Tenis ziemny [3228]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Bośniak, ŻuŻu

Znacie jakąś stronę, skąd można ściągać mecze tenisa?
    Jakiegoś bloga czy cuś, gdzie ktoś wrzuca mecze?
    Np. dzisiejszy MURRAY - Federer był wyjebany i chciałbym go ściągnąć. Skąd mogę? Proszę o odpowiedzi.
  • .

kiedyś jak szukałem jakiś linków by obejrzeć jakiś tam meczyk, natknąłem się na stronke, niepozornie wyglądająca ale zawierając z etgo co kojarze wile meczy... niestety cena zwaliła mnie trochę z tropu.. bo z tego co kojarze to trza było bulnąć z 30 dolarów bądź euro...
    adresu jakotakiego nie posiadam ale wystarczy poszukać w googlu na zawołanie "Tennis Live"
  • Bośniak, ŻuŻu

Spoko, ale mi chodziło o jakiegoś bloga, gdzie ktoś wrzuca linki do meczów na serwerach, torrenty (ewentualnie) lub pliki do ściągnięcie poprzez takie programy jak Emule.
  • Łukasz

hej możesz szukać na stronie http://www.wtaworld.com albo http://www.tennisforum.com - pamiętam że swego czasu jak często odwiedzałem te storny to było można ściągać za free dobre mecze

Założyłem też na gronie temat gdzie można wrzucać linki no ale nic się tu nie dzieje i mało osób wyraziło zainteresowanie tematem,jakbyś coś miał to wyślij linka w tym temacie - http://grono.net/forum/topic/163403...
  • Łukasz

• Bośniak, ŻuŻu

>Łukasz napisał
    >ale nic się tu nie dzieje i mało osób wyraziło zainteresowanie tematem

No właśnie, nic się nie dzieje... ja to bym z chęcią założył jakieś ODDZIELNE grono, gdzie można by dyskutować o tenisie tenisie, czyli znanych graczach i turniejach, które można oglądać. A nie tak jak teraz ktoś napierdala nic nie znaczące posty o wyborze rakiety, o tym, gdzie można grać i inne bezcelowe posty, znane tylko tej osobie z praktyki... żal. A przecież to nikogo nie interesuje, i nawet niewiele w życiu innych osób zmieni. Poza tym nie wszyscy muszą grać, lubić grać i wymieniać się radami na temat gry... wolałbym podyskutować z kimś o tym, co się dzieje na światowych salonach, ale niestety nie ma takiego grona o tenisie...

A za linki i temat dzięki, look'nę w wolnej chwili.
  • .

za klimat danego grona mają wpływ moderatorzy... z tego co tutaj widze nie biorą oni udziału w dyskusji.. a samemu soz was bardzo bez takowej funkcji nie chce mi się zakładać dajmy na to 1 grona na miesiąc poświęconego imprezom w danym miesiącu... cóż sam założyłem 2 tematy dotyczące turniejów Wielkiego Szlema..
  • Bośniak, ŻuŻu

Miałem na myśli założenie prawdziwego grona tenisowego, gdzie gadało by się tylko o tenisie jako sporcie. Nie więc żadne wątki i tematy, tylko oddzielnie nowe grono, dla tych, którzy interesują się turniejami na salonach.
  • .

chcesz założyć takowe grono czy ja mam się tym zająć?
  • Bośniak, ŻuŻu

Ok, Twoim zadaniem jest je założyć i jeszcze odpowiednio rozreklamować i rozmarketingować by zapisało się tam trochę osób, które rozmawiać będą o tym sporcie, a nie o pierdołach:P

Zauważ też, że jest kilka gron tematycznych o tenisie, ale żadne nie dotyczy strice gry jako sportu, czyli rozrywki dla kibiców. Możesz więc użyć już istniejące grono, które zawiera 1-10 osób (jest takich trochę) by było tym właściwym. Z resztą na początku i tak nie byłoby o czym pisać chyba... może poza ulubionymi tenisistami i tenisistkami.
  • Anonim

i tak juz sa dwa grona o tenisie... a Wy chcecie jeszcze trzecie?; /
  • Bośniak, ŻuŻu

Jest ich nawet więcej:)
    Ale wszystkie nie dotyczą tego właściwego tematu.
  • Bośniak, ŻuŻu

