The Doors [2216]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

czy ktoś z was czytał te książkę? dokładniej to "pamela i jim morrison historia tragicznego romansu"... aha i jeszcze pytanie, czy ktoś ma w posiadaniu jakieś inne ciekawe pozycje dot, doorsów? wiem ze Krieger i Densmore wydali jakieś ksiązki, jedna z nich nazywa sie bodajże Riders on the storm, jeśli ktoś ma.. i do tego jest z warszawy to hmmm.... ; )
  • Jimmy

ja nie mam ,ale podobno spore zastrzezenia jesli chodzi o fakty tam sa...
  • Anonim

tak, zauważyłam, ale ksiazka w miare, dużo niby nieistotnych szczegółów a jednak jeszcze bardziej ubarwiaja postac Jima.
  • Grono.Net

tego co napisałaś nie mam, jeśli chodzi o książki o Doorsach czy Jimie tak ogólnie, to mam "Nikt nie wyjdzie stąd żywy" Hopkinsa i Sugermana
  • Anonim

Ja mam 'Święto przyjaciół' Franka Lisciandro, teksty i przekłady w wyborze Dannego Sugermana, i 'The Doors: czas Apokalipsy' Piotra Kosińskiego. A 'Nikt nie wyjdzie stąd żywy' właśnie usiłuje zdobyć :]
  • Panna Joanna

Ja mam ta ksiazke Johna "Riders on the storm", jest świetna,naprawde...lepsza dużo od "nikt nie wyjdzie stad żywy", ktora tez jest dobra...
    Mam jeszcze "teksty i przekłady" i właśnie "nikt nie wyjdzie stad zywy"....
    Nie czytałam tego o czym napisałas,ale chcialam
    czytalam jeszcze "świeto przyjaciół" i "krola jaszczurow"...
  • Grono.Net

a czy ktoś znajduje się w posiadaniu jakichś tomików wierszy Jima? Ew. wie gdzie można je znaleźć (w necie np.??)
  • Panna Joanna

ja nie znajduje sie w posiadaniu ale widzialam w ksiegarni....niestety nie mialam kasy wtedy
  • akuku

czytałam taniec śmierci i bardzo mi się podobała ta książka:-)
    jest tam dużo informacji o pameli i fajnych zdięć jima z pam z paryża, więc polecam:)
    a jezeli chodzi o tomiki Jima to sa w kazdym empiku:>
  • Grono.Net

:) ha, a ja nigdy nie pamiętam czego mam szukać...
  • Grono.Net

ale to są oryginalne wiersze (tzn. po angielsku) czy tłumaczone? coś mi się widzi że będę musiał się ruszyc... błeh;)
  • Panna Joanna

to jest zwykle tak wydane, że jest na jednej stronie oryginał a na drugiej tłumaczenie...
    No trzeba sie ruszyć:P
  • Leszek

jeśli chodzi o swietny zbiór poezji Jima to polecam strone http://student.wspa.pl/~czerwiu/doo... jest naprawde obszerny zbior wierszy.
    W sumie można znaleźć tam to wszystko co powinna posiadać pożądna strona o jakimkolwiek zespole.
  • m[L][S][D]

a ja mam Wilderness vol.1- tomik poezji Jima :P
  • Panna Joanna

Tak jest MojoRisin(hmmm...czy wyczuwam jakieś podobieństwo?:P)to świetna strona!!!!
  • Anonim

osobiście z przeczytanych książkem gorąco polecam "rozpal we mnie ogień" raya manzarka (bardzo dobrze opisana historia zespołu - szczególnie początków) oraz "święto przyjaciół" franka lisciandro (przede wszystkich za zdjęcia oraz za świeże spojrzenie na jima oczyma takich ludzi jak babe hill czy michael mcclure).
  • Panna Joanna

koniecznie musze miec tą ksiazke manzarka!!!ALe nie moge jej w zadnej ksiegarni znalezc....moze zle szukam...
  • .::Malena::.

ja mam "nikt nie wyjdzie stąd żywy" hopkinsa i sugermana, "teksty i przekłady" - naturalnie, choc pozostawiają wiel do życzenia jak dla mnie .... do tego "święto przyjaciół' rzeczywiście niebotyczna ksiązka, fantastyczne fotografie i przepiekne spojrzenie nie tyle nawet świeże co zupełnie inne i nie takie suche, jak np właśnie w "nikt nie wyjdzie stąd żywy"
    no i jestem w posiadaniu wszytskich tomików poezji - kucze cudowne są, chyba najbardziej lubie wilderness, przy czym uwazam że najlepsze sa - poems 1966 -1971 i as i look back
  • Anonim

Poza "Nikt nie wyjdzie stąd żywy" Sugermana i Hopkinsa, "Czasem Apokalipsy" kosińskiego, czytałam jeszcze "Śmierć Jima Morrisona" autorstwa Boba Seymore'a.
  • Anonim

tez mam teksty i przeklady w sumie zle nie sa tylko przetlumaczone bardziej zeby sie rymowało tez po polsu czyli poetycko niz zeby bylo zgodne z prawda wiec czasami sie poprsotu nie zgadzaja !
  • 1
  • 2