • 1
  • 2
| |

Czy Teatr jest opisywalny? Czy potrzebuje ułożenia w konkretnej semantycznej szufladzie znaczeń...

Fotki

Miejsca grona (15)