-
Anonim
Witam
Chciałem podzielić się z wami sytuacja jaka mnie spotkała w kwestii NeoTP
18 grudnia kończyła mi się stara umowa na opcję 512mb
Odpowiednio wcześniej czyli gdzieś pod koniec października doszedłem do porozumienia z konsultantem na temat warunków aneksu,czyli:
Podniesienie transferu na 1024 mb przy umowie na 12 m-cy
Dostałem informację, że w ciągu kilku dni na wskazany numer otrzymam informacje o dostawie bądź ktoś skontaktuje się ze mną...
Upłynęło 10 dni i zero odzewu więc dzwonie na jakże sielankową Błękitnie brzmiącą linie . Konsultantka przyjęła zgłoszenie z adnotacją przyśpieszenia wysyłki aneksu bądź też ponownego dostarczenia.
Efekt był bo po 4 dniach zjawił się kurier a aneksem i niesamowitą myszką optyczną którą to dostałem w prezencie :)
Więc myślę sobie jest ok :) Jedna część została u mnie druga zaś wróciła do TePsy... Ale to by było za piękne ! drugiego dnia zjawa się u mnie kurier z drugim Aneksem :) Oczywiście został odesłany z powrotem .
Dnia 17 grudnia zadzwonił do mnie Pan z Tepsy z pytanie dlaczego nie podpisałem aneksu :) ? Ku wielkiemu zdziwieniu Pana powiedziałem że oczywiście podpisałem ale jeden ... Wszystko w systemie było ok zgodnie z zapewnieniami dnia 19 grudnia miałem dysponować łączem 1024mb
Ale to nie takie proste :) Oczywiście prędkość nie została podniesiona dzwonię na Techniczną Neo po czym uzyskuję informację że w systemie widnieją dwa zgłoszenia na podniesie prędkości lecz obydwa są anulowane!
Więc telefon na Błękitną i tam to potwierdzają z tłumaczeniem :
"Pewnie było tak, że Aneks został ponaglony ten pierwszy, a zarazem wysłany drugi dostał Pan wcześniej ten drugi został podpisany, w tym czasie został wysłany ten pierwszy ponaglony, ale system widział dwa więc ten drugi został anulowany bo poszedł pierwszy a pierwszy bo był wysłany drugi :) " I tym sposobem 23 grudnia złożyłem reklamacją na Błękitnej TP w sprawie ponownego złożenia zamówienia reklamacja została przyjęta i ma być rozpatrzona w trybie przyspieszony .
Jakże wielka była moja radość jak 26 grudnia włączyłem komputer a w rogu pojawił się napis 1,3 mb więc huurraaa no wreszcie teraz tylko aneks i będzie ok ... Ale nieeee , ale nieee nie może być tak pięknie :)
Biorę download a plik pobiera się z prędkości max 65 kb/s więc myślę sobie to gdzie ten 1mb ? Wchodzę na stronę speedtest.net testuje łącze a tam niespodzianka :) Pomimo informacji o łączu 1,3 mb nadal dysponuję prędkością 512 mb :)
Więc teraz drodzy czytelnicy ma ktoś jakiś genialny pomysł co mam zrobić :) ?
-
Wassyl
Tak na szybko to zgłoś uszkodzenie i niech zrobią zdalnie test tłumienności - może masz za słabe kable albo za długą linię :/
W następnej kolejności wszystko co napisałeś powyżej przelej na papier i w dwóch kopiach zanieś to jakiegoś telepunktu - niech ci podbiją pieczątką imienną i datownikiem przyjęcie.
pozdrawiam i życzę powodzenia.
-
Anonim
>Wassyl napisał
>Tak na szybko to zgłoś uszkodzenie i niech zrobią zdalnie
>test tłumienności - może masz za słabe kable albo za
>długą linię :/
Jeśli chodzi o tłumienie to kiedyś miałem z tym problem transfer spadł do 3-15kb/s więc testowanie lini wykazało, że tłumienie jest a kabel faktycznie jest długi ...
Wtedy po tej intrwencji wszystko wróciło do normy czyli pobieranie oscyluje w granicach do 64-66 kb/s w zależność od serwer itp
Zalecono mi wizytę technika i taka informacja istnieje więc jeśli będę miał znowu problem to automatycznie mogę wezwać technika (taką informację uzyskałem) To tłumienie byłobydziwne bo transfer powinien falować i skoro mam mieć ten 1mb to powinien się wahać i oscylować do 100 kb/s bądź też zaczynać od takiej prędkości i spadać ...
Tak się nie dzieje i jak mówie zarówno ja w przeglądaniu stron jak i test łącza na niezależnych serwerach strony speedtest.net wyraźnie mówią że nadal mam łącze 512 mb
Z tą różnicą, że po zalogowaniu widać monit w hmurce z napisem 1,3 mb
Co mi da takie pismo w telepunkcie ? 4 aneks może ?
Bo aktualnie reklamacja nie zostałą jeszcze rozpatrzona a jeśli moje łącze miało zostać podwyższone to zgodnie z tym co obiecywała konsultantka z którą rozmawiałem 45 minut powinienem otrzymać powiadomienie telefoniczne ...
Tp Twój świat cały świat ... Tylko czemu tak pomieszany ?
-
szafir
-
-
Anonim