-
Anonim
Co prawda film wyszedł już jakiś czas temu, ale jak zwykle u nas, w kochanej Polsce nic o nim nie słychać. W każdym razie ja film oglądałam i muszę przyznać, że mi się podobał, pomimo wielu ee..niuansów:P Co myślicie o filmie i roli Gillian, która jak wspomne była za nią bardzo chwalona. Dla mnie Gillian jest naprawde dobrą aktorką, którą wielu niestety kojarzy tylko z jedną rolą . Fakt, ostatnio grała głównie w teatrze ( w sumie to chyba dobrze), ale oprócz tego zachwyciła publiczność rolą Lady Deadlock w robionym przez BBC Bleak House. -
Anonim
Jakiś filmik ze Straightheads jakby ktoś nie widział:
http://youtube.com/watch?v=Usj0cVum...
Bleak House:
http://www.youtube.com/watch?v=paKP... -
Anonim
-
Anonim
Obejrzałam i 'Straightheads', i 'Bleak House' (książka jest niesamowita, btw).
Pierwszy film podobał mi się średnio, za to Gillian bardzo :) Tylko dla niej przemęczyłam się przez całość. Jakby nie patrzeć, to zupełnie inna rola spośród wszystkich, które nam zaserwowała. Aktorsko - świetnie. Wygląd - jeszcze lepiej;>
'Bleak House' jest genialny!!! Czułam ten niepowtarzalny dickensowski klimat. Aktorsko - wyżyny! Zresztą, nie tylko jej... Polecam każdemu; w sumie, trudno stwierdzić, w jakiej kolejności: może w normalnej XD Czyli najpierw książka (dłuuuga jest, uprzedzam).
Gillian zresztą sprawdza się wyśmienicie w rolach kostiumowych. Wystarczy wspomnieć 'House of Mirth' - świetnie oddany klimat książki, Lily-Gillie dokładnie taka jak w powieści.
'The mighty Celt' też jest niezłe; po pierwsze: diabelnie wzruszająca historia; po drugie: Gillie nie taka idealna (i paląca :D dużo... ładnie to wygląda, choć palenia nie polecam;P); po trzecie: świetnie zagrane i to też nie tylko przez nią!
A i tak najbardziej lubię 'Playing by heart'! Sean Connery, Gina Rowlands, Angelina jeszcze nie taka 'na piedestale'... i naprawdę urocza rola Gillie.
Ja wiem, kopnięta jestem XD Ale nic nie poradzę na to, że ją uwielbiam.
Widziałam i 'Chicago cab' (nie powaliło mnie; Gillie gra epizodyczną rolę), i 'The mighty' (przepiękna i wzruszająca historia; Gillie taka 'inna'... i ten Meat Loaf:P), 'A Cock and Bull Story' (potworny badziew XD Ale dla Gillie, choćby i przez sekundę była na ekranie, WSZYSTKO) oraz, oczywiście, 'The last king of Scotland' (to nawet nie dla Gillie warto obejrzeć). -
-
Anonim
Hehe znam ten ból jeżeli chodzi o Gillian.; P Ja niestety nie oglądałam The Mighty Celt, widziałam tylko urywki FUCK!.. jakbys wiedziała skąd mogę ściągnąc, albo coś to daj znać, będę wdzięczna; P
(tak w ogóle to dałabym się pociąć, żeby być w teatrze, kiedy grali What The Night is For z G w roli głównej; P.) -
Anonim
ano!
kasa na bilet do Londynu - 100 złotych (chciałabym...)
kasa na bilet do teatru - 35 euro (i to jeszcze na poddaszu;P)
*kaucja za wyjście z londyńskiej paki, w której mnie zamknęli za wdarcie się za kulisy po (albo i w trakcie;P) przedstawieniu - 5000 euro
zobaczyć Gillian na żywo w teatrze - BEZCENNE
* można i bez tego, bo chyba tak traśnięta nie jestem;>