The X Files [171]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Które według Was texty z X- Files są najlepsze??
  • Anonim

Według mnie:

Z odcinka "Fire"
    Scully: Drzwi są otwarte.
    Mulder: Dziwne. Jestem pewien, że je zamykałem.
    Scully: Pewnie kosmici.
    i
    Z odcinka "E.B.E."
    Scully: Błędne ogniki to gazy bagienne, wytwarzane przez rozkładające się szczątki organiczne, które ulegają samozapłonowi. Płoną na niebiesko.
    Mulder: Mam takie coś, kiedy zjem hot doga...

:D
    Jakieś inne propozycje??
  • i żeby wojen nie było...

Naśmieszniejsze są texty z odcinków komediowych.
    Jednym z najfajniejszych textów był text małego wampira z Bad Blood po tym,jak Mulder wysypął pestki na ziemię :) "no nie stary,musiałeś to zrobić" sam text moze nei był jakis błyskotliwy,ale sytuacja :)
    z troche ambitniejszych textów, śmiesznych,a zarazem takich ,za którymi sie cos kryje to w Hollywood A.D text tego kolesia Wayne`a " wy oboje jesteście szaleńcami. Ty bo wierzysz w to, w co wierzysz, a ty bo nie wierzysz w to, w co on wierzy".
    uwielbiam też humor Duchovnego w jego odcinku "unnatural". Jesli ktos widział film "house of D"(reżyserki brylancik Duchovnego; ) ) to tam też mozna zauważyc dużo z Davidowskiego żartu.m.in jego ulubiony Basebalista róznież sie tam pojawia .nei wiem jak to sie pisało...Micky Mantl czy jakos tak :) polecam film:)
    p.s tesknei za X Files :)

• manarai

Hmmm....

"Chinga" - dialog telefoniczny, w którym S wylicza wszelkie znane formy czarnej magii, a M w zamian proponuje jej małżeństwo.

"Humbug" - dialog w recepcji i insynuacja, że M wygląda na agenta FBI.

"Quagmire" - sposoby na zachowanie ciepłoty ciała; )

"Arcadia" - wszelkie dialogi pp. Petrie...

Tyle pamiętam w tej chwili.
  • Anonim

Z odcinka "Darkness Falls":
    Scully: Czego mam szukać?
    Mulder: Czegoś dziwnego, niesamowitego. Może narzeczonego.

też dobry!!!

PS. Ja też tęsknię za X- Files... żadna stacja nie emituje teraz powtórek... i pomyślec, ze 3 lata temu były po 3 odcinki tygodniowo z różnych serii (na TVP2, TV4 i Polsacie).
    ;(

• Agusia29

z odcinka gdzie są wspominki z lat 50-tych, M mówi do S która weszła do biura i zajda loda w waflu: "czy przyniosłaś lody też dla reszty klasy?" a S na to: "to nie lody to deser ryżowy" a M zrobił skrzywioną minę i parsknął "fuuuj"
  • Agusia29

tekst z tego sameg odcnika, S do M zrezygnowanym głosem: "a nie chciałbyś poszukac życia na tej planecie" :))

mi sie zawsze podobało te napięcie erotyczne między Mulderem i Scully :) fajny był text z odcinka,w którym byli razem uwięzieni w lesie a naookoło grasowąły niewidzialen stwory.wtedy Mulder powiedział,ze najlepszy sposób na ogrzanei to wejsć nago do jednego śpiwora.Na to Scully,że jeśli jakiś spadnei z nieba,to moż emu się poszczęści.a i jeszcze z tego samego odcinka motyw jak jechali z innymi agentami samochodem i tamci opowiadali n ajakim "fajnym" skzoleniu byli i l eto ich nauczyło. Mulder i Scully tak fajnei na siebei wtedy spojrzeli w stylu "ja pierd#*!" :)
  • Agusia29

W tym samym odcinku , Scully przyszła wieczorem do pokoju Muldera z butelką wódeczki i 2 kieliszkami, i mówi: "Mudler wiesz że przebuwanie 2 agentów odmiennych płci w czasie śledztwa w 1 pokoju motelowym jest zabronione" a M na to: "mów tak dalej a spuszcze ci lanie" :)
  • Anonim

