- 1
- 2
-
Anonim
-
Anonim
-
Shot
rok temu były piękne mecze, mam nadzieje że Verdasco vs Nadal Nadal vs Federer Federer vs Berdych Federer vs Roddick zostaną powtórzone co prawda z odmiennymi wynikami końcowymi w pierwszych dwóch wymienionych spotkań:)
osobiście chciałbym żeby monfiels i tsonga zaszaleli, Kubot pokazał że Polak też może.
W kobiecym liczę na wielki powrót Justin Henin do wielkiego szlema, udany występ Radwańskiej może wreszcie coś więcej niż tylko ćwierć. -
Tomek
nie wiem jak inni ale ja chętnie widziałbym finał Henin - Clijsters i aby któraś z nich po drodze odprawiła Serenę. Mam nadzieje że polki i Kubot dobrze się spiszą. No i chciałbym wreszcie zobaczyć Patty Schnyder w lepszej dyspozycji. -
-
jasio
chcialbym zeby justin wróciła i znowu wygrywała ale szczerze w to wątpie. Osobiście u panów licze na Rogera ale w tym roku z pewnością nie będzie mu łatwo... Chcailym tez aby Davydenko po wygranym Mastersie ugrał tez coś na AO.
U kobiet stawiam na Williams , choć obie Belgijki będą groźne choć nie wiadomo czego się spodziewać po Henin . W ćwiartce chcaiłbym zobaczyć RAdwańską a także dobrze życzę Wozniacki.
AO to moj ulubiony turniej i chętnie zobaczył bym w finale panów kogoś z dalszej pozycji np. tak jak w 2007 Gonzaleza(teraz jest wyskoko) i tak jak rok wcześniej Baghdatisa.
-
Anonim
Heh, Patty Schnyder to w ogóle jeszcze żyje ?; P
U mężczyzn stawiam na Djoko bądź Murraya.
U kobiet zapewne któraś z Belgijek. Marzy mi się aby Radwańska troszkę "przypakowała" w ten swój serwis to wtedy i ją widziałbym daleko :-)
A co do Kubota, noo niech walczy => w tym sezonie wg mnie na spokojnie zadomowi się w pierwszej 100 rankingu (60-70) :-). -
Shot
-
7
Szkoda dzisiaj Kubota, mógł spokojnie wygrać i w półfinale zagrałby z Rafą Nadalem... ehhh
No ale powracajac do tematu, to Australian Open oczywiście jest moim ulobionym turniejem wielkoszlemowym.
Już odliczam dni do rozpoczecia tej imprezy tenisowej...
A wiec z panów do ostatecznego zwyciestwa jak zwykle trzeba typowac Federera i Nadala (główni faworyci, zreszta chyba kazdy tak uwaza i wie). Co do reszty to mysle ze namieszac moga Djoko, Roddick no i Davydenko - który złapał niesamowita forme. Myśle że Soderling nie bedzie juz taka rewelacja, Murray i Del Potro takze uwazam ze nie pokaza takiej klasy aby wygrac turniej. No i jak narazie nie wiadoma (???) jest forma Verdasco i Tsongi.
A komu bede kibicowac ? oczywiscie L. Hewitt i G. Monfils
I zobaczymy moze ktos znowu mniej znany wystrzeli z forma w gore...
Co do pań... hmm... ? no i tu jest jak zwykle duzy problem, poniewaz wszystko moze sie zdarzyc.
Serena W. jak zwykle mocna i głowna faworytka, dalej Kuznetsova, Clijsters i powracajaca do tenisa Henin takie zawodniczki widze jako triumfatorke w tym turnieju... Co do reszty to trzymajamy kciuki za nasza Age, moze cos zawojuje.
-
jasio
>7 napisał
>Szkoda dzisiaj Kubota, mógł spokojnie wygrać i w
>półfinale zagrałby z Rafą Nadalem... ehhh
>
>No ale powracajac do tematu, to Australian Open oczywiście
>jest moim ulobionym turniejem wielkoszlemowym.
>
>Już odliczam dni do rozpoczecia tej imprezy tenisowej...
>
>A wiec z panów do ostatecznego zwyciestwa jak zwykle trzeba
>typowac Federera i Nadala (główni faworyci, zreszta chyba
>kazdy tak uwaza i wie). Co do reszty to mysle ze namieszac
>moga Djoko, Roddick no i Davydenko - który złapał
>niesamowita forme. Myśle że Soderling nie bedzie juz taka
>rewelacja, Murray i Del Potro takze uwazam ze nie pokaza
>takiej klasy aby wygrac turniej. No i jak narazie nie
>wiadoma (???) jest forma Verdasco i Tsongi.
>A komu bede kibicowac ? oczywiscie L. Hewitt i G. Monfils
>I zobaczymy moze ktos znowu mniej znany wystrzeli z forma w
>gore...
>
>Co do pań... hmm... ? no i tu jest jak zwykle duzy problem,
>poniewaz wszystko moze sie zdarzyc.
