TENIS [3985]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ja grałam tylko na twardej i na mączce, ale zamierzam też niedługo wybrać się na sztuczną trawę. Bardzo podobają mi się twarde korty, gra jest dwa razy szybsza niż na mączce i kozioł piłki wyższy. Nie lubię mączki, jest taka wolna i praktycznie wszędzie się ją spotyka, a o inne nawierzchnie w tym kraju trudno.
  • ... Karolcia ...

osobiście preferuje nawerzchnie twarde typu DECOTOURF
  • Eńdżell/De(v/b)il

taraflex dla mnie
    tak to juz jest jak sie gra mocno i plasko:)
  • Tomek

tylko ziemia...
  • jasio

Korry ziemne są dla mnie Idealne:) A i mam taką uwagę do D* mianowicie napisałaś że lubisz grę na szybkich kortach ,bo jest wyższy kozioł piłki............i tu się mylisz, ponieważ na sztucznej nawierzchni kozioł jest niższy niż na mączce:p
  • .:P.Re$:.

dokładnie
    miękka nawierzchnia (mączka) bardziej łapie piłkę, więc ją spowalnia i daje to wyższy kozioł. Na twardej nawierzchni piłka bardziej się ślizga przez to odbija się znacznie niżej.

ja preferuję raczej mączkę.
  • Anonim

No to nie wiem, może źle mi się zdawało, ostatnio grałam na twardym korcie w wakacje. Ale i tak beton rządzi :D
  • Shana

Ja bez namysłu wybieram mączkę xD
  • marta

mi gra się lepiej na trawie chociaz zaczynałam na mączce chyba dlatego że nie trzeba siatkować i buty się nie brudzą XD
  • Eńdżell/De(v/b)il

>Marta napisała:
    >mi gra się lepiej na trawie chociaz zaczynałam na mączce
    >chyba dlatego że nie trzeba siatkować i buty się nie
    >brudzą XD

to zdecydowanie najwazniejsze powody, hehehe
  • Anonim

ja zacząłem od cegły , potem grałem też na twardym i sztucznej trawie i pozostaje dalej na cegle bo jak dla mnie jest najlepsza i najzdrowsza dla stawów :)
  • Arek

no1. - cegła
    no2. - Decoturf
    no3. - sztuczna trawka

Teraplexy i inne ala gumiaste nawierzchnie to dla mnie shit.
  • Suszi

clay - nie ma to jak doślizgi :D

a uczyłem się na.. betonie
  • Ludwik

ja polecam cztuczną trawe
  • Marcin

ja wole mączke
  • Ababababab

1. mączka
    2. decoturf
    3. asfalt

sztucznej trawy jakoś nie lubię, źle mi się na niej gra
  • Marcin

ej a mączka to jest ten piach czerwony??
  • marta

dokładnie
  • Marzena Pryzmont

Co myślicie o tym żeby w klubie były korty o dwóch różnych nawierzchniach? np. 3 ceglane, 3 ze sztuczna trawa.
    Na których byście grali? I jak w ogole podoba sie wam ten pomysł?
  • Krzysiek

pomysł bardzo dobry... U nas na Warszawiance wlasnie tak jest i całkiem niezle sie sprawdza.... Osobiście najbardziej lubie maczke... na decoturfie nie przepada (mimo ze musze tam ciagle grac), koział jest za wysoki a piłka za szybko sie odbija.... wole grac spokojne, długie, dobrze przygotowane ataki niz "gre na 1 strzał":)
  • 1
  • 2