A jak Wam się podobał text z Triangle:
    M: Kocham Cię.
    S: Idź już spać Mulder...
    <rotfl> Myślałam, że padnę :] Najfajniejsze wyznanie miłosne jakie słyszłam :]
    Pozdroofki :] for all :D

wyznanie miłosne,hahaha:) to była śmieszna scenka,z resztą tak jak z tego samego odcinka Mulder dostający w gębę od Scully z czasów wojennych :)
    Święta juz bliziutko,więc nasunął mi się kolejny motywm,nie dialog,ale zawsze...Ghosts who stole Christmas-było taki kilka fajnych sytuacji np. kiedy znaleźli pod podłogą "swoje " ciała albo rozpakowywanie prezentów :)
    Korzystając z okazji życzę Wam drodzy X-phile wszytskiego naj ! Aby TVP2 przestała nas męczyć i wyemitowała wreszcie serię 9. Aby Chris Carter z reszt aekipy jak najszybciej nagrali 2 kinóweczkę i abyśmy tłumnie ganiali na nią do kin!Tego sobie i wam życzę w te święta ,buziaki :*
  • .::Big (e)::.

Moja beste scenka to taki mniej wiecej text: Scully: Nie możesz powiedzieć prawdy! powiedz, że cie naszprycowali!
    Mulder: Powiem im prawde!
    <wychodzi Skinner z gabinetu>
    Mulder: <gwałtownie wstaje i mówi:> Naszprycowali mnie!!!
  • Anonim

W odcinku, w którym M. i S. udawali małżeństwo na "idealnym osiedlu" (tytułu odcinka nie pomnę)
    M. do S.: Kobieto, zrób mi kanapkę!
  • Agusia29

to był odcinek "Arkadia" :) dobra scenka z tego odcinka była jeszcze jak wieczorem Scully umyła zęby założyła piżamke zrobiła maseczke na twarz Mulder walnął się w dresach na łóżko, poklepując dłonią przecieradło powiedział: "No dalej, teraz jestśmy małżeństwem..; )"
  • Anonim

Jeszcze jeden fajny mi się przypomniał Odcinek Deep Throat:
    Mulder: Powiedz, że zwariowałem.
    Scully: Mulder, zwariowałeś.

Albo z odcinka Squeeze Scully coś tam mówi do Muldera o jego reputacji, a on: "Mam reputację???"; )))
  • Gosia:)

w The x filesv jest dużo fajnych dialogów np:
    M: Powiedział im kiedy, gdzie i jak umrą.
    s: Jak był ubrany ? W długi czarny płaszcz i kose? :) z odcinka Synchrony
    albo
    Pewien chłopak: Z pani musiałabyć kiedyś niezła laska.
    s: laska?
    M: kiedyś?
    [a tak na marginesie, mogliby j€ż dać 9 serie]
  • Anonim

Dobre były jeszcze dialogi z Pilota np.
    Mulder: "Zgubiliśmy dziewięć minut!"
    Scully: "Zgubiliśmy CO?"
    :D
    A co do 9 serii to podobno nie ma jej w budżecie na ten rok TVP2 ; (
  • Anonim

Odcinek Conduit:
    Scully: Nie trzeba zrażać do siebie miejscowej policji.
    Mulder: Jestem super-układny.
    Scully: Możemy potrzebować jego pomocy.
    Mulder: Kupię mu ciasto.
    <rotfl>; )
  • Funny man

Dobrym textem było jak S odpowiedziała M (tylko nie wiem w którym odcinku ale chyba 6 sezon)
    M: (podaje jakies wyjasnienie)
    S: Dużo piłeś na studiach ??
  • Anonim

Pilot:
    M.: Załatwiłem ekshumację ciała. Wytrzymasz to, Scully?
    S.: Nie wiem, nigdy nie miałam przyjemności.
    :)))
| |

Grono tematyczne dla wszystkich miłośników tego niesamowitego serialu.

Fotki

Miejsca grona (0)