-
dr Gonzo
Elo
oglądam właśnie 2gą serię. poprzednio X-files oglądałem w TV dekade temu. Skinnera odebrałem wtedy jako czarny charakter, nieco mniej antypatyczny co cancer man. a tu taka ciekawostka - Skinner mówi Mulderowi bodajże przy okazji rozwiązywania X-files, że każdy po prostu wykonuje polecenia. to co to za koleś - wróm Muldera, czy po prostu koleś który ma zwieszchnikóf, i pewnych rzeczy nie może? postać dobra, bo w centrum uwagi. niby bruździ, ale jednak dwuznaczna, nie to co Krycek który od razu jest lewusem. lubie łysola jednak. Jak uważacie - wróg archiwum czy facet który z racji stanowiska jest pod wpływem pewnej odpowiedzialności, a co z atym idzie głosem mniej lub bardziej jawnych przełożonych? -
El comendante Semp
zdecydowanie pozytywna postac, co szczeoglnie bedzie widac pozniej
w przeciwienstwie do muldera, czesciej slucha przelozonych
fajna postac, swietnie skonsutrowana i rzeczywiscie z poczatku bardzo niejednoznaczna -
Arisa
Postać praworządna, ale zdecydowanie dobra, bardzo broniąca Muldera jeśli tylko potrafi - świetnie to widać bodajże w 'trylogii' Anasazi-Paper Clip-The Blessing Way - czyli tych trzech odcinków na przełomie I i II sezonu -
dr Gonzo
nie wiem jak pozostałe, ale anasazi to koniec 2giego sezonu :]
a postać może i praworządna, ale zajebiście trzęsąca portami.
kolejna rzecz - jak wchodzi Krycek to nie wiadomo z kim trzyma, odprawia sie przed Skinnerem i palaczem. potem dyspozycje wydaje mu palacz i mówi jak bajerować palacza. znaczące. -
-
Arisa
Oczywiście, że drugi, nie wiem, co mi sie pomyliło =|
Czy ja wiem czy trzęsąca - mająca duże większe zobowiązania niż Mulder, ale naprawdę radzę zobaczyć te 3 odcinki (jedna całość).
To co napisałeś o Spender'ze jest bez sensu, po raczej nie wydaje mu dyspozycji jak bajerować samego siebie =] -
dr Gonzo
nie wiem o co Ci kaman - pisalem o Skinnerze, nie o Spenderze.
ale fakt-faktem - nie pamiętam już serii, jestem po 6tym odcinku serii 2giej i nadrabiam wszystko co sie działo. z miłą chęcią będę obserwował jak sie zmieniają bohaterowie w trakcie serii, zdaję sobie sprawę że mi to przygotowano. w końcu 'trust noone'... -
Arisa
kolejna rzecz - jak wchodzi Krycek to nie wiadomo z kim trzyma, odprawia sie przed Skinnerem i palaczem. potem dyspozycje wydaje mu palacz i mówi jak bajerować palacza. znaczące. --> Spender=Palacz -
dr Gonzo
a jasne, poplątałem, a chodziło mi o to że palacz pilotuje kryceka jak ma sie wobec skinnera zachowywać. -
Arisa