Thanx God I'm V.I.P. [638]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Grono.Net

Śmierć - czym jest? To pytanie zadaje sobie człowiek od chwili, gdy zaczął być świadomym bytem. I ciągle nie uzyskuje na nie satysfakcjonującej odpowiedzi, poza oczywistym stwierdzeniem - śmierć to jedyna rzecz której możemy być pewni. Sofokles w Elektrze ujął to bardziej patetycznie: Śmierć jest długiem, który każdy musi spłacić. Życie ludzkie upływa w strachu przed nieuchronnym, ostatecznym finałem - dlatego marzenie o nieśmiertelności należy do najstarszych mitów...

Boję się jej jak diabli....
  • Grono.Net

oj Braciszku widzę, że kiepsko u Ciebie. Już niedługo wracam... główka do góry
  • Grono.Net

nareszcie przyjąłeś zaproszenie...
    wracasz? mnie nie będzie do sob wieczór.
    Na ile tym razem?
  • Grono.Net

na tydz... wiesz, że możesz do mnie w każdej chwili przyjechać... daleko nie masz
  • Grono.Net

wiem :)
    ... ale to dopiero po studiach
  • Anonim

Śmierć, jest zjawiskiem nieuchronnym, czeka każdego z nas. Nie da się przewidzieć kiedy nastąpi- czy dziś czy może za 50 lat. To wydaje mi się najgorsze.
    Obawa przed śmiercia jest chyba jedyną obawą jaka dręczy mniej lub bardziej każdego z nas.
    Czasem zastanawiam się czy wszelkie religie nie powstały właśnie przez strach przed definitywnym odejściem. Jakże pocieszający jest fakt, że życie nie kończy się wraz ze śmiercią...
    A tak w ogóle to chyba nie warto zadreczać się swoim końcem, dołować sie jego nieowracalnością. Chcę żyć tak by żałowac jak najmniej, a doznawac jak najwięcej.
    ,, Nikt mi nie będzie mówil jak mam żyć, bo nikt nie będzie za mnie umierał".
  • Anonim

Śmierć jest czymś nieuknionym - i chyba to mnie najbardziej w niej przeraża. Nie boję się jej, jako samej w sobie. Wierzę (naprawdę wierzę), że po śmierci czeka nas życie lepsze, pełniejsze i szczęśliwsze.

Swojej śmierci się nie boję. Panicznie, przeraźliwie za to, boję się śmierci najbliższych mi osób. Czasami ten strach mnie wręcz paraliżuje. Ale staram się jak najmniej o tym myśleć i cieszyć się z każdego dnia.
  • Anonim

smierc to dziwka popychana przez zycie...

bo zycie zmierza ku smierci.
  • Anonim

a CZY W NIEBIE JEST uTOPIA?
    jak tak, to ja się śmierci nie boję :-)

Sorki, ale czytając te wypociny strasznie się dołuję, a Papa wyraźnie powiedział, że mamy się radować !!! pozdr.
  • Anonim

istotnie...! radujmy sie!

carpe diem.
  • Grono.Net

"Chciałbym iść do raju ze względu na klimat, ale piekło musi być o wiele przyjemniejsze ze względu na towarzystwo".
    (T. Bernard)
  • Maciek

A ja i tak czuje, że wszyscy po smierci spotkamy się w jednym miejscu :):):):):)

Gdzie całą noc będą rozdawać pigułki i będzie open bar :D:D:D:D

Ludzie... więcej optymismu... przestańmy się dołować, zacznijmy się radować :):):)
  • Anonim

Ty to się wogóle nie dolujesz!!! Dla Ciebie najlepiej by bylo jakby w piatek zrobili juz impreze w Utopii!!!!!!!
  • bori bori

moim skromnym zdaniem smierc to kolejny przystanek na długiej drodze....nie da sie go ominać na przełaj...kazdy musi go minąc to kolej żeczy jak smiech, łzy,spanie chodzenie itd itp///
  • Maciek

Mery,
    "Ty to się wogóle nie dolujesz" - akurat tu nie masz racji. Pierwszy raz od dobrych kilku lat byłem na mszy, pierwszy raz od kilku lat się modliłem... ale czy jest to powód, żeby zamykać się na cały świat. Każdy to przeżywa na swój własny sposób. Odszedł wielki człowiek (to nie podlega żadnej dyskusji), ale nie będę z tego powodu wylewał łez bo tak wypada. A jeśli chodzi o śmierć --> każdego ona czeka, prędzej czy później Nas spotka. I też nie jest to powód, żeby spędzić życie w zamartwianiu się i oczekiwaniu na aż nadajdzie ten moment. Cieszmy się życiem, wtedy przed śmiercią nie będziemy niczego żałować. Korzystajmy z tego co Nam życie niesie, żeby później nie mieć poczucia, że życie przeleciało Nam przez palce i nie wykorzystaliśmy tego co mieliśmy na wyciągniećie ręki...
  • bori bori

w sumie to sie zgadzam z mac-r ale uwazam ze isc w piatek na impreze to lekkie przgiecie no ale kazdy to rozpatruje według własnego sumienia///
  • Maciek

w piątek nawet jakby się bardzo chciało to podejrzewam, że nie ma gdzie. Np. Utopia jest zamknięta. Jakby nie patrzeć to do piątku trwa żałoba narodowa. Natomiast osobiście nie widzę nic złego w tym, żeby iść w sobotę (gdy żałoba już minie i Papież zostanie pochowany). Według mnie wyjście sobotnie to jest już każdego osobista sprawa i według mnie nie powinno się tego potępiać.
  • Grono.Net

ach te dzieci!!!
  • Anonim

Maciek, znamy sie nie od dzis i wiem ze jakbys mial sam isc do Kosciola to bys w zyciu nie poszedl!!!!! Poszedles bo szli znajomi i taka jest prawda!!!!! wiec przestan takie glupoty na forum opowiadac!!!!! Nikt z nas nie kaze nikomu zamykac sie na swiat, ale szacunek Mu sie nalezy!!!
    Nie chodzi tez o to kiedy sie "oficjalnie" konczy zaloba.... proponuje Ci nie czekac do wieczora, ani do soboty tylko zaczac balowac jak tylko Go zakopia!!!!!
  • bori bori

wiecie co zauwazyłem że w tym wszystkim stała sie taka nagonka na tych co zrywami zaczeli chodzic do kosicoła i tam oficjalnie sie wyrzekaja chodzenia po klubach itd itp... nie o tym chciałem pisać....myśle że to jest najmniej istotny fakt kto jak postepuje!nie powinno to nas wogole interesowac czy ktos idzie na msze czy do klubu....bo i po co szukac dziury w całym???powinnismy postepowac tak jak my uwazama za stosowne i postepowac zgodnie z własnym sumieniem...po co patrzec na sasiada lub sasiadke jezeli go to nie ruszyło to jest jej prywatna lub jego prywatna sprawa....nie wymuszajmy na innych postepowania takiego jak nasze...{w tym wszystkim zapomnielismy chyba o istocie całej sprawy}jak ktos ma ochote sie bawic niech sie bawi ktos nie to nie...to tak jak ktos gdzies napisał ze wałesa z kwasniewskim nie poleca jednym lotem...ale jakie to ma znaczenie dla nas....????to takie moje wypociony nie wiem jak wy uwazacie jak uwazam tak....pozdrawiam wszystkich
| |

teren vipowski... --> osobom nieupoważnionym wstęp wzbroniony <--

Fotki

Miejsca grona (0)