TENIS [3985]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • le 'staś

nowy? ^^ ja tam grałem kiedyś. chodziłem na orła i tamte korty sa odnowione ale nie nowe.
  • Tomek

Rzeczywiście. Korty już były. Zostały odnowione. Zmieniły się osoby prowadzące klub, część trenerów, doszły balony. Innymi słowy: staramy się aby powstał tam klub tenisowy z prawdziwego zdarzenia, który będzie konkurował z bardziej znanymi klubami w Warszawie.
  • le 'staś

Orzeł ma jeden z najlepszych stadionów lekkoatletycznych w Polsce.
    A na kortach już kilkukrotnie były jakieś ogólnopolskie zawody więc nie staracie się ale WCIELACIE SŁOWA W CZYNY xD
  • Tomek

word!
  • Cassandra_Ruth

ŁOMIANKI - DOKŁADNE INFORMACJE - http://www.kort.net.pl - ZAPRASZAMy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
  • ...

No właśnie, trochę odkopię temat.

Tak już od paru tygodni chodzi za mną żeby zapisać się wkońcu na tenisa, ale jak widać za młody to już nie jestem i z tym wiążę się moje pytanie czy warto w mojej sytuacji zaczynać grać tenisa??

I czy znacie jakąś szkołę tenisową (w Warszawie) dla trochę starszej młodzieży (studentów) i żeby raczej zajęcia były w grupach??

Pozdrawiam.
  • .KAPI.

Nie ma okreslonego wieku zeby zacząć grac. Zawsze warto dlas zdrowia.

Szkoły tenisowe no to te najsławniejsze:

Tie Break
    Spójnia
  • Mnech

a najlepsza :
    Sadybianka
  • Ja

Mogę polecić korty na Łabiszyńskiej "Polonez". Dobrzy trenerzy
  • Mnech

><<KaPi>> napisał
    >Nie ma okreslonego wieku zeby zacząć grac. Zawsze warto
    >dlas zdrowia.
    >
    >Szkoły tenisowe no to te najsławniejsze:
    >
    >Tie Break
    >Spójnia

Tie Break to najsławniejszy na Ursynowie.
    A tak to jakiś 15 najsławniejszy.Co do spójni masz rację

• B.

Ja tie break'a nie trawię. Grałem tam, w podstawówce byłem w klasie tenisowej prowadzonej prze tie break i wszyscy sie wykruszyli... "No ale przecież wytrenowali kilku "tenisistów" to są nieźli"
  • Anonim

Hej wszystkim, mam takie pytanie, gdyż jestem kompletnie nie obeznana, co i jak.
    Chciała bym zacząć naukę tenisa od września, narazie chciała bym spróbować tego sportu, więc raczej nie potrzebuje póki co indywidualnych lekcji z najlepszym instruktorem w polsce.
    Jakie korty/kluby mi polecacie na początek? I jak z cenami?
    Mieszkam gdzieś w okolicach piaseczna, ale z dojazdem raczej problemów nie bd miała, prawie codz, jestem na mokotowie,
    Z góry dziękuje za pomoc, Moni
  • h.a.t.

W Piasecznie jest taki fajny klub 'Tuan Club' (http://www.tuan.pl). Ja tam gram w tenisa i bardzo mi sie podoba. Świetni trenerzy, bardzo motywujacy no i jezeli ci cos nie wyjdzie to zawsze ci pokaza i wszystko wytlumacza. Ale wymagajacy tez sa; )
  • B.

Moni, rzeczywiście Tuan jest fajny, ale jak jesteś na mokotowie to możesz podjechać na Warszawiankę :)
  • Anonim

A wiecie jak z cenami, na tych kortach?
    jakie jest oblęzenie, bo obawiam się że moze być cięzko sie gdziekolwiek zapisac?
  • 3M TENIS

"zapisać się"?
    zapisać się/ to znaczy że chcesz chodzić na tenisa np pół roku, rok o stałej godzinie i dniu tygodnia do trenera. z tego co wiem trenera jeszcze nie wybrałaś. jak wybierzesz trenera i uznasz że chcesz trenować tenisa to wtedy trener powinien załatwić stały termin i tyle. nie kieruj się cenami kortu w wakacje (np 20zł za godzine), gdyż ceny kortu w zime sięgają 90-100zł, a nawet więcej.

a jeśli zapisać się rozumiesz jako zarezerwowanie kortu na raz/ kilka razy w wakacje na próbe z trenerem to spoko dasz rade, jak widze to korty tak puste jak są teraz to dawno nie były (np korty skarżyńskiego).

zastanów się na spokojnie i daj znać jakiej decyzji dokonalaś/
    pozdrawiam
  • h.a.t.

No teraz to jest pusto na kortach, bo wszyscy na wakacje wyjechali, wiec jezeli chcesz pograc to na pewno uda ci sie zapisac na pare lekcji. A tak w ogole to w ciagu roku tez pewnie bedziesz mogla sie zapisac, bo w TC jest bardzo duzo trenerow, wiec jak ktorys nie bedzie mogl to wtedy beda jeszcze inni
  • Adam

Trenowałem 7 lat na deskach potem przeniosłem się do A.M. Tenis ( AWF ) i tam zostałem; ]
  • DubinStudio.pl

Polecam instruktora tenisa Piotrka Cendrowskiego, tu jest jesgo strona:

http://www.naukatenisa.pl