>Serena W. jak zwykle mocna i głowna faworytka, dalej
>Kuznetsova, Clijsters i powracajaca do tenisa Henin takie
>zawodniczki widze jako triumfatorke w tym turnieju... Co do
>reszty to trzymajamy kciuki za nasza Age, moze cos
>zawojuje.
>
>
Ja myślę że tak jak wymieniłeś u panów trudno jest prewidzieć kto wygra...jest to tenis męski ( kto trafi z formą ma szanse daleko zajść) dużo jest faworytów. A u pań jest ich gura 5 które mogą walczyć o najlepszą czwórke. -
.KAPI.
Mężczyźni:
Sercem jak zawsze za Rogerem. Jednak to co ostatnio pokazuje Nikołaj Dawydienko może być skutkiem kolejnego wygranego turnieju. Piekna gra w Masters i w Doha. Możliwe, że to on okaże się najlepszy.. Liczę też na Verdasco, którego darzę wielką sympatią.
Kobiety:
Stawiałbym na Clijsters. Gra w tym roku bardzo ładny tenis. Pokazała na US Open jaki damski tenis jest slabo rozwinienty i od czasu gdy odeszla nie podniósł poprzeczki (nielicząć Justine Henin, która zrezygnowała. Naszczęście wróciła...) Justine Henin mam nadzieję, że też pokaże swoją klase..
Powiem tak: wszystko, tylko nie Williams'ówny.. Nie trawie tych "wielkich mistrzyń". Oby Isia pokazała klase z jedną w 3 rundzie, a Urszula w 1 :) -
diego
Bardzo niechętnie zobaczę kogoś z dwójki Federer, Nadal w finale.
Kibicuję oczywiście Kubotowi, a jeśli chodzi o czołówkę to Djokovic, Verdasco, Roddick i Ferrero. Mam nadzieję, że któryś z nich będzie grał o zwycięstwo.
To moje życzenia, a jeśli chodzi o przewidywania to Davydenko jeśli utrzyma formę będzie groźny, Nadal powoli wraca i pewnie chciałby znów coś wygrać, Federer to Federer - niestety zawsze jest faworytem.
Mocni mogą być także Soderling i Del Potro.
Na czarnego konia typuję Karlovicia - może będzie trafiał pierwszymi serwisami :P
-
-
7
>3M TENIS napisał
>o której gra/grała Agnieszka/ Ula?
w nocy z poniedzialku na wtorek beda grały. Ulka zagra na głownym i pokaza na eurosporcie w rannej sesji, a popoludniu zagra na korcie drugim Aga.
No i jak wasze odczucia po pierwszym dniu AO ? Mnie wkurzyl ten deszcz bo teraz duzo meczy sie przesuneło, oby jutro nie padało.
A co do meczy ? to dla mnie bez wiekszych niespodzianek, no moze poza Sharapova, ale trzeba brac pod uwage ze to juz nie ta sama Maria co kiedys. Dzisiaj zagrała fatalnie 77 piłek zepsutych ! i 11 podwojnych bledów tragedia !
U mezczyzn wszystko pod kontrola :)
-
diego
Mecz Kirilenko z Szarapową ciekawy, a co ważne z prawidłowym rezultatem :P
U mężczyzn jedyna ciekawostka to come back Floriana Mayera od 0:2 w meczu z Petzchnerem. 0-6, 2-6, 6-4, 6-2, 6-2
-
jasio
>dżoni sport napisał
>Mecz Kirilenko z Szarapową ciekawy, a co ważne z
>prawidłowym rezultatem :P
>
>U mężczyzn jedyna ciekawostka to come back Floriana Mayera
>od 0:2 w meczu z Petzchnerem. 0-6, 2-6, 6-4, 6-2, 6-2
>
>
ten Florian Mayer chyba lubi pojedynki pięcio setowe. Na AO w ubiegłym roku zagrał 4 pięcio setówki i przegrał w tym czwartym... -
.KAPI.
>3M TENIS napisał
>o której gra/grała Agnieszka/ Ula?
01:00 : Serena Williams - Urszula Radwanska
01:00 : Agnieszka Radwanska - Tatjana Malek
Ale prawdopodobnie będą pokazywali Federera z Igorem Andreevem...
Chociaż przywyczaiłem się już, że częściej pokazują damskie pojedynki. -
diego
No ładnie... Robredo, Ferrero i Soderling odpadli w pierwszej rundzie. Verdasco i Federer trochę się męczyli.
Wczoraj bez niespodzianek, za to dzisiaj sporo :P -
Anonim
Obstawiłem sobie za 15 zł dwanaście pozycji i tylko Robredo i Ginepri mnie położyli. 600 zł uciekło; / -
.KAPI.
Najciekawsze mecze dzisiejszej sesji:
Elena Dementieva - Justine Henin
Kaia Kanepi - Nadia Petrova
James Blake - Juan Martín Del Potro
Ivo Karlovic - Julien Benneteau
Lukáš Lacko - Rafael Nadal -
***LADY DZIAGA***
mam pytanko. Czy moze orientujecie sie o ktorej godzine moze by rozegrany final AO ??;> czy raczej w nocy czy jakos z rana...
- 1
- 2