The White Stripes [763]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Palła

co sądzicie o tym zarzucie krytyków?
  • Anonim

bshit
    krytycy nie umieją krytykować:D
  • Anonim

>Palła napisała:
    >co sądzicie o tym zarzucie krytyków?

eee. ale przecież ona się chyba z tym nawet specjalnie nie kryje;)
  • Dragon

No Hello!
    umie grać :D
    Tylko to, że na koncertach nie wali przejśc itp to nie znaczy ze nie umie grać. Trzyma się w rytmie, dobrze gra. Przecież chyba ideą muzyczną tego zespołu jest właśnie granie prostych melodii a nie takich, ze jak grasz to prędzej, za pszeproszeniem, się zesrasz z wysiłku zanim skończysz. Z resztą, ona potrafi grac na perkusji i na cymbałkach jednocześnie _^_ co widac w Red Rain :P
  • ☥ Lady Vampyria ☥

na marimbie gra Jack... a czy w red rain są cymbałki? raczej też marimba.
  • Dragon

dzisiaj 22:57 ja nic o marimbie nie mówiłem == ej sorry, nie wiesz jak brzmi marimba a jak cymbałki ?? : > posłuchaj sobie najpierw "The nurse" a potem "Red rain". I....? Słychac różnice : > Z resztą, grac na marimbie i gitarze, to jest dopiero wyczyn, nie? a tutaj nagranie -> http://www.youtube.com/watch?v=g27I...
    Troche zwalone, ale lepsze to niz nic ^^
  • ☥ Lady Vampyria ☥

wiem co to marimba a co to cymbałki...!!ale nie wiem czy w red rain to są cymbałki, nie mówię już,że to marimba...
  • Dragon

Dobra, spoko; P Ale to nawet gołym uchem słychac róznice dziwięku :P
  • josef mengele

can you hear me can you hear me calling your name girl
  • Yorick

Moim skromnym daniem nie umiała grać. Ale z albumu na album jest coraz lepsza. Zresztą, to jej nieszczęsne walenie w bębny jest integralną częścią zespołu. Zaiste nie potrafię sobie wyobrazić Stripesów z utalentowanym perkusistą. Może dlatego Raconteurs to już nie to samo; )
  • Dragon

Twierdzisz że Meg jest nieutalnetowana ?! Jako fan Meg White musze zdementowac! :D Tzn. ja tak nie uważam gdyż : z płyty na płyty gra coraz lepiej, to fakt, ale na pierwszej grała wiele ciekawych rytmów, których nie miała okazji powtórzyć na innych płytach (np.: wstęp w Jimmy the Exploder z resztą Jej kompozycji) Chociaz to się nie odnosi do talentu, to hmmm.. widziałem ich wczesne nagrania ze studia :D I trzeba miec talent żeby tak hmm delikatne grać ^^ Ja tam bym tak nie mógł; P koniec mego szczekania.
  • Yorick

Hm, dobrze, kajam się, ale tylko trochę :)
    Jeśli liczyć od wydania pierwszej płyty, czyli od 99 roku, cóż, nasza kochana Meg nie uczyniła wielkich postępów. Nie twierdzę oczywiście, że gram lepiej. Ba, w ogóle nie gram. Ale jak się mylę, umiejętność delikatnego grania to nie jest bynajmniej coś wrodzonego; )
    Oczywiście to wcale nie znaczy, że mam jej coś do zarzucenia. Wręcz przeciwnie! Jak mówiłem już, jej walenie w bębny jest tak integralną częścią zespołu, że bez tego Stripesi nie byli by Stripesami :)
  • Anonim

Może i faktycznie nie jest utalentowana, ale Stripesi i tak brzmią genialnie. Jak zawsze.
  • Anonim

kiedys widzialem fajen zdanie na temat jej gry:
    "perfectly imprerfect" i chyba o to w tym wszystkim chodzi

zreszta jack powiedzial jakos ostatnio ze z meg za perkusja zewsze gra mu sie najlepiej. mi sie podoba idea tego zespolu rowniez ze wzgledu na ta prosta perkusje... wazne ze spelnia swoja role a czy umie grac lepiej? to chyba jest mniej wazne
  • Panna Kattarzyna

Minimalizm, minimalizm.
    Jakby Meg nagle zaczęła się tłuc jak perkusista system of a down, to zwątpiłabym w białe paski...
    Ona TAK po prostu gra. Koniec, kropka :]
    Krytycy krytykują, od tego są. Ludzie, których ta muzyka kręci dalej będą tego słuchać bez względu na to, co kto twierdzi.
    :]
  • Yorick

A w ogóle nie wypada krytykować Meg, bo w końcu to jej zawdzięczamy obecność w repertuarze Stripesów coverów Dylana :-)
| |

Dla fanów Marthy Megan White i Johna "Jacka White'a" Anthony'ego Gillisa, czyli po prostu duetu THE...

Fotki

Miejsca grona (0)