-
.KAPI.
Już za 3 tygodnie zaczyna sie największy na świecie turniej na mączce.
Jak myślicie, kto ma szanse na tegoroczną wygraną, jakie są wasze typy
faworytów turnieju i jak daleko waszym zdaniem dojdą polacy ? -
.KAPI.
Jak zawsze sercem chcialbym żeby Roger wygrał RG. Moze uda mu sie osiągnąć w tym roku wielkiego szlema. Chyba tego brakuje mu jedenie do szczęścia, lecz i tak już osiągnął wystarczająco sporo.
Licze równiesz na Fernando Verdasco, ponieważ ma moją wielką sympatie. Jest hiszpanem więc wychował się na mączce i na pewno jest dobrze przygotowany do występu o czym swiadczą jego ostatnie występy (dzisiejsza wygrana z Djokoviczem w ćwierci w Rzymie - 7:6,3:6,6:4).
W damskim widowsku liczyłbym na Justine Henin. Chcialbym aby powrócila do czołówki świata.
Oczywiście nie licze na żadną z "cudownych" Siostrzyczek Williams. . .
Życze jak najlepszego występu naszej nadzieji tenisowej w Polsce- Isi Radwańskiej. Chciałbym aby to byla chociaż ćwierć :). Licze również na inne polskie występy jak i na polsko-austryjackie (Kubot,Marach) -
Mnech
Mam nadzieje że Federer wygra choć jest to mocno wątpliwe bo Nadal jest w doskonalej formie.Ja nie któryś z tej dwójki to obstawiam Verdasca lb Ferrera który osiąga życiową formę.Namieszać może djoko.Liczę na dobry występ Kubota i przysiężnego.
Co do pań to nie widzę nikogo prócz Justynką.Ja na Radwanską nie liczę bo jest nudna jak flaki. -
anonimowy
federer to juz niech sie zajmie zmienianiem pieluch
z ta forma co ma to daleko nie zajedzie -
-
Mnech
Pozwole sobie zauważyć że pan powyżej nie zna się na tenisie wcale.
Można wywnioskować to z jego niewiedzy dotyczącej formy Federera.Jest to zawodnik od kilku lat który nie stara się wygraywać turniejów poza tymi z cyklu Grand Slam.Tym bardziej teraz.Ma 2 córeczki,16 Szlemów na koncie i mnóstwo kaski.Koncentruje sie tylko na szlemach.A że formę ma wysoką pokazują jego jakiekolwiek wygrane.Jeżeli ktoś ogląda każdy mecz federera na mączce może zauważyć że on gra dla zabawy.Strzela sobie "anóż wejdzie" jak to często robią panie w WTA.
Wygrywa mecze bo jego dziwny obecnie strategiczny styl gry nawet całkiem mu wychodzi.
Ja np jestrem pod wielkim wrażeniem bo według mnie ma szansę w tym roku pokonać Nadala na RG.Jednak wiem też że jeżeli będzie w półfinale w Madrycie i zobaczy że Nadal jest w drugim i w nim wygra(na szczęście półfinał z nadalem będzie pierwszy)przegra mecz aby nie grać z nim tuż przed RG. -
anonimowy
co za matoł...
a niby po czym to zauważyleś ze ma szanse ograć nadala na RG???
po porażkach federera i samych zwyciestwach nadala???
pomyśl pare dni i wtedy coś napisz "wielki znawco" tenisa
RF forever - ja pie... co za typ :/ -
Mnech
Jeżeli masz jakis problem to skonsultuj się z lekarzem i farmaceutą.
Nie wiem czy zauważyłeś łaskawie że wyczerpująco wypisałem dlaczego nie masz racji w tej oto sprawie.W ubiegłym roku też tak było tylko że wtedy Fed bardziej chciał wygrać RG.Teraz już mu tak nie zależy więc odpuścił sobie TURNIEJE na kortach ziemnych A nie przygotowania i treningi.
Nadal zawsze górował nad Fedem na ziemi.Jednak jest on uważam w dobrej formie aby co najmniej dojść do półfinału z NADALEM.Jednak nie sugeruje że on ten mecz wygra,nawet sądzę że tego nie zrobi.Ale na tym polega kibicowanie.Jak Fed przegrał w AO z Nadalem płakałem razem z nim.Jak wygrał RG cieszyem się razem z nim.Jednak pan powyżej nigdy tego nie doświadczy bo wygląda mi na takiego który nie może uznać racji młodszego od siebie.
Nie chce wdawać się w polemikę z takimi "matołami(kto przezywa tak sie sam nazywa).
Pozdrawiam -
.KAPI.
