- 1
- 2
-
Anonim
czy ktoś z was czytał te książkę? dokładniej to "pamela i jim morrison historia tragicznego romansu"... aha i jeszcze pytanie, czy ktoś ma w posiadaniu jakieś inne ciekawe pozycje dot, doorsów? wiem ze Krieger i Densmore wydali jakieś ksiązki, jedna z nich nazywa sie bodajże Riders on the storm, jeśli ktoś ma.. i do tego jest z warszawy to hmmm.... ; ) -
Jimmy
ja nie mam ,ale podobno spore zastrzezenia jesli chodzi o fakty tam sa... -
Anonim
tak, zauważyłam, ale ksiazka w miare, dużo niby nieistotnych szczegółów a jednak jeszcze bardziej ubarwiaja postac Jima. -
Grono.Net
tego co napisałaś nie mam, jeśli chodzi o książki o Doorsach czy Jimie tak ogólnie, to mam "Nikt nie wyjdzie stąd żywy" Hopkinsa i Sugermana -
-
Anonim
Ja mam 'Święto przyjaciół' Franka Lisciandro, teksty i przekłady w wyborze Dannego Sugermana, i 'The Doors: czas Apokalipsy' Piotra Kosińskiego. A 'Nikt nie wyjdzie stąd żywy' właśnie usiłuje zdobyć :] -
Panna Joanna
Ja mam ta ksiazke Johna "Riders on the storm", jest świetna,naprawde...lepsza dużo od "nikt nie wyjdzie stad żywy", ktora tez jest dobra...
Mam jeszcze "teksty i przekłady" i właśnie "nikt nie wyjdzie stad zywy"....
Nie czytałam tego o czym napisałas,ale chcialam
czytalam jeszcze "świeto przyjaciół" i "krola jaszczurow"...
-
Grono.Net
a czy ktoś znajduje się w posiadaniu jakichś tomików wierszy Jima? Ew. wie gdzie można je znaleźć (w necie np.??) -
Panna Joanna
ja nie znajduje sie w posiadaniu ale widzialam w ksiegarni....niestety nie mialam kasy wtedy -
akuku
czytałam taniec śmierci i bardzo mi się podobała ta książka:-)
jest tam dużo informacji o pameli i fajnych zdięć jima z pam z paryża, więc polecam:)
a jezeli chodzi o tomiki Jima to sa w kazdym empiku:> -
Grono.Net
-
Grono.Net
ale to są oryginalne wiersze (tzn. po angielsku) czy tłumaczone? coś mi się widzi że będę musiał się ruszyc... błeh;) -
Panna Joanna
to jest zwykle tak wydane, że jest na jednej stronie oryginał a na drugiej tłumaczenie...
No trzeba sie ruszyć:P -
Leszek
jeśli chodzi o swietny zbiór poezji Jima to polecam strone http://student.wspa.pl/~czerwiu/doo... jest naprawde obszerny zbior wierszy.
W sumie można znaleźć tam to wszystko co powinna posiadać pożądna strona o jakimkolwiek zespole. -
m[L][S][D]
-
Panna Joanna
Tak jest MojoRisin(hmmm...czy wyczuwam jakieś podobieństwo?:P)to świetna strona!!!! -
Anonim
osobiście z przeczytanych książkem gorąco polecam "rozpal we mnie ogień" raya manzarka (bardzo dobrze opisana historia zespołu - szczególnie początków) oraz "święto przyjaciół" franka lisciandro (przede wszystkich za zdjęcia oraz za świeże spojrzenie na jima oczyma takich ludzi jak babe hill czy michael mcclure). -
Panna Joanna
koniecznie musze miec tą ksiazke manzarka!!!ALe nie moge jej w zadnej ksiegarni znalezc....moze zle szukam... -
.::Malena::.
ja mam "nikt nie wyjdzie stąd żywy" hopkinsa i sugermana, "teksty i przekłady" - naturalnie, choc pozostawiają wiel do życzenia jak dla mnie .... do tego "święto przyjaciół' rzeczywiście niebotyczna ksiązka, fantastyczne fotografie i przepiekne spojrzenie nie tyle nawet świeże co zupełnie inne i nie takie suche, jak np właśnie w "nikt nie wyjdzie stąd żywy"
no i jestem w posiadaniu wszytskich tomików poezji - kucze cudowne są, chyba najbardziej lubie wilderness, przy czym uwazam że najlepsze sa - poems 1966 -1971 i as i look back
-
Anonim
Poza "Nikt nie wyjdzie stąd żywy" Sugermana i Hopkinsa, "Czasem Apokalipsy" kosińskiego, czytałam jeszcze "Śmierć Jima Morrisona" autorstwa Boba Seymore'a. -
Anonim
tez mam teksty i przeklady w sumie zle nie sa tylko przetlumaczone bardziej zeby sie rymowało tez po polsu czyli poetycko niz zeby bylo zgodne z prawda wiec czasami sie poprsotu nie zgadzaja !
- 1
- 2