No to jak tam? AO już dość trwa, a grona jeszcze nie ma...
    nudy, nudy, a pisać jest o czym!
  • 3M TENIS

masz na każdym z dwóch głównych gron o tenisie temat o australian open
    pozdr
  • Bośniak, ŻuŻu

Man, nie chodzi o to, żebym pisał sam do siebie;]
    Chodzi o to, aby było to grono dla pasjonatów tego sportu, a nie 3k egocentryków wymieniającymi się danami nt. rakiety, gdzie grać i jak grać.
  • mateusz teperek

>Bośniak, ŻuŻu napisał
    > A nie tak jak teraz
    >ktoś napierdala nic nie znaczące posty o wyborze rakiety,
    >o tym, gdzie można grać i inne bezcelowe posty, znane
    >tylko tej osobie z praktyki... żal. A przecież to nikogo
    >nie interesuje, i nawet niewiele w życiu innych osób
    >zmieni.

imho wlasnie zachecenie innych do wstania od telewizora i ruszenia zadka na kort, chocby przez polecenie miejsca gdzie mozna w okolicy pograc, czy rakiety ktora mozna by przetestowac moze zmienic cos w ich zyciu,
    oczywiscie fajnie jest porozmawiac o tenisie zawodowym, ale to wlasnie ono nic w twoim zyciu nie zmieni; )
    poza tym jesli naprawde chcesz powazniej na temat tenisa pogadac i nie wystarczaja ci tematy na gropnie - sprobuj może na tenis.net.pl... czy jakims innym forum
  • 3M TENIS

>Bośniak, ŻuŻu napisał
    >Man, nie chodzi o to, żebym pisał sam do siebie;]
    >Chodzi o to, aby było to grono dla pasjonatów tego sportu,
    >a nie 3k egocentryków wymieniającymi się danami nt.
    >rakiety, gdzie grać i jak grać.

i naprawde myślisz że jak takowe założysz to właśnie te 3k egocentryków tam sie nie pojawi? czy będziesz wyrzucał?
  • Bośniak, ŻuŻu

>mati napisał
    >imho wlasnie zachecenie innych do wstania od telewizora i
    >ruszenia zadka na kort, chocby przez polecenie miejsca gdzie
    >mozna w okolicy pograc, czy rakiety ktora mozna by
    >przetestowac moze zmienic cos w ich zyciu,
    >oczywiscie fajnie jest porozmawiac o tenisie zawodowym, ale
    >to wlasnie ono nic w twoim zyciu nie zmieni; )

Pełna racja. Jednak poza tymi niewieloma przypadkami, gdy zajrzą tu maluchy, to w ich życiu strategicznie chyba nic nie zmieni. Mam na myśli, że jeśli ktoś jest nastolatkiem to raczej za późno już na to, aby nagle poprze *świetną radę* zaczął grać zawodowo. A jeśli ktoś chce ruszyć zadek i pograć, to proszę bardzo, ale to chyba nie jest odpowiednie do tego miejsce, a do dyskusji wręcz odwrotnie:)

>poza tym jesli naprawde chcesz powazniej na temat tenisa
    >pogadac i nie wystarczaja ci tematy na gropnie - sprobuj
    >może na tenis.net.pl... czy jakims innym forum

A jakie tu są tematy, że mają mi wystarczać?:)
    Wiesz, grono jest taką hybrydą, gdzie można podyskutować (prawie) na każdy temat. Są oddzielne grona tematyczne dla każdego sportu, jest także i kilka dla tenisa. Sęk w tym, że żadno nie dotyczy tego, czego zdawałoby się powinno. I o powstanie takiego się ubiegam.

>FRIENDS CALL ME MISHA napisał
    >i naprawde myślisz że jak takowe założysz to właśnie
    >te 3k egocentryków tam sie nie pojawi? czy będziesz wyrzucał?

A niech się pojawia, proszę bardzo! Im więcej osób do merytorycznej dyskusji tym lepiej. O to właśnie mi chodzi. Tylko temat tego grona tematycznego byłby niby podobny, a jednak zgoła inny.
  • Robert

mam pytanie

ma ktos w posiadaniu ten final Austrlian Open meski
    oraz final Wimbledonu z 2008 w formacie avi ??????????
  • Anonim

poki co mam tylko polfinal Nadal - Verdasco...
  • 1
  • 2