Telekomunikacja Polska - grono pracowników [396]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ? marikon ?

oferty lojalnosciowe12m-czne//dodatko we 20min na komorki./30min na stacjonarne// darmowe rozmowy z 1 nr w TP (za5zl)// neostrada na tpsocjalnym//zrownane stawki lokalne i miedzymiastowe//podwyzka abonamnetu TPsocjalny do 50zl i darmowe minuty w ramach rekompensaty podwyzki...................... ...itd.

to tylko niektore tematy ankiety jaka przeprowadzila ze mnia ankieterka. a ja sie pytam kiedy ta "łaska" nowosci nas dopadnie. to dobrze ze pracujecie da czyms nowym:P dziwne ze majac program O! (dla neostrady) nikt nie pomyslal wczesniej o usl. telefonicznych. i ich obnizeniu>ABONAMENT<
  • krycha

bo działania w ramach oferty telefonii stacjonarnej nie są takie proste ze wzgledy na p. Stryżyńską (UKE). Usługi telefonii stacjonarnej tp są regulowane, przez co wszelkie oferty w ramach tych usług wymagają zgody UKE - a ta często jest odmowna (pozycja dominująca, ochrona konkurencji). Było wiele propozycji wprowadzenia fajnych rzeczy w ramach oferty, ale projekt kończył się na etapie przepychanek tp-uke.
    Ale to o czym piszesz jest bardzo ciekawe... dzięki za info
  • ? marikon ?

>krycha napisała:
    >bo działania w ramach oferty telefonii stacjonarnej nie są
    >takie proste ze wzgledy na p. Stryżyńską (UKE). Usługi
    >telefonii stacjonarnej tp są regulowane, przez co wszelkie
    >oferty w ramach tych usług wymagają zgody UKE - a ta
    >często jest odmowna (pozycja dominująca, ochrona
    >konkurencji). Było wiele propozycji wprowadzenia fajnych
    >rzeczy w ramach oferty, ale projekt kończył się na etapie
    >przepychanek tp-uke.
    >Ale to o czym piszesz jest bardzo ciekawe... dzięki za info

troche mnie zaskakujesz. jestes pracownikem tp (grono pracownikow tp) i nic nie slyszalas o tych rzeczach o kotrych wspomnialem? a co do pani Strezynskiej, to dobra osoba na odpowiednim stanowisku. nikt wczesniej niedbal tak o klieta jak ona. i jesli ona twirdzi ze tp zawyza koszty to ja jej wierze. poza tym niedopowiadanie slow do konca jest na pozadu dziennym. np oplata za przejscie na plan socjalny z wyzszego =6,10brutto (tylko faktury pokazuja dane), nieinformowanie ze plan TPsocjalny ma rabaty na poszczegolne rodzaje polaczen i ze sa bezplatne (np. 25pol lokalnych w miesiacu -60%;). klienci musza placic wieksze rachunki a nie znaja swoich praw. nawet w internecie niema informacji na ten temat.
    i wy sie dziwicie ze UKE ma twarda reke do was. to wszystko moze skonczyc sie tylko dobrze tj. podzialem TP na 2 oddzielne komorki(hurtowa i detaliczna) do konca 2008r. tak bylo z BT w wlk.brytanii, klienci zyskali na nizszych rozmowach tel. :)
  • karramba

Małe sprostowanie - Plan socjalny jest poniżej kosztów utrzymania łącza i TP musi dopłacać osóbom użytkującym ten plan. Pozatym każdy abonent, który ma plan socjalny ma też uruchomione tzw. socjalne jednostki czyli 15 jednostek na połączenia lokalne w ramach abonamentu socjalnego. A rabat o którym wspomniałeś może uzyskać zamiast tych bezpłatnych jednostek, a nie - mieć oprócz tego. Klienci są informowani o opłacie za przejście na plan socjalny i przez 9393 i w Salonach Sprzedaży, bo zanim to zrobią i tak muszą to komuś zlecić, prawda?
    Cóż jak widać, najłatwiej jest osądzać nie znając wszystkich faktów. Dopiero jak się pracuje w TP można poznać dokładniej rzeczywistą sytuację. Gdyby p. Stryżyńskiej zależało na tym żeby klienci mniej płacili za usługi to nie podejmowała by takich decyzji, np. przez wiele lat nie pozwolono w TP wprowadzić planu na nielimitowane rozmowy w ramach stałej opłaty, dopiero niedawno przeszedł zmodyfikowany projekt takiego planu, ale z ograniczeniem do 2000 min.
  • ? marikon ?

