The X Files [171]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czy mógłby ktoś pokrótce streścić mi wątek mitologiczny, bo ja już nie za dobrze go pamiętam. Ciekawi mnie, kim tak naprawdę byli Mężczyzna Palący Papierosy, Alex Krycek czy Marta Covarubias... Tylko prosę, nie odsyłajcie mnie na strony gdzie tak naprawdę nic nie jest opisane ani nie polecajcie, żebym jeszcze raz obejrzał całe "Archiwum". Gdybym miał czas uczyniłbym to...
  • Anonim

O rety, chętnie bym Ci pomogła, ale nie czuję się na tyle kompetenta :=/ Sama się momentami w tym gubię, mimo że większość odcinków była pokazywana po pięćdziesiąt razy :=) Niestety nasza TV niestety skutecznie utrudniała fanom złożenie wszystkiego do kupy przez te ciągłe przerwy, rozpoczynanie od początku, czasem mylili kolejność itp. Jak wróci założyciel grona, to może on coś poradzi, bo wiem, że jeden X-phil nosił się kiedyś z zamiarem podsumowania mitologii, ale nie wiem, co się w końcu stało z tym pomysłem... :=|
  • Ari.Queen of Scots.

Palący Papierosy był agentem Jones :P
  • Anonim

Strasznie dużo mi to mówi :P
  • miss kokolicious

Za duzo tlumaczenia... to jest tak pokrecone, ze ciezko to wszystko opisac:/
  • Anonim

A czy okazało się, że Palacz to ojciec Muldera?
  • Sparrhawk

Okazało się, że nie.
  • Daniel

Jesteś pewien że nie ? W odcinku The sixth extinction II: Amor fati wyraźnie jest powiedziane że Fox to syn Palacza. Chyba że to kolejna ślepa uliczka, których w x-files jest wiele :)
  • Daniel

Ale temat jest bardzo ciekawy. To może zbierzemy nasze wszystkie informacje i przypuszczenia odnośnie wątku mitologicznego i sprawdzimy czy x-files ma sens czy jednak nie ? :)
  • Sparrhawk

W odcinku One Son Palacz mówi to Spenderowi. A Amor Fati... - ta trylogia w ogóle jest dziwna i ja bym w rzeczy tam mówione nie bardzo wierzył. :) Poza tym twórcy sami nie pociągnęli tamtych wątków.
  • El comendante Semp

Palacz był biologicznym ojcem Muldera. Już w trzecim sezonie pojawiały się sugestie jakoby Teena Mulder romansowała z Palaczem.
  • Sparrhawk

W tym serialu sugerowano różne rzeczy. Co nie znaczy, że wszystkie są prawdziwe. Pewności nie można mieć nigdy, bo twórcy lubili pewne wątki zostawiać, odgrzebywać czy diametralnie zmieniać. Jednak najprawdopodobniej Palacz nie był ojcem Muldera - patrz One Son.
  • Daniel

No dobra, skoro nie przekonuje Cię Amor Fati to w taki razie może The Truth? Tam Spender prosto z mostu mówi że jest pół-bratem Foxa. A skoro matką Jeffreya była Cassandra a ojcem SCG (Palacz), natomiast matką Foxa była Martha Mulder to żeby Jeffrey był pół-bratem Foxa to kim musiałby być jego ojciec ? Wychodzi na Palacza :)
  • Daniel

Sorry, matka Muldera miała na imięTeena - nie wiem skąd mi sią Martha wzięła :)
  • Sparrhawk

Szczerze mówiąc, nie bardzo. :)
  • Anonim

A mnie interesuje watek agenta Michauda. Kim jest ten czlowiek? W Redux II wyraznie widac, jak strzela z dachu karabinem snajperskim, trafiajac Palacza. W "Fight the future" praktycznie na wlasne zyczenie wysadza sie, nie rozbrajajac ladunku wybuchowego. Ktos wie co to za jeden i co go pchnelo do takiego czynu?
  • Daniel

Nie jestem pewien, ale wydaje mi się że w Redux II i FTF to są dwie różne osoby mimo że grane przez tego samego aktora. Pojawił się on także w II sezonie w odc. Aubrey jako szef miejscowej policji jeśli dobrze pamiętam. A w FTF było wyjaśnione czemu Michaud popełnił samobójstwo - chodziło o to by nie zostawić żadnych śladów. Michaud nie musiałby tego robić gdyby Mulder przypadkiem nie odkrył tej bomby.
  • Agusia29

a dokładnie ten sam aktor pojawia się w serii 9 w odcinku "trust no 1" i gra superżółnierza
  • Daniel

hm, chyba faktycznie tam był. 9 sezonu nie pamiętam zbyt dokładnie bo był.... dość cienki
  • Anka S.

dosc? on byl cienszy niz skrzydelko muszki owocowki.
| |

Grono tematyczne dla wszystkich miłośników tego niesamowitego serialu.

Fotki

Miejsca grona (0)