Spokojnie chłoapki. Prosiłem Was żebyście sie udzielali na temat waszych faworytów, a nie kłócili sie jak dzieci "kto jest lepszy". -
anonimowy
gościu najpierw piszesz:
"Ja np jestrem pod wielkim wrażeniem bo według mnie ma szansę w tym roku pokonać Nadala na RG"
później:
"Jednak nie sugeruje że on ten mecz wygra,nawet sądzę że tego nie zrobi."
zdecyduj sie wreszcie o co ci chodzi
juz nie bede dalej cytowal twoich wypowiedzi bo sam sie pograzyles plakaniem przed telewizorem
rf łorewer -
jasio
Chętnie zacytowal bym wasze wszystkie posty w tym temacie bo jeden jest bardziej zakręcony niz drugi, ale nawiazujac do tematu chcialbym przypomniec mojemu przedmowcy ze Roger nigdy nie mial sytuacji w swojej karierze(a przynajmniej w ostatnich 5 latach) zeby przed turniejem Gran Slam wygrywal kazdy turniej poprzedzajacy dany wielki szlem, wrecz przeciwnie jezdzil poprostu tak jak np. do Estoril w tym roku zeby sie rozgrzac i w dupie mial to czy przegraw cwiartce czy moze w polowce, gral tylko dla rozgrzewki. Dopiero jak zaczynal sie wielki szlem to gral na 100% wiec to ze narazie nie ma formy nic nie oznacza.
A nadal to zupelnie inny typ gracza, a poniewaz nie wygral tyle co Federer (i jeszcze dlugo jesli wogole to zrobi nie wygra) walczy o kazdy tytul a wiadomo ze na maczce idzie mu to najlatwiej i napewno bedzie sie liczyl w walce o tytul RG. -
Dawid
Mniech ,a jak prowadził z Montanesem w tie 2 seta **5-2 to też sobie strzelał jak leci? (jak się skończyło to chyba wiesz)
Chyba ramą w out. Jebnij się w czoło.
Co do faworytów Rafa jest nie do pokonania ,a damskiego tenisa nie komentuje bo to trochę inny sport :D -
anonimowy
jasio
w 100% zgadzam sie z tym co napisaleś
zrobila sie tu wielka dyskusja (to chyba dobrze :)) a mi chodzilo tylko o to ze roger powinien sie juz zajac zmiana pieluch :) -
Anonim
No cóż. Tenis męski jest bardziej przewidywalny niż kobiet. Dlatego też jeśli chodzi o mężczyzn to wydaje mi się, że żadnej niespodzianki nie będzie i w finale spotkamy przede wszystkim Federera. Co do drugiego zawodnika nie mam pojęcia. Nie wydaje mi się aby to był Nadal - przez problemy zdrowotne. Mile widziałabym Tsonge a jescze milej Kubota - ale to raczej jeszcze za wcześnie...
Kobiety... Trzymam kciuki za Henin Justine:) I oczywiście za Age - patriotycznie;)
-
anonimowy
-
-
anonimowy
aha mówicie o tej kontuzji...
po co o niej w ogóle wspominacie skoro typek wygrywa 3 turniej Masters i nie narzeka ze cos go boli!? -
jasio
>:::...Aneta...::: napisała:
>No cóż. Tenis męski jest bardziej przewidywalny niż
>kobiet. Dlatego też jeśli chodzi o mężczyzn to wydaje mi
>się, że żadnej niespodzianki nie będzie i w finale
>spotkamy przede wszystkim Federera. Co do drugiego zawodnika
>nie mam pojęcia. Nie wydaje mi się aby to był Nadal -
>przez problemy zdrowotne. Mile widziałabym Tsonge a jescze
>milej Kubota - ale to raczej jeszcze za wcześnie...
>
>Kobiety... Trzymam kciuki za Henin Justine:) I oczywiście
>za Age - patriotycznie;)
>
>
Ja od numeru jaki teraz wycieła na Warsaw open pzrestaje pani Agnieszce kibicowac...Cieszylem sie od poczatku jak dobrze jej szło i weszła do pierwszej 10 WTA ale niesamowicie wkurzyło mnie to że jak podiedziano jej ze nie dostanie dodatkowej kasy za gre w Warszawie ona odmowila wogole wystepu......Kazdy zawodnik z czolowki powinien pokazac sie w swoim kraju na turnieju w tym przypadku WTA aby ludzie mogli ja poogladac. Przykladem jest Federer ktory co roku przyjezdza do Basylei mimo ze kasy za to duzej nie robi(przynajmniej za sam wystep i zwyciestwo w turnieju) a tutaj panna Aga sie obraza, laski nikomu nie robi a przynajmniej napewno mi, bo wole poogladac Oudin ktora jest mloda i bardzo utalentowana a nie pyskata i juz mocno zbl;azowana AGnieszka. -
anonimowy
-
przypominam że w temat jest o rolandzie a nie o robieniu laski
troszke spokojniej przy tych wymianach argumentów bo nie chce kasować wpisów, ok? -
jasio
wiadomo ze chodzilo mi o słowo "łaski" a nie laski , tylko jak widac pare osob w tym temacie jest niedopieszczonych i jak tylko znajdzie jakies fajne slowo ktore mozna skojarzyc z "wiadomo czym" to odrazu sie podniecaja....