>ev napisała:
    >Małe sprostowanie - Plan socjalny jest poniżej kosztów
    >utrzymania łącza i TP musi dopłacać osóbom
    >użytkującym ten plan. Pozatym każdy abonent, który ma
    >plan socjalny ma też uruchomione tzw. socjalne jednostki
    >czyli 15 jednostek na połączenia lokalne w ramach
    >abonamentu socjalnego. A rabat o którym wspomniałeś może
    >uzyskać zamiast tych bezpłatnych jednostek, a nie - mieć
    >oprócz tego. Klienci są informowani o opłacie za
    >przejście na plan socjalny i przez 9393 i w Salonach
    >Sprzedaży, bo zanim to zrobią i tak muszą to komuś
    >zlecić, prawda?
    >Cóż jak widać, najłatwiej jest osądzać nie znając
    >wszystkich faktów. Dopiero jak się pracuje w TP można
    >poznać dokładniej rzeczywistą sytuację. Gdyby p.
    >Stryżyńskiej zależało na tym żeby klienci mniej
    >płacili za usługi to nie podejmowała by takich decyzji,
    >np. przez wiele lat nie pozwolono w TP wprowadzić planu na
    >nielimitowane rozmowy w ramach stałej opłaty, dopiero
    >niedawno przeszedł zmodyfikowany projekt takiego planu, ale
    >z ograniczeniem do 2000 min.

czytanie ze zrozumieniem to podstawa. pokaz mi zdanie w ktorym mowie ze "jt sa w socjalnym oprocz znizek".. nigdzie nie ma!!
    poza tym chodzi o sam fakt niedoinformowania klienta poprzez www czy 9393 ze wogole w tpSOCJALNYM SA BEZPLATNE RABATY OBNIZAJACE POLACZENIA.
    co do abon "zawsze za darmo" nie mozna bylo wydac zgody na abonament bez wczesniejszej oferty WLR dla alternatywnych operatorow.(nie jestem adwokatem tele2). to dowodzi tylko jej trzyezwosci umyslu. i przewidywania konsekwencji. tp na reke bylaby dalsz wylacznosc ale rynek rzadzisie innymi prawami. pozatym jestem przerazony jakie macie klapki na oczach. pracownicy BL9393. musza wam robic niezle pranie mozgu skoro takie rzeczy mowicie.
    ostania "nagroda" karna spotkala was od UrzeduOchrpnyKonsumentow. wiec sami zobaczcie ze niejestescie TACY NIEWINNI.....
  • Daria

Tu nie chodzi o żadne sądy winni czy nie winni,
    jedno jest pewne, w każdej dużej firmie pracuje mnóstwo osób, jest rotacja, a zazwyczaj na froncie klient-pracownik znajdują się osoby z najmniejszym doświadczeniem, które nie potrafią do końca profesjonalnie porozmawiać z klientem. Rozumiem, że musiałeś się spotkać z takimi osobami skoro tak negatywnie widzisz tę firmę. Ja w niej pracuję, ponieważ przechodzi ona zmiany i codziennie dowiaduję się nowych rzeczy, o których nie wiedzą inni ludzie, jak np. Ty, ja również nie wiem jeszcze wielu rzeczy, dużo się dzieje, a każda zmiana musi przejść przez wiele działów i uzyskać akceptację prawną. TP jest jedyną firmą, która świadczy usługę powszechną, jest ona regulowana przez UKE i bardzo ciężko tutaj o szybkie zmiany, dlatego każda zmiana, którą chce wprowadzić spółka jest poprzedzona wieloletnimi negocjacjami z UKE. Z resztą nie ma co się tak zaperzać i tak każdy pozostanie przy swojej opinii. Pracowałam w innych firmach, a ta jako pierwsza dobrze zajmuje się swoimi pracownikami i już samo to dobrze o niej świadczy, a jako pracownik jestem silnie kierunkowana na dobro klienta, więc pomimo, że może nie każdy to dostrzega, TP jest stosunkowo dobrą alternatywą na rynku telekomunikacyjnym, a szczególnie jeśli chodzi o jakość świadczonych usług.
  • ? marikon ?

