TENIS [3985]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • monika

Witam! czy ktoś z Gronowiczów wybiera się teraz bądź na wiosnę na taki kurs? jeżeli tak to podpowiedzcie kiedy i gdzie??? z chęcią sama bym się wybrała. Wiem, że są organizowane na AWF Warszawa i z tego co przejrzałam, jest to najkorzystniejsza oferta, bez części ogólnej kosztuje 1200zł.
  • Anonim

w grudniu skonczylem ten kurs i nawet po 1100 zł wyszlo na glowe :)

sa 3 powody, dla ktorych ludzia chodza na kurs:
    1) bo chca sie czegos nauczyc
    2) potrzebny jest im papier instruktora
    3) chca sie sami nauczyc grac

na ten kurs warto zapisac sie tylko dla 2) punktu....
  • Liryczny Geniusz

Gdyby ktoś był w posiadaniu informacji gdzie i kiedy się takie kursy zaczynają, ile trwają, jaki jest ich koszt itp. To będę wdzięczny za udzielenie informacji w tym temacie lub na priv.
  • monika

Aktualnie taki kurs będzie prowadzony na AWF-e w Warszawie, część ogólna zaczyna się w kwietniu, jeżeli ktoś jest zwolniony z części ogólnej to zajęcia będą na przełomie maja/czerwca. Koszt kursu to ok. 1750 zł (ok. 550 zł część ogólna i ok. 1200 zł część specjalistyczna).
  • (; ☆ DaaRiiuuŚ ☆; )

a ktoś kto wogóle nie trenował tenisa też bez problemu moze przystąpić do tego kursu czy jest on jakiś bardziej zaawansowany skoro moze po nim papier instruktora otrzymać :) ?
  • 3M TENIS

nie wiem jak jest na innych kursach ale na moim (organizowanym m.in przez pzt) pierwszego dnia była selekcja, przyszli ludzie z pzt i wystawiali oceny na grę.
    paru osobom podziękowali.

jak wyobrażasz sobie osobę nie grającą w tenisa w roli trenera?
    wyobraź siebie jako treserkę zamniętą w klatce z lwami (treserkę kompletną amatorkę)

chyba wszystko jasne. stracisz tylko pieniądze, nikt nie da papiera osobie nie grającej.
  • monika

Jeżeli ktoś jest pojętnym uczniem to sobie poradzi ale jakieś doświadczenie choć nie wielkie to pewnie trzeba mieć.
    Uważam że czym innym są kursy w PZT a czym innym na AWF. Im zależy na ściągnięciu kursantów a nie zaliczając takiego kursu tylko odstraszą ludzi, oczywiście jeżeli ktoś nie ma w ogóle pojęcia to niech lepiej nie startuje.
  • (; ☆ DaaRiiuuŚ ☆; )

Nie no ja wszystko rozumiem.. nie mówię że jestem zielona w tenisa bo interesuje się tym od 2 lat gram tylko ze potrzeba mi się nauczyć gry technicznej a nie podwórkowej :P
  • Anonim

byly problemy z takimi ludzmi nawet na kursie AWFu, ale jak trzymasz pilke w korcie to powinnas zaliczyc :)
  • monika

Ja tam też nie jestem super grająca osobą, teraz mam więcej wolnego czasu i chcę go poświęcić tenisowi, dlatego wybieram się na kurs instruktora a później jak uda się zdać (z reguły trzymam piłkę w korcie:) to będę myślała co dalej z tym zrobić.
  • monika

Buzek z tego co piszesz to rozumiem że kończyłeś taki kurs na AWF?!możesz mi napisać mniej więcej ile godzin dziennie trwały zajęcia?
  • Anonim

w czesci specjalistycznej bylo to
    w soboty 12-15 teoria, 16-19 praktyka
    w niedziele 10-13 teoria, 14-17 praktyka
  • monika

Dzięki za odpowiedź.
  • Piotr

Hej ja dosyć niedawno skończyłem cześć ogólną i teraz czekam na specjalistyczną (AWF) miała ruszyc w marcu na poczatku ale im nie pykło no i trzeba czekać.. czekać.. ehh
  • monika

Część specjalistyczna rusza maj/czerwiec (tak mi powiedziała pani na AWF).
  • Piotr

Czyli jest jeszcze troche czasu, żeby poćwiczyć :D hehe
  • Piotr

to kto sie wybiera teraz na cześć specjalistyczną prócz mnie ?????
  • Piotr

Mam takie pytanie bo zdobyłem uprawnienia i teraz za bardzo nie wiem od czego zacząć. Czy można tak po prostu zarezerwować kort i uczyć na nim kogoś, czy trzeba to zgłosić w administracji kortów w jaki sposób to działa? Bede bardzo wdzieczny za każdą odpowiedz i wskazówki jak zaczynać :)
  • 3M TENIS

w jakiej administracji kortów? wynajmujesz kort na nazwisko swoje lub klienta, udzielasz lekcji, klient płaci za kort a tobie za lekcje za którą powinieneś wystawić mu rachunek (bo udzielając lekcji powinieneś mieć działalność gospodarczą lub być zatrudnionym przez klub w innym przypadku robisz to NIELEGALNIE)
    to tyle
    pozdrawiam
  • ecie pecie

jeśli robiłam część ogólną na AWFie to mogę teraz zrobić specjalistyczną gdzieś indziej?
  • 1
  • 2