-
Barry the BAPTIST
Czy znacie jakieś filmy powstałe w "otoczeniu" zespołu The Clash ?? np. Rude Boy(a swoją droga czy ktoś ma ten film ?? ) oraz pytanie o filmy w ktorych sound tracku wykożystano kawałki tego zespolu ? -
Anonim
hehe
ostatnio slyszalem
>lost in the supermarket< w jugoslowianskim filmie
jagoda w supermarkecie
byle tez tam jugolska wersja tego kawalka clashow
kosturica gral tam tez
ostatnio tez na planete lecial film o joe strummerze
A oczym jest ten rude boy???
nie widzialem
A wogole filmow jest mnostwo gdzie uzyuli kawalki the clash
np ostatnio w filmie zabijanie na sniadanie
-
beton
mam pierwsza czesc rude boy'a, szukam drugiej, jak sciagne to dam znac :]
filmy z muzyczka the clash.... tego troche moze być... ja tak z miejsca przypominam sobie ostatnio widzianego przeze mnie bonda... hmmm... die another day, śmierć nadejdzie jutro z halle berry; -) eee... aha mówimy o the clash... leciał w tym filmie london calling, gdzies na początku kiedy koreańczyk sir graves zlatywal na spadochronie z flaga brytyjska pod buckingham, aby odebrac tytul szlachecki. -
łukasz czego szukasz
-
-
Anonim
-
Anonim
-
jey
-
łukasz czego szukasz
-
łukasz czego szukasz
"ostatnio slyszalem
>lost in the supermarket< w jugoslowianskim filmie
jagoda w supermarkecie
byle tez tam jugolska wersja tego kawalka clashow"
To jest zajebisty film!!
Widziałem go rok temu na warszawskim festiwalu filmowym. Po pokazie była dyskusja z reżyserem. I jakis koleżka w koszulce LEGI zapytał się go za kim kibicuje, za Creną Zvezda czy za Partizanem :) (w tym czasie w Legi grało dwóch serbskich piłjarzy, jeden był za partizanem a drugi za crvena zvezda :) ) To taka mała nieśmieszna anegdotka; p
Lost in the supermarket w wykonaniu Zabranjo Pusenje, czyli jak oni sie tam teraz nazywają?? (no smoking orchestra chyba) wymiata :) bardzo fajnie zrobione.
Myszon!! To se obejrzyj zamiast rude boya.
I czemu wczoraj cie w no mercy nie było?? Huh? -
Łukasz czego szukasz
<<<I czemu wczoraj cie w no mercy nie było?? Huh?>>>
Bo od puszczania płyt ma kontuzjowaną rękę. Nie ma co, soundsystem to ciężki kawał chleba, kto mu teraz rentę będzie płacił :-) -
Anonim
ciekawe komu kibicują członkowie kapeli Stan Zvezda...
hehe
ale niech mi ktos opisze wkoncu o czym jest ten film rude boy???
-
zofia
w "Billy Eliott" (? nie jestem pewna czy to sie tak pisze) sa klesze. mmmmmmm... to jest spoko film! -
sebil
w w/w filmie nie tylko graja london calling ale ten numer jest wpleciony w fabule filmu, mocno lewicujacego (ale w dobrym tego slowa znaczeniu), jak ktos nie widzial to lektura obowiazkowa - polecam -
Mumin
Jest taki film "Westway to the world", tam jest chyba cos o clashu; ) -
Grono.Net
1. Westway jest filmem kapitalnym. Świetnie zrobiony dokument "po latach", profesjonalny montaż, wiele nieznanych ujęć i danych o grupie. Polecam wersję DVD bo kaseta jest nieco uboższa. 2. Rudboj jest filmem o niczym. Postać głównego bohatera to pracownik sex szopu, fan Clash, który z czasem staje się ich technicznym. niestety chłopak woli dziewczyny (słynna scena w toalecie) i alkohol a ideały kierujące poczynaniami Clash ma w nosie, więc czem prędzej jest relegowany ze skladu techinicznych. Ciekawe tło społeczne Anglii lat 80. Marna muzyka i nagłośnienie psują jednak całość...
3. Pierwsza płyta Clashów to niemal cały soundtrack do filmu z Nicolasem Cagem, który nosił tytuł w ctylu Noc w mieście czy cuś, marnie pamiętam, ale rzecz tyczy pracownika ambulansu, tkóy aby utrzymać formę bierze narkotyki (bodajże)... -
łukasz czego szukasz
". Pierwsza płyta Clashów to niemal cały soundtrack do filmu z Nicolasem Cagem, który nosił tytuł w ctylu Noc w mieście czy cuś, marnie pamiętam, ale rzecz tyczy pracownika ambulansu, tkóy aby utrzymać formę bierze narkotyki (bodajże)..."
To był film Martina Scorsese. Orginalnie nazywał się Bring out the dead. Jak to brzmiało po polsku tez niepamiętam. Cłakiem fajny był... -
zofia
-
Mumin
-
Bambi
piosenka should i stay or should i go ... yla w fast food, bardzo dawno temu film ten byl na rtl7, fajny byl, slyszl ktos o nim moze? -
Warsaw Ska Siegheiler
westway jest w porzadku tylko strasznie wkurwiajace jest ze wszystkie piosenki sa poucinane.