>Daria napisała:
    >Tu nie chodzi o żadne sądy winni czy nie winni,
    >jedno jest pewne, w każdej dużej firmie pracuje mnóstwo
    >osób, jest rotacja, a zazwyczaj na froncie klient-pracownik
    >znajdują się osoby z najmniejszym doświadczeniem, które
    >nie potrafią do końca profesjonalnie porozmawiać z
    >klientem. Rozumiem, że musiałeś się spotkać z takimi
    >osobami skoro tak negatywnie widzisz tę firmę. Ja w niej
    >pracuję, ponieważ przechodzi ona zmiany i codziennie
    >dowiaduję się nowych rzeczy, o których nie wiedzą inni
    >ludzie, jak np. Ty, ja również nie wiem jeszcze wielu
    >rzeczy, dużo się dzieje, a każda zmiana musi przejść
    >przez wiele działów i uzyskać akceptację prawną. TP
    >jest jedyną firmą, która świadczy usługę powszechną,
    >jest ona regulowana przez UKE i bardzo ciężko tutaj o
    >szybkie zmiany, dlatego każda zmiana, którą chce
    >wprowadzić spółka jest poprzedzona wieloletnimi
    >negocjacjami z UKE. Z resztą nie ma co się tak zaperzać i
    >tak każdy pozostanie przy swojej opinii. Pracowałam w
    >innych firmach, a ta jako pierwsza dobrze zajmuje się
    >swoimi pracownikami i już samo to dobrze o niej świadczy,
    >a jako pracownik jestem silnie kierunkowana na dobro
    >klienta, więc pomimo, że może nie każdy to dostrzega, TP
    >jest stosunkowo dobrą alternatywą na rynku
    >telekomunikacyjnym, a szczególnie jeśli chodzi o jakość
    >świadczonych usług.

wiec -jako ta profesjonalna konsultantka- postaraj sie przekazac pare slow kilku osobom odnosnie tego co mowilem tj. zeby oferty tp nie byly pokazywane pobierznie ale W CALOSCI.aby klient (malowiedzacy) mogl dowiadywac sie ze W TP SOCJALNYM TANI ABONAMENT I TANIE POLACZENIA. ABON 28,06, LOKALNE=0,28/JT; MIEDZYMIASTOWE= OD 0,17/MIN.......... ITD.
    DZIEKI TEMU CHETNIEJ LUDZIE ZOSTNA U WAS, dluzej. a tak "gola oferta tpSOCJALny wyglada mniej ciekawie od OFERTY MULTITELECOM(ABO:29,90; LOK JT=0,30). tylko doinformujcie klienta a bedzie wam wierny....
  • Daria

nie jestem konsultantką, a od takich rzeczy są ankieterzy, a z tego co pisałeś to dzwoniła do Ciebie ankieterka, rozumiem, że przekazałeś jej swoje spostrzeżenia, jak wiesz w każdej firmie każdy ma swoją działkę (określone kompetencje), jeżeli pracowałeś w takowej, zdajesz sobie sprawę, że konsultant, który kontaktuje się z klientem nie pracuje w dziale marketingu i nie ma wpływu na ofertę, a swoją drogą ciekawe jaką obsługę posprzedażną oferuje firma MULTITELECOM.
  • syk

>? marikon ? napisał
    >jestem przerazony jakie macie klapki na
    >oczach. pracownicy BL9393. musza wam robic niezle pranie
    >mozgu skoro takie rzeczy mowicie.

śmiać mi sie chce bo to zawsze jest ostateczny argument przeciwników tp, skoro na coś jest wyjasnienie - to dlatego że jeśli tylko sie przyjmujesz do jakiejs firmy(tu akurat tp) to odrazu jestes omamiony, głupi, nie potrafisz sam myślec etc i myślisz tylko Ci każa Ci źli (parz kadra zarz. i misja firmy), powiedz mi jeszcze ze to FT pracownikom kazał miec takie zdanie (bo gdyby był 100% polską firmą to polacy by nie zarabiali na polakach co nie?:)
  • syk

chciałbym jeszcze dodać ze tak jak i firma w której pracuję jestem przekonany ze regulacja jest rynkowi potrzebna i jest nieodzowna. wspomniałeś o podziale i odwołujesz sie do czestego podziału BT co w rezultacie przyniosło zwiekszenei konkurencyjnosi rynku lecz bardzo pogorszyła jakosc swiadczenia usług- o tym nie wspomniałes, neimozna jednoczesnie zwikszac jakosci i ciac kosztów - sa granice.
    pozatym wiesz ok dostep dla rynku dla każdego ktodo nic do neigo nie wnosi to nei jest dobre rozwiazanie, msylenie jedynie kategoriami obniżania cen to zwykła krótkowzroczność.
  • karramba

Dobrze powiedziane
  • ? marikon ?

A TYM CZASEM, NA ZAPLECZU............. I JUZ WIEMY ZE..........

