-
Szanowni Państwo,
Tak się zastanawiam co operator ma w planach. Czy pogodził się z myślą, że Neostradę można sprzedać tam i tylko tam gdzie konkurencji brak?
Jak patrzę na oferty lokalnych ISP w dużych miastach to przez to, że łącza są symetryczne i takie 6m/6m kosztuje mniej niż utrzymanie linii plus neostrada 1024 nie widzę chętnych na ta usługę.
Albo xDSL UPC Chello - prędkości o wiele większe, cena.
Czy TP nieoficjalnie planuje sprzedawać Neostradę tam i tylko tam, gdzie jest monopolistą i utrzymywać ten poziom cenowy?
-
Anonim
mysle ze tak bo takich rejonow jest jeszcze olbrzymia ilosc. poki nie beda widzieli wiekszego spadku sprzedazy to nic nie zrobia z tym -
Anonim
>Wiktor ツ napisał
>Szanowni Państwo,
>
>Tak się zastanawiam co operator ma w planach. Czy pogodził
>się z myślą, że Neostradę można sprzedać tam i tylko
>tam gdzie konkurencji brak?
>
>Jak patrzę na oferty lokalnych ISP w dużych miastach to
>przez to, że łącza są symetryczne i takie 6m/6m kosztuje
>mniej niż utrzymanie linii plus neostrada 1024 nie widzę
>chętnych na ta usługę.
>
>Albo xDSL UPC Chello - prędkości o wiele większe, cena.
>
>Czy TP nieoficjalnie planuje sprzedawać Neostradę tam i
>tylko tam, gdzie jest monopolistą i utrzymywać ten poziom
>cenowy?
>
>
Ja mam taką propozycję, abyś się zainteresował w miarę możliwości jak to wygląda od strony TP, a nie tylko biadolił. Najlepiej zatrudnij się w TP, bo ode mnie szczegółów nie uzyskasz - tajemnica handlowa. -
primo -gdzie biadolę ? uważam i mam ku temu podstawy że TP całkiem sensownie korzysta z realiów rynku - w końcu nikt nikogo nie zmusza do kupowania Neostrady jak ma wybór. Wolny rynek.
Tylko pragnę zauważyć że skoro 6mbit/6Mbit z routowalnym adresem IP w niektórych (podkreślam niektórych) dzielnicach szczecina jest dostępne w umowie na 36 miesięcy za 59zł brutto to Neostrada odpada bo jest primo inną usługą (upstream w technologii dsl nie jest symetryczny, pomijając SDSL niedostępny w PL) a secundo wielokrotnie droższą.
Tertio nie zatrudnię się w TP bo nie potrzebują tam hematologów-onkologów tylko fachowców od sieci i sprzedaży.
Reasumując - uważam że jest Pan uprzedzony do każdej wypowiedzi - zbyt dużo ludzi narzeka na TP.
Ja mam na wsi gdzie jest 200 mieszkańców 9rodzice chcieli mieszkać w puszczy) Neo 6144 i jestem zadowolony.
Tylko własnie pojawia się tutaj moje przypuszczenie - że tylko w takich miejscach TP może zarabiać , gdzie jest monopolistą. Tam gdzie lokalny ISP daje symetryczne 6Mbit/6Mbit po Fast Ethernet za 59zł brutto TP nie ma po co wchodzić.
I zastanawia mnie to czemu nie rozwijają Państwo Fast Ethernetowych rozwiązań (uwaga, znam realia polpaków z gwarantowanym CIR, ale czemu TP nie konkuruje z lokalnymi ISP, nie wdrażając rozwiązań Fast Ethernet na skalę jakościową i ilościową lokalnych ISP). -
-
Anonim
>Truteń napisał
>>Wiktor ツ napisał
>>Szanowni Państwo,
>>
>>Tak się zastanawiam co operator ma w planach. Czy
>pogodził
>>się z myślą, że Neostradę można sprzedać tam i
>tylko
>>tam gdzie konkurencji brak?
>>
>>Jak patrzę na oferty lokalnych ISP w dużych miastach to
>>przez to, że łącza są symetryczne i takie 6m/6m
>kosztuje
>>mniej niż utrzymanie linii plus neostrada 1024 nie widzę
>>chętnych na ta usługę.
>>
>>Albo xDSL UPC Chello - prędkości o wiele większe, cena.
>>
>>Czy TP nieoficjalnie planuje sprzedawać Neostradę tam i
>>tylko tam, gdzie jest monopolistą i utrzymywać ten
>poziom
>>cenowy?
>>
>>
>
>Ja mam taką propozycję, abyś się zainteresował w miarę
>możliwości jak to wygląda od strony TP, a nie tylko
>biadolił. Najlepiej zatrudnij się w TP, bo ode mnie
>szczegółów nie uzyskasz - tajemnica handlowa.
znam ta tajemnice handlowa bo pracowalem w TP i wiem co i jak
nie biadol