Sprzedając nowe usługi, Telekomunikacja zamierza wykorzystać ponad 1100 punktów sprzedaży Orange-TP. Jej atutem jest też ponad 9 mln klientów korzystających z usług telefonii stacjonarnej i 13 mln - komórkowej. Takiego potencjału nie ma żaden bank - pisze w DZIENNIKU "The Wall Street Journal Polska".

Telekomunikacja Polska będzie rozwijać usługi finansowe. Wejście w nowy segment rynku ma podreperować budżet spółki. Powody ku temu są poważne. W ostatnim okresie przychody firmy z usług telekomunikacyjnych mocno spadają i w pierwszym półroczu tego roku były o 2,8 proc. niższe niż rok wcześniej. Jedynie na rynku komórkowym firma może się pochwalić sukcesami, w pierwszych sześciu miesiącach tego roku zwiększyła tam swe wpływy o 6,8 proc. w stosunku do tego samego okresu rok wcześniej.

Do świata finansów wprowadza Telekomunikację jej prezes Maciej Witucki, jeszcze w ubiegłym roku szef Lukas Banku. W rozmowie z "The Wall Street Journal Polska" przedstawia on plany grupy TP SA w segmencie finansowym. "Na przełomie roku uruchomimy program lojalnościowy dla klientów, który będzie powiązany m.in. z wprowadzeniem kart kredytowych. Następnym krokiem będą zapewne kredyty" - mówi Maciej Witucki.

Ważną rolę ma tu odgrywać należącą do TP SA spółka PayTel specjalizująca się w płatnościach elektronicznych. Będzie ona przygotowywać platformę dla płatności mobilnych, internetowych i mikropłatności. Plan prezesa TP SA przewiduje, że klienci, którzy otrzymują faktury z TP SA, będą mieli możliwość dopisywania do nich rachunków za zakupy internetowe czy za ogrzewanie domu. Do współpracy zamierza też przekonać sklepy internetowe.

"Klient, robiąc tam zakupy, mógłby się identyfikować, podając nazwisko i imię oraz numer telefonu. Następnie rachunek byłby dopisywany do faktury telefonicznej wysyłanej przez TP SA" - tłumaczy Witucki. Kiedy mogłyby ruszyć takie usługi? "Nasza nowa strategia opracowana jest na trzy lata. W pierwszym roku trzeba więc ten system zbudować, w drugim zacząć sprzedawać usługi" - mówi prezes.

Zdaniem rynkowych analityków pomysł jest ciekawy, wyrażają oni jednak wątpliwości, czy taka struktura jak TP SA podoła temu zadaniu. "Gdy usłyszałem o tych pomysłach, byłem sceptyczny. Jednak potem uświadomiłem sobie, że obecnie firmie szefuje były prezes Lukas Banku, który ma w tym zakresie spore doświadczenie i może być gwarantem sukcesu. Może też mu na tym szczególnie zależeć, bo do tej pory w spółce niczego wielkiego jeszcze nie zwojował" - mówi Paweł Olszynka, analityk rynku telekomunikacyjnego z firmy PMR.

Sam Witucki, obejmując stanowisko prezesa TP SA, wspominał, że jako szef Lukas Banku próbował kilkakrotnie bezskutecznie namówić telekomunikacyjną spółkę do wprowadzenia usług finansowych we współpracy z tym bankiem. Możliwe, że tym razem mu się uda.

Atutem TP SA na rynku finansowym ma być ponad 1100 punktów sprzedaży Orange-TP, które mogą oferować kredyty lub karty, oraz ponad 9 mln klientów korzystających z usług telefonii stacjonarnej i 13 mln - komórkowej. "Największe banki w Polsce mają dostęp do 5 - 6 mln klientów, nasz potencjał jest tu więc większy" - twierdzi prezes Witucki.

TP SA na tym rynku będzie konkurować m.in. z firmą Kolporter Sieci Handlowe, która kilka dni temu wzbogaciła ofertę swoich placówek o usługi finansowe pod nazwą "Szybki kredyt". Firma przy sprzedaży kredytów gotówkowych i kart kredytowych współpracuje z Dominet Bankiem, ale zamierza nawiązać kontakty z kolejnymi partnerami finansowymi.

CIEKAWI MNIE NIE OFERTA KREDYTOWA TP, ALE PROGRAM LOJALNOSCIOWY O KOTRYM SLYSZALEM JUZ MITYCZNE HISTORIE.
  • ? marikon ?

"............................. ...............prezes Maciej Witucki, jeszcze w ubiegłym roku szef Lukas Banku. W rozmowie z "The Wall Street Journal Polska" przedstawia on plany grupy TP SA w segmencie finansowym. "Na przełomie roku uruchomimy program lojalnościowy dla klientów, który będzie powiązany m.in. z wprowadzeniem kart kredytowych. Następnym krokiem będą zapewne kredyty" - mówi Maciej Witucki........"

co z tym programem lojalnosciowym wkoncu??
  • Wassyl

? marikon ?:

1. Bardzo ładny cytat - ale następnym razem proszę wstaw po prostu linka ( http://www.outsourcing.com.pl/2609,... - na całą stronę dałeś 2 komentarze po 2 linijki - następnym razem usunę ci wypowiedź.

2. Pisanie wersalikami, albo dowodzi frustracji, albo nieznajomości etykiety - w pierszym wypadku zapraszam na grono "nienawidzę TP, w drugim na wikipedie po naukę.

3. Nie mam zastrzeżeń do samej dyskusji, ale proszę nie zachowuj się jak typowy beton antytepsański i uwierz (każdy z nas pracuje w innej komórce i niekoniecznie kochamy tą firmę) my wiemy o czym mówimy i możemy na bieżąco prostować propagandę pani S. - czyli odnoś się bezpośredni do konkretnych argumentów.

4. Za trollowanie będzie ban - więc zachowuj poziom dyskusji
  • ? marikon ?

drogi wassyl-u:
    1) podany link:" 404 not found"
    2)moja wypowiedzia kierowala konsekwencja a nie sympatia do tp
    3)informacja powyzsza zamieszczona bylo w mediach ogolnodostepnych/ wywiad jaki udzielil wasz szef
    4)propaganda jest nie pani S. , ale wasza-tp- jako "biedna skrepowana firma"
    5)cytaty ktore zamiescilem to dowod ze "takie slowa mialy miejsce" a nie frustracja.
    6)czyta sie ciebie jak pewnego "wielkiego" polityka ktory byl u wladzy niedawno, ktory swoich przeciwnikow szatanami nazywal
  • Wassyl

1) proszę usunąć nawias ")" z końca linku po skopiowaniu - powinno pomóc
    3) zgadza się - po co zaśmiecać forum - wklejaj linki
    6) dziękuję bardzo. to jest właśnie przykład ataku personalnego, a nie merytorycznego - smutne. (BTW. porównywanie mnie do xero brothers jest wysoce nie na miejscu - jako, że politycznie jestem ich adwersarzem :)

pozdrawiam
  • PAWEŁ

>były praktykant tp szuka pracy

• filemon

Witam,

nie wiem czy to odpowiednie grono, ale skoro są tu pracownicy tp, to może mi ktoś odpisze. Dzisiaj mianowicie były u mnie w domu dwie osoby, podali się za pracowników TP. Rozmawiali z moją matką, zaproponowali zmianę abonamentu na niższy itd. Stwierdzili po spojrzeniu na ostatnią fakturę, że można płacić mniej (39zł + 25zł za neostradę czy coś takiego, oferta dla biznesu). Problem w tym, że moja matka podpisała jakieś 2 czy 3 papiery- które miały być jakimś potwierdzeniem wizyty czy czymś w tym stylu (nie wiem dokładnie, bo nie uczestniczylem w tej rozmowie). Potem się zwinęli i stwierdzili, że skontaktują się jutro (dodali jeszcze coś, że mają być sprawdzani [przez kogoś z TP?], więc należy potwierdzić, że ewentualnie rzeczywiście byli u nas.

I stąd moje pytania: czy mogli oni być rzeczywiście pracownikami TP, czy raczej powinnniśmy zacząć się martwić? Czy ktoś może słyszał o podobnych praktykach, jeśli są to ludzie niezwiązani z firmą?

Dodam jeszcze, że umowa w całości jest na mojego ojca i to on przy podpisaniu ewentualnego aneksu ma moc decyzyjną, o czym zresztą owi dwaj osobnicy zostali poinformowani i przyjęli do wiadomości, stwierdzili, że to właśnie dlatego jeszcze będą się kontaktować. Ponadto podpisany dziś dokument posiadają tylko oni, my nie otrzymaliśmy kopii ani drugiego egzemplarza.

Z góry dziękuję za odp
  • Hubercik

z tego co napisales to wydaje mi sie ze raczej nie byli pracownikami tp...

nie kojarze w ofercie tych abonamentow co napisales...
  • filemon

już nieważne, tak jak myślałem byli z netii- dziś dzwonili i tym razem podali swą rzeczywistą firmę. Ale dzięki za odp.
  • 1
  • 2